Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jednoduše spolehlivost. Obecně žádný FUP, intercooler, turbo, vstřiky, spousty elektromagnetických ventilů které odcházejí (obtok turba, natáčení lopatek, řešení toku vzduchu při regeneraci) Žádne puknutí pístu pro špatný vstřik který kape, rail, atd..... A konkrétně u 607 2.2hdi hrůza, u 2.7 je prý zasejc konstrukční vada motoru (snad dokonce praskají bloky) A konečně ten 3.0i by měla být stará osvěčená koncepce... Je to čistě můj soukromý postoj, chápu, že benzín má jiné nešvary, ale zdaleka né tolik.

Odesláno

:) no ani 3,0 neni vyhra....mozes sa ma pytat :D

2,7 praskali hlavy hej, ale len tie prve 2005, 2006 a viac je uz OK ;)

fajn...tak snad dobre vyberies :papa

Odesláno

nestras ma...co je s tymi tlmicmi? :D

3,0 ?

slaby tlak oleja, cvakanie zdvihatiek vdaka tomu oleju, katalyzatory, predkatalyzatory...a tak :P

ostatne co sa mi pokazilo boli skor spotrebne veci :D

Odesláno

Jen tak pro inspiraci...Po třech letech (nervech) s 607 už chci jen spolehlivé auto podobné kategorie. Za poslední dva roky jsem prošel haldy článků CZ i ENG a mám. Dva jednoznačné favority co se spolehlivosti týče: ameriku 5.7 hemi (ten je k neutahání) nebo 3.0i a 4.4 od bmw. A když se podíváte na 3.0i bmw za co jezdí a porovnáte např. s 2.2hdi. Zdaleka to není nic tak hrozného.

Odesláno
...Po třech letech (nervech) s 607 už chci jen spolehlivé auto podobné kategorie....

tak to zabudni na 607 a 3,0i uz uuplne ;)

ja mam za sebou 4 a pol roka nervov a to som si po kazdom probleme povedal ze tento bude hadam posledny :D

BMW je fajn, kludne aj 3,0D :P

[upravil dne 22.3.2012 10:59 od Y2K]

Odesláno

S tlumiči není nic. Neboj. Akorát ta výměna je případně dražší.Teoreticky by šly nahradit obyčejnými a vypnout to přes DIA. Ale toho by byla škoda, docela toho využívám;)

Motory 2.7 2005. Nepraskají bloky, ale kroutí hlavy? Ale jde to spravit. Jinak je to v podstatě bezproblémový motor, když se k němu nechováš jako prase. :mrk Mám dojem, že je výkonově kvůli převodovce omezený.

Odesláno

2 Saviero: Ničím fatálním, jen to chce koupit vůz v pořádku. Nejčastější stížnost je na \"cvakání\" hydroštelů, příčinou může být jejich \"neodolnost\" (uvádí se často na UK forech), nebo zhoršení regulace tlaku oleje v hlavách (což je pro mne poměrně nový poznatek a vzhledem k ceně opravy- musí dolu hlavy, zatím neověřený). Bohužel si umí hlavu postavit řízení výfukových plynů a to bez nějaké větší příčiny, podobně jako u FAPu se dia nezdá účinnost jednoho ze tří katů... Je tam také nějaká ta elektronika, ale nic co by se nevyřešilo za pár peněz + cívky, které (pokud se kupují všechny) za pár peněz nejsou, ale oprava je zase dost jednoduchá... Výměna rozvodů a olejů je důležitá - objevují se na klice přidřené motory - není to vada konstrukce jen uživatelů co to \"honili\" za studena. Silného PUGa si nikdo nekupuje do garáže, ale na tvrdou práci (firemní vozy adt.), z čehož vyplývá v průměru silné opotřebení nabízených vozů...

Odesláno

Jen pro info, moje 607 zežrala za dva roky na opravách cca 500kč pokud se nepletu. Jo a 1x výměna zadních destiček. Tak hlavně aby to tak zůstalo i dále :mrk

Odesláno
...Po třech letech (nervech) s 607 už chci jen spolehlivé auto podobné kategorie....

tak to zabudni na 607 a 3,0i uz uuplne ;)

ja mam za sebou 4 a pol roka nervov a to som si po kazdom probleme povedal ze tento bude hadam posledny :D

BMW je fajn, kludne aj 3,0D :P

[upravil dne 22.3.2012 10:59 od Y2K]

3.0D je velice povedený a spolehlivý motor, koukal jse po měm dlouho a právě při tom jsem narazil na zkušenosti a doporučení na 3.0i. Doslova lidé z BMW píšou: \"3.0D je perfektní spolehlivej motor, ale 3.0i je ještě o poznání dále.\" Vážně to byla radost číst.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...