cambel Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Mám auto čerstvě po výměně oleje a filtrů a mechanik se mě zeptal co to mám s kontrolkou mazání, která se mi po otočení klíčku do první polohy společně se všemi ostatními kontrolkami rožne, ale ihned na to ještě před natočením motoru zhasne, přičemž všechny ostatní kontrolky svítí. Prý by ta kontrolka měla svítit se všemi ostatními a ne zhasnout. Zkuste se někdo podívat u svého miláčka, jestli je to normální chování 807ky před nastartováním nebo jestli je to nějaká chyba v kontrolce nebo mazání. Předem díky za odpověď. Jinak auto jede bez problémů, jen mi vrtá vhlavě co mi řekl ten mechanik. Citovat
MotoMoto Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Co to je za mechanika, když s eptá zákazníka na vadu na autě??? Tam bych asi nejezdil. Citovat
cambel Odesláno 15. duben 2012 Autor Odesláno 15. duben 2012 Ono v dnešní době najít servis, kde Ti vymění poctivě olej a filtry a nenalejou tam nějakou břečku nebo polovinu náplně nebo se na filtry nevys..., ale peníze vezmou, bys na prstu napočítal. Proto raději zajedu za tímhle \"strejdou\", kterej je starej srdcař a dělá věci poctivě. A prosím Tě MotoMoto, vrať se do sekce o FAPech a nezasírej jiná vlákna. Díky Ti moc za to. Pokud nemáš nic k tématu, tak dej pokoj. Citovat
MotoMoto Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Ale ale pán je netykavka. To tu ještě nebylo. Náhodou, myslím, že to bylo k tématu víc než si myslíš. Ale to je úhel pohledu. Citovat
straki007 Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Pardon,ale taky si myslim ze to nebylo k tematu. Napriklad u 307 se nerozsviti vubec. A u 807 by to melo byt taky takhle pokud je C-V. A po pravde pokud by jsem byl mechanik neznaly PSA tak taky by mne to vrtalo hlavou proc se mazani po zapnuti klicku rozsviti a pak bez startu zhasne. Citovat
Tango C8 Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Motomoto nic nenapsal, jenom polozil dotaz k tematu obecne. A kolega co hned vystartuje jem proto ze nekdo konstatoval situaci, asi nema co tady delat. Urazet se muze jinde. Tady se resi neco a jak pisu moto nic strasne nenapsal. [upravil dne 15/4/12 20:19 od Tango C8] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Nevím jakou motorizaci má cambel ani nevím jak to mají 807ičky, ale u mé C8 se rozsvítí kontrolka mazání po otočení klíčku do první polohy a zhasne až při začátku startování. Zdá se mi, že nezhasne po zvýšení tlaku oleje (jako třeba u Felicie), ale hned jak se klíček otočí do druhé polohy. Citovat
cambel Odesláno 15. duben 2012 Autor Odesláno 15. duben 2012 Mám motorizaci Peugeott 807 2.2HDi 94kw. Dnes jsem najel 200km bez jakéhokoliv problému, jen ta kontrolka mě znervózňuje. Hledal jsem na tomto i jiných fórech a nikde jsem k tomu nic nenašel. Prosím Tě straki, co znamená to C-V, co píšeš? Je to tedy normální, jak se mi chová ta kontrolka? Zhasnout má prý až po nastartování. Není možné, že je to čidlo nějak špatně zapojené, nedávno byl komplet motor venku? P.S.:MotoMoto: to nebylo nic osobního, jen když prostě nemáš nic k tématu, tak si nechej zbytečné poznámky od cesty. Neznáš mě, toho člověka a spoustu okolností kolem. Samozřejmě zatím děkuji za reakce. Citovat
