Přejít na obsah

ceeeert

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

Vše od uživatele ceeeert

  1. Ahoj, chladič jsem dělal u SRPa na Košutce. Rychlost, práci odvedli dobře, ale nepokecal jsem si :). Auto tam převezme "kravaťák" a do dílny se člověk nedostane, aby třeba popsal nějaké známé chyby auta, které je nemusí zajímat, atd. Dostupnost tramvají super. Dobré zkušenosti máme s p. Lízalem z Chlumu, mnoho kolegů z firmy tam jezdí. Dobrá domluva, díly nejlépe od něj, mnoho spokojených zákazníků, tak je tam někdy plno (hlavně před dovolenýma). Nyní jezdím na Roudnou do Luční ulice. Je to tam takové zastrčené, ale pán má klid na práci, byl jsem spokojen a mám to kousek pěšky. Zákazníků má také dost. kč
  2. Servis klimy jsem též absolvoval asi čtyři roky dozadu. Nejdříve náplň, prý to předtím vakuují, aby se kdyžtak našla díra. Přístroj řekl OK, ale po týdnu náplň pryč. Jel jsem do servisu, kde mi řekli, že ty "plničky" v pneuservisech jsou nastaveny tak, že by musela být díra jak malíček, aby to nevyšlo, prý kvůli výdělku, no nevím no. Chladič 5k, výměna a náplň celkem 6,5k, spoko, za 3 dny hotovo. Vydrželo to dva roky, ajaj. Loni jsem to nějak přes léto přežil bez ní, ale letos to bude jiné - jak tu jeden kolega píše, ženská nadává, tak to nechci poslouchat A taky si rád prdelku zchladím... Vlastní díly, také jsem kdysi řešil s jedním servismanem. Rovnou mi řekl, že musí platit nájem apod. a že pokud přivezu svoje díly, tak 600/hod. Akceptoval jsem, ale od té doby je mi ale vození vlastních dílů poněkud blbé. Nový servisman (před technickou) byl úplně v poho na díly. Prý buď si to koupím sám a přinesu, nebo to nakoupí on, no problem. Když vím co, tak to klidně koupím z oblíbeného eshopu dopředu, pokud se obávám, že bych to netrefil, tak je to jistější u něj. Plzeň.
  3. ceeeert

    Palubní počítač

    @frana09 Na aktualni spotrebu radeji nekoukam jo, tezke je, zase kdyz se rozjede, tak plachti daleko Tu funkci s praporkem nepouzivam, na nic mi to neni...
  4. Mne kdyz praskla, tak take v poloze topeni. Bylo to loni na silvestra, tak jsem byl rad, ze nezmrznu. Po par dnech jezdeni se uklepala pres vlaznou az na studenou, takze resit co nejrychleji, abych neumrznul. Reseni rezanim z boku a lepenim
  5. ceeeert

    Palubní počítač

    Pri takovem najezdu km (704, 848) a teto spotrebe by to znamenalo pouze jizdu ve meste. Mam ciste mesto take kolem 11,5. Staci ale vyrazit mimo, nebo na dalnici a jde to dolu. Dlouhodobou prumernou mam presne 8/100. Kdyz to mas ted nove, tak si to vynuluj vse, budes pak mit svoji statistiku. Pokud nebudes pak nulovat tu dvojku, tak ti bude pocitat prumer od zacatku, co mas auto. Km jdou sice jen do 9.999, ale auto pocita prumernou spotrebu dal. Mnohokrat jsem testoval ukazatel spotreby PP proti tankovani a je to potvora presna, lisili jsme se na setinach litru, tak jsem to u benzinky prestal pocitat, da se na to spolehnout. At ti slouzi!
  6. A dělal jsi tedy něco s tím Egrem? Třeba to čistění? Mě to občas taky zaškube krátce po rozjezdu se studeným motorem.
  7. ceeeert

    Inštalácia PP 2000 problém?

    Možná se s tímto nikdo ještě nesetkal. Osobně bych zkusil stáhnout nějakou jinou verzi instalačky, třeba z uložta.
  8. ceeeert

    Denní svícení 407 SW

    Kalkulace zajímavá, ale mám dojem, že to zmatnění plexiskel způsobuje UV ze slunka a stárnutí plastu. Že by na to měly vliv žárovky se mi nezdá, ale proč ne... Přemo, ty tam máš Ledky, ne?
  9. Díky, pomohlo mi to moc! a tažné oko je venku
  10. ceeeert

    Nejde klima

    Zdravím, než jsem stačil na tu klimu někoho sehnat (hodně známých mechaniků má teď dovolenou), tak jsem dnes auto zdiagnostikoval. Podle PP2000 tlačí kompresor 11barů při volnoběhu a kolem 12barů při vyšších otáčkách. Sáhnul jsem na trubky, jedna horká a druhá teplá. Žádný chlad se nekoná. Tak to bude zřejmě ten expanzní ventil. cert update: odsáto pouze 5gr chladiva (je to 2 měsíce od naplnění, ale ušlo to už cca po měsíci), někde je díra, prý na 90% chladič. update: Výměna chladiče (prorezlý za motorem ventilátoru) + doplnění a už chladíme
  11. ceeeert

    Nejde klima

    Tak uz nechladí, mrcha. Jel jsem v úterý do Prahy a při cestě jsem se chtěl ochladit. Místo původního občasného zasyčení se ozvalo podivné dlouhotrvající syčení a prakticky žádný účinek, tak jsem jí po pár km vypnul. Dneska jsem jí zkusil zapnout a spojka kompresoru už ani nespíná. Zítra se podívám na dia, ale předpokládám nízký tlak. Jdu se podívat na chladaře v okolí.
  12. ceeeert

