Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj Kluci, tak jsem dnes dotáhl brášku s jeho 309 na laně do prahy... Cestou na hory jim to začalo chcípat... z ničeho nic, bez varování to chcíplo... většinou to pak nešlo nějakou chvilku nastartovat. Po chvíly to vždy chytlo a zase kus jelo... Dnes na cestě z5 mu to taky párkrát chcíplo a už se tomu pak nechtělo.

Můj odhad byl palivovej filtr... po příjezdu, kdy bylo autí studený, naskočilo a asi 10 minut na volnoběh jelo, bez známky něčeho divnýho... tak jsme se rozjeli a po cca 1km konec...

Vyměnil jsem tedy filtr paliva a autí naskočilo a jelo bez problému asi 50km.... Už jsme si mysleli, že je vyhráno. po zastavení na benzince a opětovném rozjezdu opět zdechlo... No a po tom, co jsem začal dál bádat už nezbyla možnostvyhnout se lanu.

Příznaky:

-Autí jede... po chvilce okamžitě zdechne a nějakou dobu nejde nastartovat cca 5min.

-Připojil jsem na 1. zapalovací kabel náhradní svíčku a při startování neházela jiskru... což vypadá na zapalovací cívku

-nevím, zda by mohla být spojitost, ale po nastartování slabě mžourá kontrolka dobíjení baterie

Pokud auto chytne, nějakou chvilku jede bez známek čehokoliv divnného...

Prosím Vás o radu.... Díky

Odesláno

Snímač polohy hrřídele? To je ten onen nesmysl na rozdělovači ze spoda? Mam za to, že tam žádný jinný čidlo neni.... teda je na setrváku, ale to je nezapojený...

Odesláno

Tak jsem se v tom opět vrtal, vymenil jsem zapalovací cívku a problém stejný... auto 10minut běží a pak zdechne... a dál vždycky naskočí a hned zase zdechne. Jelikož po zdechnutí chvilku nehází jiskra řekl bych, že by opravdu mohl být vadný zapalovací modul...

Souhlas?

A pak ke kontrolce dobíjení.... po nastartování lehce prosvítá, na denním světle téměř nepoznatelné.... a hodnoty napětí při volnoběhu 12,8- 13,3V pří zapnutých snad všech spotřebičích (větrák, sahara, sklo, světla, mlhy) na volnoběh 12,2V Měřeno na baterii která je tam z nějakého diesla asi 70Ah. Kontrolka svítí beze změny furt stejně...

Bude na odchodu regulátor, nebo by mohly být špatné diody na altíku?

Odesláno
...

A pak ke kontrolce dobíjení.... po nastartování lehce prosvítá, na denním světle téměř nepoznatelné.... a hodnoty napětí při volnoběhu 12,8- 13,3V pří zapnutých snad všech spotřebičích (větrák, sahara, sklo, světla, mlhy) na volnoběh 12,2V Měřeno na baterii která je tam z nějakého diesla asi 70Ah. Kontrolka svítí beze změny furt stejně...

Bude na odchodu regulátor, nebo by mohly být špatné diody na altíku?...

Ked som mal obdobny problem este na skodovke, tak to bol vadny spoj jednej fazy v alternatore k diodam.

Ak mozes niekde pozicat len regulator, zacni tym, ak to nepomoze, tak treba robit kontrolu celeho alternatora. V kazdom pripade su tie napatia nizke a mal by si to riesit.

• O 5 let později...
Odesláno

Zdravím všechny, moc to tady neznám jsem zde nový a rád bych si s někým pohovořil něco k čidlům teploty. Nějak mi to zlobí. Děkuji 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...