Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prerobenie klimatizácie z manualnej na automatickú.

Recommended Posts

Odesláno

Zdravým všetkých odborníkov na P406. Chcem sa spýtať, čo je potrebné na prerobenie manualnej klímy na automatickú. Stačí len vymeniť ten ovládací panel na prístrojovej doske, alebo sa musia vymeniť aj nejaké iné súčiastky-nastavenia. Ďakujem za rady.

Odesláno

Takže to bude zložitejšie ako som si myslel:(. Asi mi bude musieť stačit manual. Auto len kvôli klíme predávať nebudem. Ďakujem za info.

Odesláno

asi si spletli kompresor s kabinovym ventilatorem, ten totiz musi mit navic jeden konekturek pro pripojeni kostry, da se snadno modifikovat stavajici kabelovy svazek, aby se dal stavajici ventilator z manualni klimatizace pouzit i pro automatickou

jinak je treba vymenit cely svazek kabelu namotany na skrini vzduchotechniky pod palubkou a primontovat dve ovladaci serva klapek (maji sve spesl drzaky a nahradi se jimi to stavajici lankove ovladani) dale je treba vymenit servo klapky vnitrni cirkulace vzduchu, natahnout asi 3 draty ke stropnimu svetlu a tam osadit a zapojit cidlo teploty.

Do klimatizeru je treba vyriznout diru a osadit cidlo teploty radiatoru topeni, dale je pak potreba osadit cidlo slunecniho svitu (uprostred palubni desky pod prednim sklem - mezi vydechy vzduchu na predni sklo) a propojit kabelovy svazek klima s draty od cidla vnejsi teploty v zrcatku spolujezdce (pokud v aute neni pritomny ukazatel vnejsi teploty, je treba doplnit cidlo do vnejsiho zpetneho zrcatka u spolujezdce a natahnout draty ze dveri, pruchodkou v A-sloupku k tomu konektoru svazku klimy)

Ve finale se osadi ovladaci panel a melo by vse fungovat, neni to slozite, ale par veci to je, vyzaduje to docela dost dodatecnych dilu.

Psal jsem ted o starem modelu, u novejsiho modelu s neMUX palubni siti a MUX palubni siti to bude jeste trochu jinak a bude tam potreba povolit a nakonfigurovat nekolik veci pres diagnostiku

secteno podtrzeno asi se to ne uplne vyplati :D

Odesláno

mit na to cas tak do toho jdu :-) ted se chystam dodelat cidlo steracu :-) elektricka zrcatka jsem uz udelal ... ale teke to vypadalo docela desive, kdyz jsem rozdelal cast palobovky a mel z kabelu pavucinu :-) a je lepsi se hrabat v aute nez chlastat v hospode ;-)

tot muj nazor.

Odesláno

tak pro me to tak desive nebylo ... ale kdyz to vydela moje mama tak malem spadla na zem :-) a kdyz jsem mel dole oba predni blatniky tak z toho mela babca malem infarkt :-) ze to uz nikdy jezdit nebude :-) je to prpste jen o tom se toho nebat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...