Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, chtěl bych se zeptat co jsou to ty čočky v některých světlech. Mají to například Fabie II a tuším asi i všechny 407. Vypadá to jako xenon ale není to xenon. Zatím je normální žárovka, jak to funguje?

Odesláno

je to normálni čočka a za tím je třeba H7 nebo H1 žárovka.(stejne jak xenon jenom tam není výbojka) a fabie některé mají Bi-halogeny H7 žárovka a přepíná se to i na dálkové.

Odesláno

já sem třeba měl na Fiatu jak byl zmíněno světla právě s čočkou, za tim byla klasická H zárovka a potom sem měl jinýho Fiata a ten měl stejný světla ale čočku neměli... každopádně čočka svítí daleko líp

Odesláno
ono je i dulezite dodrzovat typ zarovky co tam prijde , ne H7 ale H7R

Tak to slyšim poprvé. 807 má taky čočku a i v manuálu se píše H7.:myslim

EDIT: to se týká jen xenonů ne?

cituji: Jaký je rozdíl mezi H7 a H7R?H7R-výbojka

Výbojka H7 je určena do čočkového projektoru a výbojka H7R je určena do paraboly. H7R má na baňce stínítko, díky kterému nebudete oslňovat.

[upravil dne 11/4/12 09:06 od jarmyl]

Odesláno

Žárovky 12V / H7R

H7R nebo H7S ? To závisí na typu vaší optiky !!!

Novodobé události v osvětlení vedly k různým způsobům navržení světel a způsobu jejich použití v provozu.

Philips vytvořil dvě verze H7 NightGuide:

- H7 R pro reflektorové systémy, což je nejtradičnější paprskový systém.

- H7 S pro projektorové systémy, které mají další optický systém, jenž řídí světlo.

http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/17-1-Zarovky/76-3-H7R

http://www.olejshop.cz/zarovky/zarovky-24v-halogenove/p/zarovka-h7r-12v-55w-px26d-nightguide-12972ngrdl-b1/

Takže nikoliv H7R ale H7S patří do čoček;)

[upravil dne 11/4/12 11:49 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Používá někdo ty H7S v čočkách?já že o nich slyším poprvé....až mi odejdou moje žárovky co mám tak bych je možná zkusil...ale pořád víc a víc přemýšlim o dodělání xenonů do mojeho coupé...

Odesláno

S tím ještě souvisí jedna věc co mi stále není uplně jasná. Bi-xenony. Znamená to, že jedna čočka je použita na dálkové i tlumené, nebo že ve světle jsou dvě výbojky/dvě čočky? Vždycky jsem si myslel, že bixenon znamená tu první možnost - tedy jedno světlo v něm jedna čočka/výbojka, která se přepíná na tlumené a dálkové, nedavno mi to ale někdo vyvracel...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...