Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Čapy predných ramien mám zralé na výmenu a keďže som v poslednom čase takmer stále v Brne, kde nemám garáž ani náradie, napadlo ma že to zverím do rúk servisu- šak sú to len čapy a s ich náradím to pôjde podstatne rýchlejšie.

Včera som sa ozval jednému chlapíkovi, čo má servis v Brne-Komárov a povedal mi, že za výmenu chce 1600Kč. A podotýkam, že len za prácu- čapy už mám kúpené...

Tak mi povedzte, či si zo mňa robí srandu, alebo či je to fakt bežná suma za výmenu čapov...v servise som ešte nikdy nebol, zatiaľ som všetko spravil sám (resp s pomocou mimo servisu :-) ), ale 1600Kč, to je pri sadzbe 300Kč na hodinu cez 5 hodín práce...za ten čas by som to vymenil hádam aj zubami..

Odesláno

:)nebudu polemizovat o tom, zda se ta práce dá udělat za hodinu, nebo za dva dny, ale každý takový servis má své náklady na provoz--takže když si myslíš, že cena je enormně přemrštěná, zauvažuj,jestli by nebylo vhodné, abys sis založil servis a konkuroval ostatním velmi nízkými cenami...

nakonec--u něho to byla nabídka, nemusíš na ni přistoupit, běž se zeptat jinam :myslim

Odesláno

Poslal bych tě do Zábřeha - ceny mírné, kvalita dobrá - z Olomouce to není velká zajížďka - ale na práci z přineseného materiálu mají přirážku na práci.

No, když jsi kupoval ty čepy, tak jsi určitě už měl plán, jak to celé zařídíš, ne?:mrk

Aneb - zavolej do Zábřeha, tel. 583 411 572, kolik by stála výměna i s materiálem a kolik s přineseným materiálem. Fakt by mě zajímala odpověď. Nezapoměň, že po výměně se má kontrolovat geometrie - Zábřeh to má v ceně.

Odesláno

No tak na ponuku určite nepristúpim, 1600Kč je moc moc moc nech sa na to dívam z akéhokoľvek uhla. Preto som sa pýtal, či je to bežná cena alebo či by stálo za to ísť sa poobzerať inde.

Ak teda vravíte, že sa vám to nezdá veľa, tak to radšej spravím doma na kolene. To bol ostatne pôvodný plán, lenže ako som spomínal, furt trčím v Brne a tu nemám k dispozícii garáž ani náradie..

Odesláno

předpokládám,že se jedná o spodní otočný čep (svislý čep), až to budeš měnit, zkus si stopnout čas, který tomu budeš věnovat, někdy to jde povolit samo, někdy je to práce k udup.ní...;)včetně demontáže těhlice, někdy nepomůže ani přípravek na povolení čepu a musí se navařovat matka...napiš pak ze srandy, jak dlouho ti trvalo vyměnit obě strany :papa

[upravil dne 23/3/12 22:39 od ozzy56]

Odesláno
Při výměně spodního čepu není důvod dělat geometrii.

geometrie je třeba dělat vždy při výměně čepů. Při vymezení vůle spodního čepu se změní sbíhavost a radši obětuji 600kč než pneu.

Odesláno

suk.p- no to by som dlho rozmyslal, teraz som sa vratil od jednych \"mechanikov\" kupil odomna vstrek. cerpadlo, ani za svet to nechcelo ist, pak ze je zle cerpaldo... no jo je to zle ak mechanik neviem ako to ma vlastne vyzerat a dobabre to, takze tolko k tomu....

Stefan- ked tak dojdi, pak to porobime za jeden vikend.... ;)

Odesláno

Tak dojdem kľudne, aj tak by sa mi už patrilo zase pozrieť do BA. Lenže ako vravím, nie je problém spraviť to...problém je v tom, že aby som to mohol spraviť, musím ísť niekam kde mám náradie...tu v brne mám akurát tak kombinačky, kľúče a pár šrobovákov...takže v podstate je jedno či kvôli tomu pôjdem do NZ alebo do DK, každopádne tu to nespravím...

Inak čo sa týka toho času, kľudne mi to môže trvať aj 3x dlhšie ako servisu. Ja na to nemám špecializované náradie a ani to neberiem ako moju profesiu, takže beriem ako samozrejmosť že v servise odvedú lepšiu a rýchlejšiu prácu ako ja- za to ich platím nie?

Odesláno

geometrie je třeba dělat vždy při výměně čepů. Při vymezení vůle spodního čepu se změní sbíhavost a radši obětuji 600kč než pneu.

Pěkná blbost. Spodní čep NEMÁ vliv na geometrii, ta byla nastavena, když čep vůli neměl, a jeho výměnou za nový kus se tak vůbec nic nemění. Výrobní tolerance a montážní přesnost toho čepu je navíc řádově lepší než vůbec opakovatelná přesnost měření té sbíhavosti.

Odesláno

Pěkná blbost. Spodní čep NEMÁ vliv na geometrii, ta byla nastavena, když čep vůli neměl, a jeho výměnou za nový kus se tak vůbec nic nemění. Výrobní tolerance a montážní přesnost toho čepu je navíc řádově lepší než vůbec opakovatelná přesnost měření té sbíhavosti.

a ted tu o červené karkulce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...