P607Olda Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 Z příspěvků plyne, že starší auta (1 rok) mají ostřikovač úplně nanic. Moje taky, nad 90 km/h stříká sotva do půlky. Novější (konec r. 2011) už prý stříkají dobře. Ptal jsem se v servisu, existuje prý \"opravná sada\", ale jestli to něco řeší, mi nedokázali říct. Mohl jsem v servisu vyfotit trysku u nového, ale napadlo mě to až doma. Tady je fotka toho staršího, \"nanic\". Prosím martinecondrej, vyfoť taky, jestli je tam rozdíl. [upravil dne 16.3.2012 12:48 od P607Olda] Citovat
martinecondrej Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 no já s těma fotkama se časem snad polepším , nicméně na pohled to mám úplně stejný. Jestli nezáleží zda jsou i ostřikovače na světla. Já je nemám Citovat
cartmen Odesláno 17. březen 2012 Odesláno 17. březen 2012 Ostřikovače světel nemám a stříká to fakt komicky Citovat
antired Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 mno strikaji na hovno, ale jaky ma ta tryska hezky dekorek plastu co? :-D tipuji ze musi byt i prijemny na omak. Citovat
cartmen Odesláno 21. březen 2012 Odesláno 21. březen 2012 V pátek jedu na garančku tak se na ostřovače vyptam. Mě ale přijde že i stěrače mají díky své délce mizerný přítlak. V kombinaci obou faktoru dochází ke komické situaci na předním skle ) Citovat
OldasII Odesláno 27. duben 2012 Odesláno 27. duben 2012 V pátek jedu na garančku tak se na ostřovače vyptam. Mě ale přijde že i stěrače mají díky své délce mizerný přítlak. V kombinaci obou faktoru dochází ke komické situaci na předním skle ) Co Ti vsechno delali v ramci garancni prohlikdy? Citovat
OldasII Odesláno 1. květen 2012 Odesláno 1. květen 2012 Zkuste se podivat jestli nemate tu hadicku od nadrzky do ostrikovacu prodrenou. To byl muj pripad. Strikalo to naprd. Ze je prodrena jsem poznal tak, ze kdyz jsem ostrikoval tak behem jedne jizdy byla cela napln pryc. Nejcasteji to byva prodrene v tom miste jak se to napojuje na haugnu. Citovat
antired Odesláno 3. květen 2012 Odesláno 3. květen 2012 Jo ja ji mam take prodrenou ...jeste ji nevymenili ale je zamluvena... Ale co si vzpominam strikalo to na houno u predtim... Citovat
Janvac Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Tak mně také přestaly fungovat ostřikovače předního okna. Důvod: prasklá hadička v místě přechodu z podběhu na kapotu (je tam vlnovec, který v nižších teplotách křehne a při zvednutí kapoty praskne). Vyměněna v rámci záruky. Možná rada pro ty, co již mají po záruce: dle servisu (postup od výrobce) je pro zabránění prasknuti nutno hadici v prvním držáku na kapotě posunout o cca 2 cm směrem k tryskám. Tím se zmenší ohyb při zavřené kapotě. Zlaté staré gumové hadice, které vydržely 20let bez údržby....... Citovat
OldasII Odesláno 27. únor 2013 Odesláno 27. únor 2013 Jen pro info v kopeckem to na zaruku odmitly vymenit. Citovat
LG 5008 Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 ja som tento vikend pri umyvani auta (na dvore s vlastnou WAPkou ) prestriekal tie ostrekovace priamym prudom zo vzdialenosti cca.5cm - musim priznat ze vysledok ma prekvapil ....... pozitivne. Vyrazne sa mi zlepsil ostrek predneho okna. Netvrdim vsak ze je to dobry system - ten tlak je tam dost velky a dufam, ze som si tym nesposobil nejake problemy do buducna Citovat
Leftfield Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 Tiež tam mohi dať výkonnejšie čerpadlo s vyšším tlakom, to predné sklo je obrovské! Citovat
dodo407sw Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 nejde o cerpadlo ale o typ dizy... najlepsie by bola klasicka dyza s priamym striekanim a nie toto nepodarene rozprasovanie... :/ Citovat
P607Olda Odesláno 29. březen 2013 Autor Odesláno 29. březen 2013 Volal jsem do Artcomu Olomouc a později i do Kopecký Pernštejn. V obou mi řekli, že problém je jenom v hadičce - prodřená nebo uskříplá. Jiný typ trysek prý neexistuje (nikdo si nestěžuje). Tak jsem hadičku zkontroloval a uvolnil od držáku kapoty (je tam opravdu ostrá zatáčka). Prodřená není. (od koupi jsem kapotu otevíral snad dvakrát při dolití ostřikovače a dvakrát při výměně oleje) Bohužel se nic nezměnilo, stříká sice vydatně, ale sotva do poloviny skla. Máte nějaké řešení? Je tady někdo, komu to ostřikuje ke spokojenosti? Mohli byste vyfotit svoje trysky? No a taky mi řekli, že je to tak OK, normální. Že to tak stříká na všech autech. Takže jsem vyrozuměl, že když chci na dálnici ostřikovat, tak si mám zastavit nebo zpomalit. A že i AUDI nebo BMW to tak mají. Bohužel, firma Peugeot na to s... a její servisáci taky. To je jediné, co jsem dnes vyrozuměl. PS: 405 měla ostřiky na stěračích, pět trysek na každé straně umývalo dokonale při jakékoli rychlosti... 406 měla 2 x 2 trysky, taky stříkala celkem dobře i ve velké rychlosti. V němčině je výraz Götterdämmerung, tedy Soumrak bohů. [upravil dne 29.3.2013 15:19 od P607Olda] [upravil dne 29.3.2013 15:23 od P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 29. březen 2013 Autor Odesláno 29. březen 2013 Takže 607, nebo jiné? Budu muset přemluvit pana Martina, aby mi aspoň ukázal, jak se sundavá ten plastový kryt - venku je zima tak abych to neulomil. Je fakt, že pod ten kryt by vešly asi jakékoli. Citovat
Přema Odesláno 29. březen 2013 Odesláno 29. březen 2013 Ano 607 .... kod dílu tam je....ale jak píšeš...ty to máš v plastu pod oknem , my na kapotě Citovat
pette Odesláno 29. březen 2013 Odesláno 29. březen 2013 ten plastový kryt má zespodu šrouby, ale pokud bude mrznout, tak opatrně je to tam ještě nacvaknutý Citovat
P607Olda Odesláno 30. březen 2013 Autor Odesláno 30. březen 2013 Mrzuté je, že se vracíme do éry Škoda 105 - Dodělej Doma. Tedy konstrukční závady, a servis mě přesvědčuje, že ostřikovače stříkají bezvadně a že se mi to jenom zdá. Podobně je to s čidlem deště - je moc citlivé - stírá pořád. Servis mi doporučil koupit nové stěrače. Moje stěrače stírají perfektně - přes sklo je perfektně vidět - takže se mi nechce vydávat přes 1000 jen proto, že je tam nějaká po....ná elektronika (zřejmě proto, aby se prodalo víc stěračů). Podotýkám, že na 406 r.v.97 bylo čidlo perfektní, stěrače fungovaly tak akorát. Zatímco německá a japonská auta si na takové detaily dají pozor a fungují. Nechce se mi věřit, že by i AUDI, BMW a VW měly takové potíže s ostřikovači. [upravil dne 30.3.2013 19:30 od P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.