Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pánové,

Klepu vám někomu na 308 SW dveře kufru? Mně už z toho asi práskne... Vždycky je seřídím těmi čtyřmi gumovými špuntíky, dva dny je klid a pak zase při jakékoli nerovnosti opravdu hlasitej klapot. Nepřehluší to ani rádio. Myslel jsem, že je to zámkem, ale ani oblepení zámku (těch dvou bočních zarážek ani osy zámku) nepomohlo. Ale napadla mě jiná věc. Můžete se mně někdo podívat, jestli se vám hýbají ty umělohmotné válečky, ve kterých jsou 4 gumové dorazy na obvodu dveří? Nebo je tam máte na pevno? Začínám si myslet, že to chrastěj ony, protože obzvláště ty ve spodních rozích jsou naprosto volné. Plus, ani velké předpětí dveří není zárukou klidné jízdy, takže si říkám, že pokud ty dveře nedolíhaj přesně na všechny 4 body ale třeba jen na tři, tak ten 4. rachtá. Pro to by mluvilo i to, že se ten zvuk někdy mění. Auto je sice ještě v záruce, ale v servise se \"závada neprojevila\" a nemám chuť ani čas objíždět servisy s takovouhle prkotinou (byť nepříjemnou).

Díky.

[upravil dne 14/4/12 18:49 od Ajap]

Odesláno

Koukám, že jsem se asi blbě vyjádřil, myslím samozřejmě páté dveře.:mad: Opraveno.

[upravil dne 14/4/12 18:49 od Ajap]

Odesláno

Oblepení je vyznačeno červenou barvou. Už tam zase není, protože to ničemu nepomáhalo, akorát se muselo víc bouchnout s dveřmi. Na bocích jsem to oblepil takovými těmi filcy na nábytek, takže pokud by to klepalo tam, utlumilo by to opravdu dobře. Tu osičku zámku jsem oblepil asi 0,5mm silnou páskou.

post-36785-14109623484135_thumb.jpg

[upravil dne 15/4/12 09:41 od Ajap]

[upravil dne 15/4/12 09:42 od Ajap]

Odesláno

Plasty držej, okno je pevné. Ty dveře se normálně ani nehnou (když jsem s nima zkoušel hýbat, případně i kývat autem na parkovišti). Ale zajímaly by mě ty dorazy dveří v jejich rozích - máte je na pevno nebo je jima možné hýbat?

post-36785-14109623487219_thumb.jpg

Odesláno

Dík za odpověď:) Do háje to by mě ale zajímalo, co to sakra je:grr Ještě můžu zkusit polepit spodní stranu prostoru pro zámek, ale nevěřím, nevypadá to nijak obouchaně. Nic nikde nevypadá obouchaně, ale každé přeseřízení dveří vydrží přinejlepším dva týdny a pak zase klap klap klap. V zatáčce, na hrbolu... :(

Odesláno

Matii: Tak jistej už si nejsem ničím, ale vždycky to nějakým poladěním a předepnutím dveří dokážu dostat do stavu, kdy to neklepe vůbec, nebo jen minimálně. Ale změní se třeba teplota (což se teď mění pořád) a rachot je zpět.

Nejdřív jsem myslel, že to jsou pásy v kufru, pak, že je to klíč na kola a tažné oko. Taky mně cvakala ukotvení pásů na podlaze auta (všechny pásy), ale to už jsem pořešil.

Co se týče těch dorazů - dá se jima jen otáčet, nebo jsou úplně volné? Hlavně ty spodní nejsou alespoň u mojeho auta nijak fixované a když s nima doslova zaštěrkám, tak mně příjde, že by to mohlo být ten zvuk.

Odesláno

Nejde o klepání pátých dveří,ty mam ok (i kdyz v zimě jsem obsolvoval výměnu páčky a mikrospinače zámku,prý zamrzl a cosi se tam zlomilo,dveře se odjistily při každém otevření jakýchkoliv jiných dveří....pakárna) Chci ale zmínit klepání v předních dveřích řidiče,které jsem byl nucen poslouchat z Liberce až k Jihlavě.Bylo to neunosné stále jsem se ošíval a byl jsem tak nervozní až mi žena u Jihlavy řekla jestli bych nechtěl už konečně dovřít to pouzdro s brýlema nade dveřma řidiče,že jí to cvakání už také leze na nervy......a Vážení byl rázem klid... :)

Odesláno

Zatím nic, stále stejné písnička - pohnu s dorazama, dveře chvíli sekají dobrotu a za pár dní zase rachot. Nebo stačí delší kus hodně rozbité cesty a rachotí to hned. Je to jak kdyby člověk dal kus železa do kozervy a štěrkal. Nejhorší je, že vždycky, když mě to nasere natolik, že s tím chci jet do servisu, tak je zázračně najednou ticho:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...