jarokare Odesláno 28. červen 2017 Odesláno 28. červen 2017 To je něco jinýho , myslel jsem kontrolu tlaku po naplnění a zapnutí klimy - na vysokotlaké větvi by mělo být něco mezi 10 - 15 bary a na nízkotlaké cca 2 bary (hodnoty jsou přibližné , liší se kus od kusu) , vše za předpokladu , že fungují ventilátory , je seplá spojka kompresoru a je dostatek chladiva . Jestli se vysoký tlak nezvedá a nízký není kolem těch 2 bar , tak může být problém právě s expanzním ventilem nebo netlačí kompresor . Možná je tady nějaký chlaďař a opraví mě , ale zhruba tak nějak by to mělo být Citovat
ceeeert Odesláno 28. červen 2017 Odesláno 28. červen 2017 Hm, tak tuto informaci z posledního plnění nemám, ale před rokem a pul, kdy jsem také nechával doplnit, tak prý "kompresor tlačí líp než kdejaká oktáfka" Říkal mi i hodnoty, ale už si to nepamatuju. V porovnání s "oktáfkou" to bylo o polovinu více. Toho chlapíka znám, je šikovný, ale při posledním plnění to dělal nějaký jeho brigádník. Mají na to stroj Brain Bee. Zkusím to nechat zkontrolovat jinde v klimaservisu. Na kolik vyjde ten expanzní ventil, kdyby to byl náhodou on? Díky chlapi! Citovat
jarokare Odesláno 28. červen 2017 Odesláno 28. červen 2017 Cca 3 - 4000,- podle vin ti to řeknu přesně Citovat
ceeeert Odesláno 29. červen 2017 Odesláno 29. červen 2017 Tak uz nechladí, mrcha. Jel jsem v úterý do Prahy a při cestě jsem se chtěl ochladit. Místo původního občasného zasyčení se ozvalo podivné dlouhotrvající syčení a prakticky žádný účinek, tak jsem jí po pár km vypnul. Dneska jsem jí zkusil zapnout a spojka kompresoru už ani nespíná. Zítra se podívám na dia, ale předpokládám nízký tlak. Jdu se podívat na chladaře v okolí. Citovat
urdemala Odesláno 29. červen 2017 Odesláno 29. červen 2017 Kdybys nesehnal solidního v Plzni, tak doporučuji pana Machta z Březiny u Rokycan ;-) Citovat
ceeeert Odesláno 18. červenec 2017 Odesláno 18. červenec 2017 (upraveno) Zdravím, než jsem stačil na tu klimu někoho sehnat (hodně známých mechaniků má teď dovolenou), tak jsem dnes auto zdiagnostikoval. Podle PP2000 tlačí kompresor 11barů při volnoběhu a kolem 12barů při vyšších otáčkách. Sáhnul jsem na trubky, jedna horká a druhá teplá. Žádný chlad se nekoná. Tak to bude zřejmě ten expanzní ventil. cert update: odsáto pouze 5gr chladiva (je to 2 měsíce od naplnění, ale ušlo to už cca po měsíci), někde je díra, prý na 90% chladič. update: Výměna chladiče (prorezlý za motorem ventilátoru) + doplnění a už chladíme Upraveno 29. červenec 2017 uživatelem ceeeert Citovat
jarokare Odesláno 1. srpen 2017 Odesláno 1. srpen 2017 Vakuování ti zjistí , jestli je systém těsný nebo ne (i když v případě malé netěsnosti to taky zjistit nemusí) To , jestli klima tlakuje , jak má , se zjišťuje až po naplnění při kontrole tlaků v nízkotlaké a vysokotlaké větvi klimatizace - nízký tlak by měl spadnout někam kolem 2 bar a na vysokotlaku by mělo být mezi 10 - 15 bary (liší se to podle značky auta , některá tlakují i kolem 20 bar) . Jestli se ten tlak nehýbe , nebo jenom minimálně , tak je v háji expanzní ventil , který nepřepouští plyn tak , jak má ... Citovat
