Přejít na obsah

zvonik.jirka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

Vše od uživatele zvonik.jirka

  1. zvonik.jirka

    svítivost světel 807

    Taky jsem to zkoušel s tyčinkou a vatou, ale to nepomohlo. Nakonec jsem sundal přední plast nárazník, sundal světlo, vyndal čočku a řádně očistil. Výsledek byl super najednou jsem v noci viděl . Návod ti přesně neporadím, pač jsem to dělal asi před 3 roky a pamatuji si to jen matně. Ale nebál bych se toho
  2. zvonik.jirka

    motor nejde nastartovat

    No rád bych věděl co se vlasně stalo. Dám auto do servisu s poruchou na startéru a najednou je všechno jinak. A to nejde o servis typu garáž. Autorizovaný servis Peugeotu na Mělníku.
  3. zvonik.jirka

    motor nejde nastartovat

    Jo jo když to starotval on.
  4. zvonik.jirka

    motor nejde nastartovat

    Nenašel jsem vhodné vlákno, a tak to napíši sem. Zase mi stojí auto. Vrtá mi hlavou, co se stalo, a tak prosím o váš názor. Ve středu manželka chtěla jet autem, ale nastal problém se startérem, nechtěl naskočit do zubů. Pak se to nakonec povedlo. Když se to opakovalo, řekl jsem, ať zajede do servisu a ať se na to podívaj. Přijela a fungovalo, jak má. Servisák jí řekl, jak se to bude opakovat, tak ať to přiveze a opraví se to. Problém se opakoval hnedle večer, když jela nakupovat. Proto když se jí to nakonec povedlo nastartovat odvezla auto před servis, kde motor ještě 15min běžel, než pro ní přijel známý. Druhý den jsem jí vyslal do servisu, ať předá klíče. Když servisák sedl do auta a chtěl nastartovat bez držení spojky, chovalo se to jako, když je slabá baterka. Poté to zkusil znovu a to už auto chytlo, ale udělalo jenom skok, protože tam byl kvalt. Poté již s auta šly různé zvuky. Po rozebrání se zjistilo, že přeskočil rozvodový řemen o dva zuby (rozvody dělány před rokem). Může mi někdo objektivně říc, jak je možné, že přeskočil řemen? Na pohled je řemen v pořádku. Prostě nechápu, že jedu do servisu opravit startér za 3000kč a najednou bude ohodně dražší. Servisák ještě povídal, že se mohl dostat nepořádek nebo voda k řemenu a to zapříčinilo to přeskočení.
  5. Nakonec mě to všechno stálo 15 800Kč.
  6. Tak už mám šuplik opravenej nová spojka a přité příležitosti výměna oleje a filtrů. A hlavně jsem si konečně koupil oko na tahání. Páč to je po naftě druhá nejduležitější věc v autě. Tak doufám, že už to bude chvilku jezdit bez dohledu servisu.
  7. zvonik.jirka

    BAZOŠ- NÁKUP -PRODEJ

    Jirka807: tažné oko mají v Peugeotu za 280 kč bez DPH.
  8. Jo jo máš pravdu. Již mi odborníci vysvětlili co se stalo. Dnes to odtánu do servisu. A nechám to snad na odborníkách.
  9. Tak se také přidám, manželka včera také prošlápla pedál spojky. Tak jsem zvědav co bude stát oprava.
  10. zvonik.jirka

    Anomálie 807 a spol.

    Včera jsem jel z Prahy po dálnici a když jsem po 10 km souvislé jízdy chtěl přidat, vyskočily otáčky, když jsem to zkusil znova, tak už se to nestalo. Pak když jsem sjel z dálnice, tak to udělalo znova. Ale dnes když jsem jel, tak to neudělalo vůbec. Poprvé jsem to pozoroval někdy hned po prázdninách. Od té doby už jsme nějakých alespoň 5000km najeli. Ale nerad bych zůstal někde vyset, pač jízdu na laně jsem již zažil. Asi bude na čase najít nějaký dobrý servis v okolí Mělníka.
  11. zvonik.jirka

    Anomálie 807 a spol.

