Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Z příspěvků plyne, že starší auta (1 rok) mají ostřikovač úplně nanic. Moje taky, nad 90 km/h stříká sotva do půlky. Novější (konec r. 2011) už prý stříkají dobře.

Ptal jsem se v servisu, existuje prý \"opravná sada\", ale jestli to něco řeší, mi nedokázali říct. Mohl jsem v servisu vyfotit trysku u nového, ale napadlo mě to až doma.

Tady je fotka toho staršího, \"nanic\". Prosím martinecondrej, vyfoť taky, jestli je tam rozdíl.

post-3499-14109622773088_thumb.jpg

[upravil dne 16.3.2012 12:48 od P607Olda]

Odesláno

V pátek jedu na garančku tak se na ostřovače vyptam. Mě ale přijde že i stěrače mají díky své délce mizerný přítlak. V kombinaci obou faktoru dochází ke komické situaci na předním skle :))

• O 1 měsíc později...
Odesláno
V pátek jedu na garančku tak se na ostřovače vyptam. Mě ale přijde že i stěrače mají díky své délce mizerný přítlak. V kombinaci obou faktoru dochází ke komické situaci na předním skle :))

Co Ti vsechno delali v ramci garancni prohlikdy?

Odesláno

Zkuste se podivat jestli nemate tu hadicku od nadrzky do ostrikovacu prodrenou. To byl muj pripad. Strikalo to naprd. Ze je prodrena jsem poznal tak, ze kdyz jsem ostrikoval tak behem jedne jizdy byla cela napln pryc. Nejcasteji to byva prodrene v tom miste jak se to napojuje na haugnu.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Tak mně také přestaly fungovat ostřikovače předního okna. Důvod: prasklá hadička v místě přechodu z podběhu na kapotu (je tam vlnovec, který v nižších teplotách křehne a při zvednutí kapoty praskne). Vyměněna v rámci záruky.

Možná rada pro ty, co již mají po záruce: dle servisu (postup od výrobce) je pro zabránění prasknuti nutno hadici v prvním držáku na kapotě posunout o cca 2 cm směrem k tryskám. Tím se zmenší ohyb při zavřené kapotě.

Zlaté staré gumové hadice, které vydržely 20let bez údržby.......

Odesláno

ja som tento vikend pri umyvani auta (na dvore s vlastnou WAPkou :D) prestriekal tie ostrekovace priamym prudom zo vzdialenosti cca.5cm - musim priznat ze vysledok ma prekvapil :o ....... pozitivne. Vyrazne sa mi zlepsil ostrek predneho okna.

Netvrdim vsak ze je to dobry system :myslim - ten tlak je tam dost velky a dufam, ze som si tym nesposobil nejake problemy do buducna :bojim

• O 4 týdny později...
Odesláno

Volal jsem do Artcomu Olomouc a později i do Kopecký Pernštejn.

V obou mi řekli, že problém je jenom v hadičce - prodřená nebo uskříplá. Jiný typ trysek prý neexistuje (nikdo si nestěžuje).

Tak jsem hadičku zkontroloval a uvolnil od držáku kapoty (je tam opravdu ostrá zatáčka).

Prodřená není. (od koupi jsem kapotu otevíral snad dvakrát při dolití ostřikovače a dvakrát při výměně oleje)

Bohužel se nic nezměnilo, stříká sice vydatně, ale sotva do poloviny skla.

Máte nějaké řešení?

Je tady někdo, komu to ostřikuje ke spokojenosti?

Mohli byste vyfotit svoje trysky?

No a taky mi řekli, že je to tak OK, normální. Že to tak stříká na všech autech. Takže jsem vyrozuměl, že když chci na dálnici ostřikovat, tak si mám zastavit nebo zpomalit. A že i AUDI nebo BMW to tak mají.

Bohužel, firma Peugeot na to s... a její servisáci taky. To je jediné, co jsem dnes vyrozuměl.

PS: 405 měla ostřiky na stěračích, pět trysek na každé straně umývalo dokonale při jakékoli rychlosti... 406 měla 2 x 2 trysky, taky stříkala celkem dobře i ve velké rychlosti.

V němčině je výraz Götterdämmerung, tedy Soumrak bohů.

[upravil dne 29.3.2013 15:19 od P607Olda]

[upravil dne 29.3.2013 15:23 od P607Olda]

Odesláno

Takže 607, nebo jiné?

Budu muset přemluvit pana Martina, aby mi aspoň ukázal, jak se sundavá ten plastový kryt - venku je zima tak abych to neulomil.

Je fakt, že pod ten kryt by vešly asi jakékoli.

Odesláno

Mrzuté je, že se vracíme do éry Škoda 105 - Dodělej Doma.

Tedy konstrukční závady, a servis mě přesvědčuje, že ostřikovače stříkají bezvadně a že se mi to jenom zdá.

Podobně je to s čidlem deště - je moc citlivé - stírá pořád. Servis mi doporučil koupit nové stěrače. Moje stěrače stírají perfektně - přes sklo je perfektně vidět - takže se mi nechce vydávat přes 1000 jen proto, že je tam nějaká po....ná elektronika (zřejmě proto, aby se prodalo víc stěračů). Podotýkám, že na 406 r.v.97 bylo čidlo perfektní, stěrače fungovaly tak akorát.

Zatímco německá a japonská auta si na takové detaily dají pozor a fungují. Nechce se mi věřit, že by i AUDI, BMW a VW měly takové potíže s ostřikovači.

[upravil dne 30.3.2013 19:30 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...