MotoMoto Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Jasně že to neřešilo jeho problém a já to vůbec nemyslel zle, jen prostě si myslím, že mechanik co opravuje auta by se takto ptát neměl. Je to stejné proč jsem třeba změnil veterináře, když se mě stále ptal jak chceme pokračovat s léčbou psa. A vida jiný ho vyléčil a velmi rychle. Prostě někdo umí a někdo neumí. Toť celé. A musím se přiznat že i když tu občas někumu nemusím sedět tak mě ještě nikdo takto nesetřel a hlavně úplně zbytečně. Já fakt nejsem konfliktní člověk. A abybych nebyl úplně mimo mísu, tak aniž jsem mechanik přes auta, tak asi něco OK nebude při těch signáílech kontrolky.:papa Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 C-V znamená Can Van, více třeba tady: Jinak máš stejnou motorizaci jako já. Ještě mi tam u Tebe chybí rok výroby. Jo kdyby si všichni do podpisu dali údaje o svém autě a do bydliště si napsali to kde bydlí, to by tu byla nuda Citovat
jarmyl Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Tak to se musim podívat, něco tam vždy svítí. Ale jestli zhasne hned... Čekal bych , že zhasne až když je dostatečnej tlak- po nastartování. Citovat
MotoMoto Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Já myslím, že se to chová jako u všech aut, tedy, že se po otočení klíčku rozsvítí a při natlakování zhasne. A problikává při poklesu tlaku a rozsvítí se při chybě. Například když chybí olej úplně, nebo nejde čerpadlo, prostě tlak spadne. Aspoň tak se mi to chovalo u všech aut co jsem kdy měl. Citovat
ferinko2 Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Na mojej C8 po zapnutí klúča sa rozsvieti a za pár sekúnd zhasne bez natočenia,tlakový spínač nespína kontrolku,je vstupom počítača. Citovat
Haryk Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 tak dnes to skouknul ,shasne až po nastartování Citovat
Mildík Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 tak dnes to skouknul ,shasne až po nastartování Taky taky, otočim klíčkem, rozsvítí, a, zhasne až po nastartování, , mezitim se ukáže, množství oleje na baragrafu (ty čtverečky). :D:roker Citovat
Lukas B. Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 já bych teda od mechanika ocenil kdyby teda u sedmiletého auta (kupovaného jako ojetina?) před svévolným rozšťouráním vznesl dotaz co se děje, třeba očekával odpověď \"toho si nevšímejte, to je vykuchaný, páč mi předloni při opravě tohoatoho nabídli čidlo s prací za patnáct tisíc a stejně když se kontrolka rozsvítí za jízdy tak už je pozdě\". Citovat
pastorek Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 Nechápem nad čím sa tu niektorí pozastavujú. Cez 30 rokov sa venujem autám a takéto správanie kontrolky mazania ma prvý krát tiež prekvapilo. Toho mechanika sa musím zastať lebo vždy je rozumnejšie sa spýtať ako mudrovať a tvrdiť že je to porucha, prípadne mlčať aby si \"nepokazil kredit\". Zoberte si opačný prípad keď by to bola závada a mechanik nič nepovie lebo to nepozná a hambí sa opýtať. Citovat
straki007 Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 pastorek::super:super To jsem naznacoval i ja. Citovat
zvonik.jirka Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 Tak jsem se také dnes podíval jak se chová kontrolka mazání a mohu říci, že stejně jako u cambela. Zapnu klíček a po chvilce zhasne po nastartování se jen na displeji u kontrolek zobrazí OIL OK. Citovat
Mildík Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 Tak jsem se také dnes podíval jak se chová kontrolka mazání a mohu říci, že stejně jako u cambela. Zapnu klíček a po chvilce zhasne po nastartování se jen na displeji u kontrolek zobrazí OIL OK. Taky je dobrý vědět, jaký máš auto- motorizaci, rok atd. Takhle je to jen mlácení prázdný slámy, jestli máte stejnej ročník, a, motor, tak to nejspíš závada nebude :D:D:roker Ale jsi tu novej, takže tě vítám, a, přeju hodně šťastnejch km, bez karambolů, a, závad. :D:roker:roker [upravil dne 19/4/12 23:53 od Mildík] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.