    Nejde klima

    Hm, tak tuto informaci z posledního plnění nemám, ale před rokem a pul, kdy jsem také nechával doplnit, tak prý "kompresor tlačí líp než kdejaká oktáfka" Říkal mi i hodnoty, ale už si to nepamatuju. V porovnání s "oktáfkou" to bylo o polovinu více. Toho chlapíka znám, je šikovný, ale při posledním plnění to dělal nějaký jeho brigádník. Mají na to stroj Brain Bee. Zkusím to nechat zkontrolovat jinde v klimaservisu. Na kolik vyjde ten expanzní ventil, kdyby to byl náhodou on? Díky chlapi!
  13. ceeeert

    Nejde klima

    Hm, tlakovali a na závadu nepřišli. Mám výpis z té mašiny, je tam 15min vakuovani a tlak vakua -1bar. Plus info o množství oleje a chladiva. Dá se to ověřit nějak jinak, resp. je to jiný úkon než to vakuování?
  14. ceeeert

    Nejde klima

    Ahoj, poradíš kde ho tam mam hledat? Pohledám i na fóru, ale třeba budeš rychlejší. Díky.
  15. Jasne Jinak zamek dveri na klic je jen u ridice. Nikdy ho puvodni majitele nepouzivali, takze zarostl. Chce ho obcas promazat, nikdy clovek nevi, kdy ho bude potrebovat.
  16. ceeeert

    Nejde klima

    Mam ten samy problem a bez te chyby cidla. Doplnena klima, pylovy filtr, opravena klapka teplo/chlad. Nastavim treba 15 a ani po 150km jizde zadna zima a to jsem zkousel jet i na vnitrni okruh. Mam podezreni na tu opravenou klapku, ze netesni. Mozna je nutna kalibrace koncovych poloh (mrknu na to pres dia), nebo to nedojizdi do konce, ci nejaka dira, nevim. Pak me napada jeste jedna vec, uz od koupe mam chybu termostatu v dia, ze pry kabel odpojen. Termostat normalne funguje, ale nevim, zda to s tim nesouvisi, zda se treba pri nastaveni chladu nevypina tepla voda do kabiny. Pozn.: pred zlomenim klapky (letos v lednu) to chladilo lepe, ale take to nebyl zadny zazrak, cca o 5st min, nez venkovní teplota (lonske leto a to po cerstvem doplneni). Diky za rady.
  17. Zdravím, chlapi, chtěl bych přehodit přední sedačky na 407sw, mám jíné zdravé, nevysezené, vč. nevystřelených airbagů, ale zajímalo by mne, zda v tom bagu je řídící jednotka, nebo jen patrona a pytel? Jestli můžu nechat v nových sedačkách jejich bagy a jen to změnit v diagnostice, nebo musím z původních sedaček vyndat bagy a přehodit je do nových sedaček? To by se mi nechtělo, podle Kobliha opruz. Než se do toho pustím, tak zjišťuju. Díky za odpověď.
  18. ceeeert

    Servo Peugeot 407

    Zde na fóru je na to návod, také se na to chystám. Úprava spočívá ve zvětšení otvoru zpátečky a nasazení krátké hadičky uvnitř nádobky od zpátečky na dno. Tím se vrací olej rovnou ke dnu nádobky a tak nedochází k rozstřikování a pěnění. Je to úprava té nádobky na servočerpadle a myslím, že ani nemusí čerpadlo ven, ale pro lepší přístup je to asi lepší. Odkaz zde: Servo
  19. ceeeert

    PIN

    Jé, to se máte. Pro mne extra někam dojet by vyšlo na těch 600,- :), konkurence žádná na blízku. Zkusím do té Boleslavi zavolat, nebo někam do Prahy, kam občas jezdím. Díky za info...
  20. ceeeert

    PIN

    Zdravim, včera jsem byl objednat "Štítek kódu" v Plzni v IC West, cena v service boxu asi 67,-Kč, avšak již je prý neposkytují, nedají se objednat, že prý z bezpečnostních důvodů. Nabídli řešení za cca 600Kč, nějaké vyčtení a prý pak kód pošlou SMSkou - toliko k bezpečnosti. Nemáte někdo nedávnou zkušenost s objednáním tohoto štítku za pár kaček?
  21. ceeeert

    servo olej

    Díky za typ, zkusím se tomu ještě pověnovat ;-)
  22. ceeeert

    servo olej

    Včera jsem kupoval v Kellyšárně Total Fluide DA a prodavač mi říkal, že by měl obsahovat něco, co brání pěnění. Protože jsem měl hladinu na rysce MIN, tak jsem dolil cca 2-3cm nad rysku MAX (dle rad) a odvzdušnil v krajních polohách a pění to jak blázen a volant brní ještě víc, než když tam bylo málo. Až bude teplo, tak upravím tu vratku.
  23. Než jsem to stačil vyzkoušet, tak jsem si PP2000 upgradoval na v24.99, resp. 1.9.12. Je to asi poslední upgrade PP2000, když to nepůjde v tom, tak vyzkouším diagbox. S tím mne napadá dotaz, jak zjistit verzi kabelu, když mi Interface checker napíše Reference = absent. Ale INIT je OK. Musí se tam předtím downloadovat některá z verzí APPLI.com ? Kč edit: Tak i když je Lexia odpojena od USB, tento program uvede INIT OK, a Reference absent. grrr
  24. Ahoj, resim to same. Display se ozve v PP2000 (normalne pres diag zasuvku v loketce), ale nelze jej konfigurovat, bo pise, ze nezna tuto verzi. Zkusel jsem to s PP2000 1.9.4. Mam ted pripravenu v 1.9.11 (24.66), tak to vyzkousim a dam vedet, zda v teto to slo, Kc.
×
×
  • Vytvořit...