Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak si tak sednu do auta a při sešlápnutí spoky divnej pocit.Tak nastartuju a ejhle kvalt tam nechce a při rozjezdu to začne cukat a divně zabírat,nejspiš klouzat.

múže se někdo podívat podle vin co tam mam za spojku?

Že to bude dvouhmota to je mi jasný :-(

V kelly sadu nemaj tak jestli máte někdo tip za slušnou cenu budu rád.

je to na 406 2,0HDI 80KW 2000

vin VF38ERHZF81179129

Odesláno

když nejde zařadit kvalt, tak asi spojka nevypíná, takže nejprve zkus odvzdušnit spojku, možná máš málo kapaliny v nádobce,třeba zjistíš únik kolem spodního válečku atd...,samotné spojce nemusí být vůbec nic

P.S. samozřejmě to může být cokoli--třeba se protlačuje ložisko do přítlačáku, ale začni s tím jednodušším:myslim

Odesláno

No to je právě to chtěl jsem sadu i se setrvakem a tu v kelly podle Eshopu nemaj jen starline.Aneprijde mi rozumný měnit spojku a nechat tam starej setrvak má za sebou 240tis.

Odesláno

Jinak mně to dělá třeba dám příklad stojím na křižovatce chci se rozjet zařadím rozjíždím se otáčy vystřelí vcelku rychle ale rychlost tomu neodpovída nevím jestli může prokluzovat spojka?Hodně lídí píše,že se to dělá spíš na na 4 a na 5 při zatížení třeba v kopci ale tam mi to nedělá tam jdou otáčky souběžne s rychlostí.Tak nevím teda..

Odesláno

To \"setrváku nic není\" může být velmi, velmi relativní. Záleží na tom, co od toho čekáte, jestli se \"jenom\" nevysype, nebo i jak funguje. Můžu vám nechat setrvák vyndaný z mého bývalého auta, s najetými 250tis km, ve velmi dobrém stavu, minimální vakl, jeden by řekl skoro jak nový. Ale rozdíl v chování spojky a projevu motoru po výměně za nový absolutně nesrovnatelný. Holt je to o tom, v jakém stavu kdo to které auto vlastně chce mít...

Odesláno

Teď ve 407 jsem ho taky měnil (4500,-), měl toho dost. Ale měnit cokoliv (10k MOC) u auta v hodnotě cca 60k kvůli \"pocitu\" je taky nesmysl. Ale je to jeho věc. Ono takhle by člověk by taky mohl vyměnit vše, od volantu, přes tlumiče, táhla převodovky, sedačky, všechny silntbloky na autě, atd. Všechno udělá lepší pocit.

Odesláno

Rozdíl kompletní sada se setrvákem vs. samotná spojka je u 406 80kW HDI 5tis, ne 10. A skutečně nejde o \"pocit\", ale zatraceně funkční věc. Stejně jako u tlumičů, to je dobrý příklad - nechápu lidi jezdící vrakem na již dávno nefunkčních tlumičích, tam také nejde jen o \"pocit\", ale o hubu. Pak se všichni strašně diví, jak to auto funguje mně a jak jim, ačkoliv by mělo být \"stejné\"... Naopak to o sedačkách a volantu jsou bláboly až na půdu, ty žádný vliv na funkci nemají.

Odesláno

Já se taky nebavil o fci ale o pocitu. Hlavně kolik lidí ty věci využívají na hranici při těch jejich max 70 km/h mimo obec a 35 km/h v obci. Ani s těa tlumičema to není až tak moc horký. Jezdím s koktávkou od novýho auta a kolikrát na hraně pneumatik (základní 195/65/r15) a takovej rozdíl oproti 407 s 300t. km tam není. Něco jinýho je 406, ale to auto je dělaný daleko víc \"do měkka\". Ale to se bavíme o ostré jízdě a ne to šourání do města pro rohlíky v akci.

Odesláno

Auto sice má hodnotu 60tis ale na jiný není a je upne jedno jestli nacpu spojku sem,nebo dám 200tis za jiný a budu do něj stejně sypat.Je jasné že nejdřív se zjistí práva příčina závady ale pokud to bude spojka tak ji budu dělat komplet,něž do toho za půl roku znova lézt. Přijde mi to jako dělat rozvody a nedat vodní pumpu

Odesláno
Jinak mně to dělá třeba dám příklad stojím na křižovatce chci se rozjet zařadím rozjíždím se otáčy vystřelí vcelku rychle ale rychlost tomu neodpovída nevím jestli může prokluzovat spojka?Hodně lídí píše,že se to dělá spíš na na 4 a na 5 při zatížení třeba v kopci ale tam mi to nedělá tam jdou otáčky souběžne s rychlostí.Tak nevím teda..

:xvul neres to, jednicka je strasne kratka :), na dvojku uz pak preskocis krizovatku :D

Odesláno

Harlley: Ale to je jenom tvoje věc. Taky jsem u dvou auttakhle všechno furt měnil, pak ho vždycky do dvou let prodal, prodělal kalhoty a nový majitelé, jak jsou spokojeni ;) Jinak na 406 ve dvou lidech bez heveru jsme to měli za necelý 4 hoďky, bez nějakýho spěchu a dost zarezlý šrouby, takže nic co by se nedalo, ale v jakým je stavu musíš sám vědět, po netu to nikdo nepozná.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...