22Petr Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Prosim o radu, obcas mi problikne kontrolka, ktera znazornuje nejakou hladinu, ale ja nevim presne ceho. Proto prokladam foto, je to foceny mobilem, tak se omlouvam za kvalitu. Diky za pomoc. Odkaz na foto:http://www.sweb.cz/22petr/ [Editován dne 5/5/Thu, 05 May 2005 08:54:04 +0000Thu, 05 May 2005 08:54:04 +0000 22Petr] [Editován dne 5/5/Thu, 05 May 2005 09:18:25 +0000Thu, 05 May 2005 09:18:25 +0000 22Petr] Citovat
Gotrek Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Fotka tu není. Kdyžtak ji pošli na mail. Citovat
22Petr Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 prilozil jsem aspon odkaz na 3 fotky. nemohu sem ty fotky dostat, tak aspon takto. Diky www.sweb.cz/22petr/ Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Voda v naftovém filtru. Zkus trochu upustit tím výpuš?ákem na filtru, co z toho poteče. Ale dost často si to vymýšlí - já to mám odpojené, aby to neotravovalo. Citovat
vix Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 No, u mě ve 205 D to signalizuje vodu v palivovém filtru, ale většinou to kecá... Anebo kecám já... Citovat
22Petr Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 Urcite v palivovem filtru? Ja myslel, ze to je treba servo, nebo tak neco? Problikava to treba kdyz se auto houpe, nebo jedu do zatacky, nebo pri prudkem rozjezdu. Ale kouknu na ten palivovej filtr. Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Jo, je to filtr. Servo žádnou kontrolku nemá. Jinak, jak ti to jezdí, dlouhos tu nebyl? Citovat
22Petr Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 Ahoj Oddie, od te doby co jsi mi to sesteloval to chodi jako hodinky. Krasne startuje, nic nezere. Chtel jsem ti zavolat s nejakejma drobnostma, ale nechci te porad otravovat, urcite toho mas sam dost. Jinak v lete se chystam udelat ty rozvody u Vesandy, jak jsi mi doporucil. Zatim jsem vymenil jen brzdy (pakny, kotuce a oblozeni). Jeste jednou ti dekuju. Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Ale klidně zavolej, když to bude v nějakej rozumnej čas, a budu mít zrovna volno. V nejhorším ti to nevezmu nebo ti řeknu, a? zavoláš pozdějc, no. Lepčí je to ve všední dny přes den. Večer a o víkendech moc ne, jen když je něco skutečně neodkladně potřeba. Citovat
22Petr Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 Tak diky, budu na ty casy myslet a davat pozor. Jinak jak si rikal, ze rozumis i znacce BMW, kdyby se ti chtelo vydelat si nejakou korunu, tak bracha ma nejakej problem s motorem. Ale to uz jsi rikal, ze je to nic moc ta jeho 3stovka... proti 405. Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 BMW zas tak moc nerozumím, akorát jsem říkal, že ten motor 2,4D/TD trochu znám. S tím nechci mít nic společného, sorry. Má prdlou hlavu, co? Tohle je jeden z nejnáchylnějších motorů na praskání hlav, skoro stačí jen se na to křivě podívat... A? to dá k nějakému venkovskému opraváři, do většího servisu to nemá cenu vozit. Já bych to auto na jeho místě vyhodil, ale pokud do toho chce strčit balík, tak kousek od vás, u Slaného, je nějaký Pejšek, co opravuje hlavy. A tyhle hlavy dělá opravdu dobře - jako celou GO. Ale ne za levno, s tím a? brácha počítá... Citovat
22Petr Odesláno 5. květen 2005 Autor Odesláno 5. květen 2005 Diky, necham to na nem. Jeste by me vynadal: za dobrotu na zebrotu... Citovat
Jarda Kolínský Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Taky sem měl takovej problém, v servisu mi řekli že to je kontrola hladiny oleje v převodovce. A skutečně, poté co se dolil převodový olej, tak mi dala pokoj. (ta kontrolka) Citovat
oddie Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Ve 405D? Ten vůbec žádnou kontrolku ani žádné čidlo na olej v převodovce nemá... Citovat
Jarda Kolínský Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Taky sem se divil že má 405 kontrolku na olej v převodovce. Ale opravdu od tý doby ani nezablikala. Citovat
oddie Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Hm, při doplňování oleje zahýbali dráty od čidla vody v naftovém filtru, nebo jej rovnou odpojili a zapomněli zapojit zpátky. Je to hnedka vedle nalévacího otvoru převodového oleje, takže bych se tomu vůbec nedivil. Citovat
gvg Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Oddie, prosímtě, proč tam teda tu kontrolku montujou, když všichni raděj odpojit? Vždy? to přeci musí mít nějakej důvod, vědět, že je ve filtru voda.. Jen se ptám na tvůj názor, protože je tady několik \"radilů\", který opravu airbagu vyřešej tak, že odpojej žárovičku, případně konektor... Citovat
Hics Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Kontrolka na nečistotu v palivovém filtru pracuje na principu vodivosti kapaliny. pokud je v bandě čistá nafta, tak je odpor velmi vysokej a tudíž kontrolka nesvítí. Pokud je v naftě voda - a ta se drží dole, páč je těžší než nafta (snímač nečistot je taky nad spodní hranou bandičky), tak je odpor mezi kontakty snímače nízký a kontrolka signalizuje nečistotu. Takhle kdyby to bylo fungovalo, bylo by to bývalo fajn, jenže.... Celá tahle šaškárna je velmi náchylná na všemočné vlivy z okolí (svody mezi kontaktama konektoru u snímače, svody mezi elektrodami snímače od nečistot z nafty atp) a tudíž to z 80% ukazuje bludy. Tudíž... 1,) odpojit , jak radí Oddie 2,) Celý důkladně vypucovat - vyšroubovat senzor a dokonale pročistit plochu mezi elektrodami a pak to bude mít tak 50% úspěšnost. A preventivně jednou začas stejně odpustit z filtru trocha nafty. Citovat
oddie Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Hics ti už odpověděl za mě... Voda v naftě je průser, pokud se dostane do vstřikovacího čerpadla, může to blbě skončit, proto se tam montuje to čidlo a kontrolka. Jenže když to pohříchu většinou ukazuje bludy, tak co s tím. Nevím jak vy, ale já za nějakých pár let ježdění s pár diesely nikdy vodu v naftě nenašel, a to tankuju leckde. Takže to prostě nemám zapojené, aby to neotravovalo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.