Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

velká spotřeba paliva

Recommended Posts

Guest Karel Novotný
Odesláno

Jsem smolař na záludné poruchy. 407sw 2,0 automat, mi začal trochu víc baštit cca 9l /100 tak jsem to předal odborníkům a výsledek z diagnostiky je zkrat na kostře napájení snímačů a druhá závada z diagnostiky sběrnice hnacího ústrojí část signálu wake-up zpráva není občas přijata. nesetkali jste se prosím někdo s takovouto závadou? Podle servisu je někde špatný kabel a hrozili i sedačkami z auta ven. Díky za jakoukoliv informaci Karel

Odesláno

Rozdíl mezi zimou a létem mi dělá 0,1 l / 100, při popojíždění po městě se dostávám na 6,5 víc se mi zatím nepodařilo. Dlouhodobou kombinovanou ( hodně zakroucený okresky a města ) mám 6,2. Obě hodnoty mě docela štvou, protože s 406 jsem jezdil dlouhodobě cca za 5,7 ale třeba se postupně podaří. Každopádně je to reálný protože se 407 má poměrně o dost výšší průměrnou rychlost, takže tomu to asi odpovídá... kdyby mě auto bralo 8 nebo 9 l tak bych to asi hodně řešil. 1. čím je potřeba začít je zapomenout na PP a počítat to ručně od \"plné do plné\".

Odesláno

milujem tieto kecy o spotrebe,

realna spotreba na ciste mesto je radovo od 7 litrov do cca 8 pre 2.0HDI.

u automatu by som to videl na cca 8,5 kludne...

koblih ma sice spotrebu 6,5 ale to bude tym ze 40% z toho urobi bud po obchvatoch alebo mimo mesto.

neni totiz mesto ako mesto...

tak prosim Vas nechcite od 2 litroveho motora aby Vam zral 5 litrov po meste.

Ked sa povie mesto tak to je 95% jazdy mestom (semafory, zapchy, kolony, posuvanie).

to su bohapuste kecy o nicom... budete realisti...

Odesláno

Marcel, když něco napíšu tak si vidím do pusy... takže cestou po městě myslím každodenní denní přejíždění středu města se semafory, ranní a odpolední zácpou a pod ;) Já zase miluju kecy \" Koblih ...protože... urobí... \" a jen tak plácneš co tě napadne aniž bys měl smítko reálných informací o tom kde jezdím. Nemluv prosím za mě, pokud máš ty zkušenost jinou OK, dej informaci - to má smyls. Zbytek jsou jen dojmy ... :papa

Odesláno

Ja jazdim mesto za 8,2l/100 a pride mi to normalne. Je to automat, semafory, stale niekde stojim, casto kratke trate (okolo 5km), takze myslim v pohode. Tyzden som jazdil s 1,6HDi (manual) a tam mi to vychadzalo 7. Jo, ked boli tie mrazy, tak som mal priemer 9,7.

V papieroch ma moje auto napisanu spotrebu:

mesto: 9,5

mimomesto: 5,4

kombinovana: 6,9

A velmi podobne mi to aj zerie, takze neriesim. Zase je pravda, ze nepatrim k ludom, ktori stale pozeraju na okamzitu spotrebu, riesia kazde deci navyse a vsetko tomu podriaduju.

Obcas tomu dam poriadne napiť a celkovo jazdim dynamickejsie.

Odesláno

....sorry ale NEmyslim si ze rozdiel zima vs leto je len 0,1l :grr ja jazdim v lete (kombinovane - jeden semafor v meste :D ) 5,4-5,6l a v zime sa pod 6,4 nedostanem !!!

Mam stale zapnuty palub. PC na aktualnu spotrebu a potom je lahsie odhadnut, ze nieco nie je v poriadku ( ked som mal plny FAP tak spotreba stupla o 1-2l.... na neutrali pri 70km/h som nemal spotrebu napr. 1,8l ale 2,4l :o ) :papa

Odesláno

Tak hošani to jezdítze asik jak šneci já mám kombinovanu spotřebu 7,8 schválně jsem se šel kuknout teda jezdím každý den jen 6km ale když jedu 200 km tak mě to klesné teprve na 6,5 tak nevím jak jezdíte :myslim

Odesláno
....sorry ale NEmyslim si ze rozdiel zima vs leto je len 0,1l :grr ja jazdim v lete (kombinovane - jeden semafor v meste :D ) 5,4-5,6l a v zime sa pod 6,4 nedostanem !!!