Jarda 158 Odesláno 15. březen 2018 Odesláno 15. březen 2018 Nevíte jak zjistit, který kabinovy filtr patří do motoru 2.0.HDi, 100 kW? Našel jsem asi čtyři rozměry a mechanik mi ten starý vyhodil. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2018 Odesláno 15. březen 2018 (upraveno) kabinový filtr bude asi jeden pro všechny motory , dej VIN a zjistím, jaký filtr potřebuješ opravuji--pro všechny motorizace Upraveno 15. březen 2018 uživatelem ozzy56 Citovat
HonzaZ Odesláno 15. březen 2018 Odesláno 15. březen 2018 Kabinový filtr do motoru nepatří, ale nechá se jednoduše zjistit origo objednací číslo podle VIN. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2018 Odesláno 15. březen 2018 nemyslel jsem do motoru , ale že bude stejný kabin. filtr pro všechny motorizace... Citovat
Lada78 Odesláno 15. březen 2018 Odesláno 15. březen 2018 (upraveno) Jeden rozmer je d270-s196-v30 a druhy je d315-s150-v40. Pokud chces mit jistotu, tak podle VIN, nebo se ohni pod volant a zmer podle otvoru pro filtr. Mam dvouzonovou klimu a do te pasuje druha varianta. Mozna v tom je ten rozdil. Jeste doplnim, loni v lete jsem objednal bohuzel prvni variantu a mam ji doma. Upraveno 15. březen 2018 uživatelem Lada78 Citovat
Judes Odesláno 17. březen 2018 Odesláno 17. březen 2018 Ten prvý rozmer d315 je pre staršie modely a ten d270 je pre model 407 po facelifte. Citovat
Návštěvník Odesláno 20. duben 2018 Odesláno 20. duben 2018 Ahoj, tak mě také postihl problém s klimatizací. Podle popisu zde na fóru to odhaduji na prasklou klapku. Klimatizace byla servisována loni a nevěřím, že by náplň unikla, ikdyž člověk nikdy neví. Když pustím klimu, tak zepředu (za fukarama nad rádiem) slyším takový jako plastový jemně drhnoucí zvuk. Koukal jsem do service Boxu a tam jsem tu klapku nenašel. Jen celek a za nekřesťanské peníze. Neví někdo z Vás, kde bych tuto klapku koupil? Mám dvouzónovou klimu. Jinak vin je VF36E4HTH21595384. Díky Citovat
jarokare Odesláno 20. duben 2018 Odesláno 20. duben 2018 @RayPro sada pro opravu klapek na tvý auto má objednací číslo 6480 E3 , takže objednat na netu nebo v Peugeotu Citovat
Návštěvník Odesláno 20. duben 2018 Odesláno 20. duben 2018 (upraveno) Díky moc. Našel jsem zde: http://www.citroeny.eu/karoserie-osvetleni-a-interier-4259/sada-klapek-na-opravu-klimatizace-pro-citroen-c5-6480e3-peugeot-407-dvouzonova.html Upraveno 25. květen 2018 uživatelem Návštěvník Necituj předchozí příspěvek Citovat
Návštěvník Odesláno 25. květen 2018 Odesláno 25. květen 2018 Tak u mě byl nakonec úplně jiný problém. Měl jsem prasklou jednu trubičku. Ale pro její výměnu musel motor ven. Cena opravy byla nakonec stejná, jako by mi měnili ty klapky i se sundáním palubovky. Hlavně že už jede. Citovat
Svoby Odesláno 5. listopad 2018 Odesláno 5. listopad 2018 Dobrý den. Otec má 407 sw 1.6 hdi rv. 2008. Dnes mu v Peugeotu v Plzni řekli,že má počítač klimatizace v háji a že prý už se nevyrábí. Není tu někdo z Plzně kdo by mi poradil o co vůbec jde a případně to opravil Citovat
urdemala Odesláno 5. listopad 2018 Odesláno 5. listopad 2018 V Chotíkově na vrakáči ho nejspíš mít budou. Ať se zeptá tam. Citovat
Svoby Odesláno 6. listopad 2018 Odesláno 6. listopad 2018 (upraveno) A nemáš náhodou kontakt?víš o co jde??já nemám ani tušení co mám hledat Upraveno 6. listopad 2018 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.