Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takovou odpověď jsem chtěl slyšet od někoho znalého,abych s tím neudělal víc škody jak užitku.Díky.

PP2000 byla opravdu china,ale bylo to ještě nezávisle vyzkoušeno na dvou dia v servisech ze stejným výsledkem.Nevím co to bylo dia,ale origo PP nebyla ani jedna.

Posláním na test jsem myslel reklamaci.Vše dělají lidé a nikdo není neomylný.

Takže budu zatím jezdit,průběžně sledovat stav a uvidím co se bude dít dál.

Odesláno

Zdravim take se pridam a rovnou prikladam foto :)

Auto ma cca 170tis jezdi bez problemu pokud se \"hodne soustredim\" tak na 3 trosku tu a tam \"poskubava\" ale je to neznatelne pro bezneho \"ridice\"

Otazka stejna MA TO SMYSL RESIT NEBO POCKAT ?

PP2000 je CHINA ....?

Dekuji :papa

post-36106-14109623336457_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak rad by som reagoval na foto lithousa - u mna co sa tyka tychto korekcii tak 2,3 vstrek blizko 0 a 1. vstrek - 18, 4. vstrek +25 no vie mi niekto povedat co to znamena? Jeden vstrek zly a druhy dorovnava alebo kde je problem ked su tam take velke rozdiely?

Odesláno

to nevie totizto nikto...

nikto ti nepovie ake su spravne korekcie...

tato otazka tu uz zaznela snad 100x ale odpoved sa tu este neobjavila.

treba sa spolahnut na vyznam slova korekcia.

takze sa nieco kompenzuje, dorovnava, atd.

korekcie nikdy nemozu byt 0.0...

vot vsjo a riesit to je uplne ale uplne zbytocne.

kazdy dobry mechanik ma na to sluch a vie podla sluchu a chvenia motora posudit

ci su vstrekovace ok. ak pocuje ze jeden valec viac klepe, teoreticky je tam vacsia detonacia

tak vstrek \"ukapava\" co ale zas na korekciach vidiet byt vobec nemusi... (moj pripad)

ci su vstreky ok, moze zistit len stolica.

Odesláno

Presne jak pise MARCEL00 .....

Bohuzel je to jen otazka praxe a pripadne casu kdy se to po... :D

Nam auto jede pekne spotreba dobra starty bezproblemu zhaveni taktez mozna trosku hlucnejsi ted i za tepla ale dojizdim jeste zimni naftu :(

Odesláno

no mne bolo povedane ze korekcie sa maju priblizovat co najblizsie hodnote okolo 0 a vzhladom k tomu ze 2 vstrekovace vykazuju vysoke hodnoty jeden do minusu druhy do plusu, je mozno to brat ako zavadu jedneho z tych dvoch vstrekov?

Odesláno

Proč řešíte takový pí....y, když auto jezdí a je vpořádku. Je třeba si uvědomit, že korekce vstřikování neřeší jen vstřikovače, ale taky koriguje kompresi jednotlivých válců.

Ta nemusí být vždy u každého válce stejná. Proto řídící jednotka upravuje vstřikovanou dávku tak, aby běh motoru měl kultivovaný chod a rovnoměrný volnoběh.

Když si chci dobře jezdící auto rozmr..t, ač tomu nerozumim, koupim si diagnostiku a pustim se do něj.

Hm, tak to radši budu jezdit.:super

Odesláno

jednoduchy dovod conti, v mojom pripade ide o podstatne zhrosenie akceleracie ako priklad uvediem trebars 0-100 z 9,5s na 12,5 to je dost nemyslis? nehovoriac o tom ze spotreba sla hore

Odesláno

Řídicí jednotka koriguje vstřikovanou dávku +/- 5mg/zdvih.

Tudíš tady je tolerance pro ty co se rádi vrtají ve svém jezdícím autě a rádi vyhazují peníze za testování vstřikovačů. :roker

Odesláno

jj ale ak si cital moje predchadzajuce prispevky tak uvadzam ze 1. vstrek dava cca. - 25 mg a 4. vstrek dorovnava akurat v plusovych hodnotach. Takisto som mal vstreky na skuske ale nie preto zeby som nevedel co s peniazmi...

Odesláno

Pro Conti: cituji sam sebe :

Nam auto jede pekne spotreba dobra starty bezproblemu zhaveni taktez mozna trosku hlucnejsi ted i za tepla ale dojizdim jeste zimni naftu :(

A nemam tez chut se v tom vrtat jen jsem se proste zeptal-tot vse.

Sam tusim ze az se do auticka hrabne budu brecet jak me to v teto motorizaci predpovidaji nejedni.

Tak ze pokud rano na cvrknuti nastartuju spotreba nebude extremni tak jen jezdit.

A k diagnostice-ne nehrabeme se v aute mame ji jako asi tady vetsina jen na vycteni zavady a naslednou opravu a smazani.Dnes uz se bez tohoto opravovat proste neda - bohuzel.

A to sam moc neopravuju to me delaji kluci na dilne :cool:

Na nejake kodovani uceni a jine mame kluka co skutecne \"umi\".

A jeste malickost treba FAP az jednoho dne dojde zivotnost je asi jasna volba na koho se obratim a muzete jen hadat :papa

A jeste me to neda jiz nekolikrat zminene \"zbytecne\" opravy tady na foru to sice neni \"autorizovane\" ale zkusenosti jsou cenene vice nez co jineho a \"selskym\" rozumem se da rici ane je treba ci ne neni,

tudiz pokud budu vedet a zajimat se nemusim platit a predevsim se v aute hrabat.

Za kazdou informaci sam za sebe dekuji Vsem :super

[upravil dne 25/4/12 20:48 od Lihous]

Odesláno

no ked som napochol na diagnostiku nase nove berlingo 1,6hdi 66kw, tak malo korekcie 0,0;0,0;0,0;0,1 a aj ta 0,1 sa potom upravila na 0,0.

Marcel, ako to je u tvojej 308?

Odesláno

Zdravim nejen pro Conti :

Dnes jsme zase meli napichnute auto na diagnostice ale ne pro korekci vstriku ....

No kdyz uz to bylo napichnute kouknulo se tam taky a......

Prvni bylo zdeseni docela velke rozdil jako viz foto vise tak se na volnobeh zvedli otacky na cca 3tis a nechalo se to ustalit na volnobeh a visledek mate v prilozenem fotu.

Tak ze pokud auto funguje fakt to nema smysl resit a nebo alespon ne hned pri prvnim napichnuti-pokud neni nejaky zjevny problem.

[upravil dne 29/4/12 18:15 od Lihous]

post-36106-14109623796004_thumb.jpg

Odesláno

Pánové odborníci, četl jsem celou diskusi a nějak jsem se párkrát úplně ztratil. Mám několik jednotlivých dotazů, pokud je někdo dokáže zodpovědět bez zbytečné omáčky a kecu kolem byl bych Vám moc vděčný:

1. z čeho vychází řídící jednotka aby dělala korekci??

2. s čím kontroluje a porovná zda je ta korekce optimální?

3. vysoká korekce znamená co ??(kromě toho toho že dávkuje více či měně paliva)

4. znamená automaticky vysoká korekce vadný vstřik?

5. pokud má vstřik vysoké korekce znamená to automaticky že propouští?

Předem děkuji snad někdo odpoví :myslim

Odesláno

Ale ono to neni jednoduche a ne kazdy je odbornik vcetne me.

Ale myslim a to i zastavam vic nazoru vice vedomosti-viz me prispevky.

Od toho je i toto tedy forum.

A diky za nej :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...