Mam stale zapnuty palub. PC na aktualnu spotrebu a potom je lahsie odhadnut, ze nieco nie je v poriadku ( ked som mal plny FAP tak spotreba stupla o 1-2l.... na neutrali pri 70km/h som nemal spotrebu napr. 1,8l ale 2,4l :o ) :papa

Musíš číst co píšu: \"...Rozdíl mezi zimou a létem mi dělá 0,1 l / 100....\" přeložím do čestiny - mojí osobě při naježděných cca 6000 km v teple a 7000 v zimě rozdíl dělá 0,1/100 to je stávající stav víc nemám najeto takže jiný závěr dělat nemůžu. U 406 se mi spotřeba zvedla v zimě z 5,7 na 5,9 a to jsem měl ověřeno cca 150 tis. km. to je 0,2 takže velmi podobně jako teď u 407. Když jsem měl Vectru v Benzínu tak to bylo hodně houpavé a někde v rozmezí 0,5-1l /100.

... to je moje zkušenost. A nepochybuju, že dalších 100 lidí bude mít 100 svých zkušeností ;)

2 pavelp123: nevím jeslti jezdím jako šnek, ale s ohledem na svojí profesi si nemůžu dovolit body, takže jezdím podle předpisů - posledních cca 13 tis mám průměrnou rychlost 68km/hod. jeslti jsem šnek nebo ne, nevím a je mi to jedno.

[upravil dne 28/3/12 20:50 od koblih69]

Odesláno

nho, ale, zasa 1/2 najazdenych km v zime je na najhorsej ceste v SR :D (cesta je neposypana, nevyhrnuta, robim prvu stopu a pod.) takze asi Koblih mas pravdu, ten rozdiel by mal byt minimalny, pokial to dovoluju okolnosti :super:papa

Odesláno

jestli se nabudete zlobit rád bych se přidal co se týče spotřeby!

Nejdřív se pochlubím a to nejmenší smotřebou co jsem dosáhl bylo na okreskách na 6l/100km a to jsem jel opravdu podle předpisů žádná prudká akcelerace hodně na volnoběh!!! běžně jezdím dálky ta za 6.5l-7.5l/100km rád jedu svižně! Teda když to situace dovolí! ve městě jsem jezdil přes zimu (205/55 R16) cca 7.3l/100km teď jezdím (215/55 R17) a spotřeba ve městě cca 7.8l/100km!! a nemám pocit že by byl P407SW 2.0HDi nějak nenažranej!!!! já jsem se spotřebou spokojen!!!:)

P.S.: táta má 2.5D-4D a město jezdí za 9.5litru s hodně lehkou nohou na plynu!!..:D

Odesláno
přes zimu (205/55 R16) cca 7.3l/100km teď jezdím (215/55 R17) a spotřeba ve městě cca 7.8l/100km!!

Keď máš dve sady kolies rozdielnych veľkostí (16\" a 17\"), si pri prehadzovaní kolies prestavuješ údaje cez diagnostiku o veľkosti ktoré práve používaš? Potom by ti vyšla reálnejšia spotreba na porovnanie ;).

A pridám sa ku koblohovi, používam na zimu aj leto 17\" a rozdiel spotreby medzi letným a zimným jazdením mám maximálne do 2dcl.

Odesláno

Zdar. Myslim, ze na 2.0HDI je v meste realna spotreba okolo 8l. Mne vychadza priemer mesto kratke trasy vacsinou studeny motor

7,5-8,0 l. Casto jazdim na letiska (15% mesto, 85% dialnica) a tam mi vychadza priemer 5,6-5,8 l. Jazdim dost svizne, auto netrapim na nizkych otackach :super Akurat si musim davat pozor na kamery, lebo v UK je bodovy system, este jedna pokuta a dostanem banan :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...