Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jakou mají životnost tlumiče(přední) a jak poznám,že potřebují vyměnit.Pokud promáčknu kapotu,tak pruží celkem normálně.

Při jízdě při vyších rychlostech mě docela dost vybruje volant a auto mi nepřijde moc stabilní.Jedu tax max 120 a pak už to dost plave.

Má na nich najeto cca 100 tis.

Stabilizátory řízení jsem měnil nedávno.

Odesláno

Na to se moc odpovědět nedá, nějaké noname vydrží třeba 10 nebo 15 tis. kvalitní klidně 100-150 tia. Pokud jsou tam 10 tis. tak už budou mít to nejlepší jistě za sebou. Každopádně plavání můžou mít za vinu nejen tlumiče, ale vůle v přední nápravě jako takové což by bylo dobré zkontrolovat jako první. Navíc s nastávajícím jarem určitě budou mít některé firmy ( Elit, A. Kelly... ) testování tlumíčů zdarma.

Odesláno

Není potřeba repas celé nápravy.

Dát na zvedák, zkusit vůle.

- silentbloky ramena

- dolní kulový čep

- čep řízení, krajní nebo vnitřní

- horní uložení (pozná se tak, že se péro nakrucuje)

- uložení (silentbloky) stabilizátoru

- tyčky stabilizátoru

Tlumiče vydrží hooodně dlouho (máme hodně aut s najetými přes 300 a tlumiče origo).

Tlumič - zaber za něj, jestli se neprohýbá, podívej, jestli neteče olej, případně nechej auto změřit na třasáku tlumičů.

Vibrace = vyvážit kola a zároveň odstranit vůle na přední nápravě.

Po výměně některých dílů je potřeba zkontrolovat sbíhavost.

Odesláno
Není potřeba repas celé nápravy.

Dát na zvedák, zkusit vůle.

- silentbloky ramena

- dolní kulový čep

- čep řízení, krajní nebo vnitřní

- horní uložení (pozná se tak, že se péro nakrucuje)

- uložení (silentbloky) stabilizátoru

- tyčky stabilizátoru

Tlumiče vydrží hooodně dlouho (máme hodně aut s najetými přes 300 a tlumiče origo).

Tlumič - zaber za něj, jestli se neprohýbá, podívej, jestli neteče olej, případně nechej auto změřit na třasáku tlumičů.

Vibrace = vyvážit kola a zároveň odstranit vůle na přední nápravě.

Po výměně některých dílů je potřeba zkontrolovat sbíhavost.

S tím co píšeš se dá souhlasit, kromě tlumičů. Na českých silnicích bych na nich rozhodně nenajížděl více jak 120tis. Napsat tu, že tvoje tlumiče maji přes 300tis a jsou v pohodě chce odvahu.

U tlumičů je právě zrádné to, že jejich vlastnosti se zhoršují postupně a tak se ti zdá, že je to pořád v pohodě a dokud ti z nich neteče olej, pak se nic neděje... Já měnil tlumiče předek/zadek po 120tis a říkám ti výrazná změna. Na dlouhých vlnách se karoserie ustálí mnohem dříve a ve vyšších rychlostech je mnohem stabilnější. Na velkých příčných nerovnostech, kostach a dírach cítíš, že tlumiče pracují a rázy se nepřenašeji do karoserie a auto neskáče. To že tlumiče dodělávaji jsem poznal hlavně při brzdění, kdy mi na nerovném povrchu klepalo ABS a ted v pohodě.

Určitě si nech tlumiče proměřit, ale pokud maji přes 150tis km, pak bych o tom vubec nepremyslel a vyměnil. Jedna z věci, na ktere by se u auta nemělo šetřit.

Odesláno

Tlumiče z provobýroby vydrží slušnou dobu. Třeba u 406 měly při měření v cca 150 tis. přední tlumiče 85% a zadní 75% ovšem otázkou je jeslli ty km odpovídaly... v 200 tis. byly přední stále v pořádku, zadní jsem měnil...

Odesláno

Ja stale nieco divne pocujem z prednej napravy,tak som bol otestovat napravu a na tom \"trasaku\" mi zistili,ze predne tlmice su zrele na vymenu.Zadne este vydrzia.Cakam kedy dorazia,uz su objednane,aj horne ulozenia s loziskom a ide sa menit.Som zvedavy,ci ten zvuk zmizne.Nemal som pocas jazdy ziadny pocit,zeby boli tlmice KO.

[upravil dne 30/3/12 17:07 od xpetrix]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...