Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim už sem se dal konečně do řešeni problemu s klimou když ji necham naplnít a vydenzifikovat tak mě napln vydrži max 5dni tlakova zkoužka OK ale přijde mě že jako kdyby to smrdělo dovnitř nevite kde by mohl byt problem díky všem za radu:)

Odesláno

jj davali do toho nějaky barvyvo ale nikde se nic neukazalo a kam do palubovky??on mě jen řekl hele je blbej ASI vyparnik nebo vyměník (nevim kde a co to je) a bude to stat 7000tkč tak sem pěkně poděkoval a poslal ho do... znam dobrej a dost levnej vrakač tak sem si řikal že to vyměním doma

Odesláno

no ten vymenik by mal byt za palubovkou...

ja som mal male dierky na chladici a tiez to nenasli farbyvom, ale tym ze napojili chladic na dusik myslim a zmerali jeho tesnost... tak skus este aj to...

Odesláno

no nejcasteji shnije chladic vepredu, protoze je vystaven posypove soli a kaminkum a s tim si hlinik proste nerozumi, ale ta netesnost muze byt samozrejme na dalsich x-mistech - privodni hlinikove trubky k chladici, spoje, kompresor i ten vyparnik pod palubkou. To barvivo by se melo nekde ukazat

Odesláno

spoje a kompresor ok a to barvivo sme fakt nikde nanašli jeětě me ukazoval jak to vypada dkyž caknul plynem vede ale nikde nic zkusim ještě ten chladič vepředu ale kdyby to bylo tim jak je možny že je to citit uvnítř

Odesláno

a je to teda fakt zapach toho chladiva z klimatizace, jo? no pak fakt jedine zbyva netesnost bud u redukcniho ventilu (ten je u prepazky mezi motorem a kabinou a z jedne strany do nej jdou trubky od chladice a od kompresoru a z druhe je k nemu pripojen vyparnik, ten je pak v krabici klimatizeru pod palubkou) no a nebo spatnej vyparnik

Odesláno

Hm, mna by zaujimalo kolko naplne ide do dvojzonovej klimatizacie v 307? Do jednozonovej islo 570g ale nikde nemozem najst kolko ide do dvojzonovej. Niekde som nasiel ze 450g ale to sa mi zda nejako malo....

Odesláno
a je to teda fakt zapach toho chladiva z klimatizace, jo? no pak fakt jedine zbyva netesnost bud u redukcniho ventilu (ten je u prepazky mezi motorem a kabinou a z jedne strany do nej jdou trubky od chladice a od kompresoru a z druhe je k nemu pripojen vyparnik, ten je pak v krabici klimatizeru pod palubkou) no a nebo spatnej vyparnik
ale jak je možny že když je tlakovka OK muže byt někde netěsnost to mě nejde do hlavy zkusim mrknout po tom ventili jesi to najdu a ten vyparnik je umystěn kd nevite přesně abych nerozdělaval celou palubovku dikec
Odesláno

ja som riesil tak ako som hore pisal...

Dal som cely okruh na tlakovu skusku (napojenie do hadiciek kde sa plni klima cerveny a modry uzaver), tam mi povedali, ze vsetko je ok, tak naplnili, dali farbivo, skontrolovali ok...

O tyzden som bol spat, pretoze zas uniklo. Bol som v tej istej firme. kedze to uniklo takto rychlo, povedali ze jedine cez chladic, takze odpojili chladic, napojili ho na pristroj, natlakovali na cca 40barov (neviem presne) a nechali 3 hodiny pod tlakom, za hodinu videli ze sa straca tlak, potom ho vybrali a nasli aj skadial unikalo, bolo to presne v osi z vrtulov chladica, takze ani z UV to nevideli, vymenil som chladic a vsetko ok...

Kolega ma problem, ze mu to unika, ale pomaly, po naplneni cca 3-4mesiace.. zistili mu, ze to ide z toho vyparnika za palubovkou...

takze dedukcia: ak unika rychlo, pravdepodobne chladic alebo nieco okolo agregatu, ak pomaly, pravdepodobne vyparnik... :papa

Odesláno

Mel jsem problem s unikem na P206 a byl to vysousec. Test tesnosti nic neukazoval, ale kdyz se zapla, tak to postupem casu zaclo sycet a hned bylo videt, kde je problem.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

nazdar chlapi, potreboval by som kupit hadicu na klimu (hadica co ide z chladica do kompresora, vnutorny priemer by mal byt 10mm), ale potrebujem ju komplet aj s kovovymi koncovkami. Na stranke autokelly som nasiel iba samotne hadice bez koncoviek tak keby ste niekto vedeli kde to predavaju komplet budem rad za info.

popripade ak niekto robite priamo v peugeote bol by som rad aj za cenu priamo od vyrobcu.

diky moc:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...