    Mám problém, který se neprojevuje pokaždé. Když jedu na rychlostní stupeň vyšší než 4 a otáčky kolem 2000ot/min a přidám plyn, občas se stane, že se prudce zvýší otáčky na otáčkoměru na 3000 (i motor) a hned se vrátí zase na 2000. Nevíte, čím to může být? Podezření padá na spojku, ale proč to nedělá pokaždé? Na to, kolikrát to již udělo, bych jí musel dávno oddělat.
  12. zvonik.jirka

    BAZOŠ- NÁKUP -PRODEJ

    CNA - jestli ještě platí nabídka té sedačky, tak já bych si jí vzal.. pošli nějaký kontakt.
  13. zvonik.jirka

    svítivost světel 807

    Také mám problém jako caraxx, když jedu saxem mám světla víc než dost. Když 807 připadámi, že jedu potmě. Žárovky mám samozřejmě za 90 krachlí, ale za ty prachy mám v i saxu a tam to svítí. Taktéž mě napadlo, jestli čočka není z druhé strany nějak zakouřená. Tak jsem vyndal žárovku a přes zrcátko jsem špejlí s vatou šáhnul na čočku a potvrdilo se že čočka má z druhé strany kouř. povlak. Do většího rozebírání jsem se zatím nepustil. Nemáte s tím někdo zkušenost s rozebíráním světel?
  14. zvonik.jirka

    oprava ruční brzda

    jarmyl: sady jsem kupoval dvě různé, jedna byla od FRENKIT č. 238040 a druhá byla AUTOFREN č. D4704. V té druhé sadě chyběl o-kroužek do válce:bacha. Vše je to na prům. brzdového válce 38mm.
  15. Pokud chceš otevírat dveře zevnitř, tak si tam přidělaj tlačítko a připoj ho na mikrospínač co to otvírá z venku..
  16. zvonik.jirka

    oprava ruční brzda

    Prostříkávání brzd je zbytečné. Také jsem to tak řešil. Nakonec jsem nakoupil opravnou sadu gumiček a vydal se to opravit. Vcelku to není nic složitého. Závada spočívá v tom, že osička, která vchází do brzdového bloku je zevnitř chráněná O-kroužkem a zvenku má také těsnění. Takže pokud těsnění venku přestane těsnit a dostane se tam voda, tak má rez vyhráno a pak to rez vytěsní tak, že se osiška přestane hejbat. Tak jsem to očistil, vyměnil gumičky a složil. Zatím to chodí pěkně. Teď záleží, jak dlouho.
  17. Jednou se v autě objevil zvuk, kterej jsem nevěděl kam patřil, ale než zvuk turba to spíš vypadalo na něco na silnici. Tentokrát jsme jeli se ztlumeným rádiem a poslouchali jsme motor. Jen to přestalo táhnout a na palubovce se objevila hláška. Manželka má dobrej sluch a neslyšeli jsme nic co by hlásilo, že je to turbo spíše jsem to přisuzoval ucpanému fapu pač to nemělo snahu jít na víc jak 2000 ot. A samozřejmě se to objevilo ve chvíli, kdy jsme museli bejt na jednom místě na čas. Tak se to všechno sečetlo a výsledek byl jasnej. Už se nám to jednou stalo u fiata Ulysse r.1995 a tak bychom zvuk turba poznali. Ale jak je vidět nepoznali jsme nic. A tak si delší chvilku nezajezdíme.
  18. Tak jsem včera dopadnul stejně, ztráta výkomu a chvilku nato nasáti oleje. Motor taktéž zastaven zastaven max do 5s. Nevíte, kde se dá sehnat turbo?
  19. 2006 rok vyroby 94 kw 2,2 obsah ano - fap diesel 8,8 prumer na 5000km najetych kombi (dle PC) 47 prům. rychlost 60% město 40% dálka
  20. zvonik.jirka

    Kontrolka mazání

    Mildík - neboj všechno bude. Jen jsem to včera nějak nestíhlal.
  21. zvonik.jirka

    Kontrolka mazání

    Tak jsem se také dnes podíval jak se chová kontrolka mazání a mohu říci, že stejně jako u cambela. Zapnu klíček a po chvilce zhasne po nastartování se jen na displeji u kontrolek zobrazí OIL OK.
×
×
  • Vytvořit...