Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Už delší dobu se v tom nějak plácám a tak zkusím štěstí i tady.

Hledám nějakou smysluplnou a rozumně placenou práci. Co umím?

Cca 17 roků jsem pracoval jako obchodní zástupce v knižní distribuci. Práce spočívala v tom, že jsem měl přidělenou určitou oblast (většinou se jednalo o určitý kraj (1994 - 1999 východočeský, 1999 - 2004 celá ČR = moje malá firmička, 2004 - 2006 severočeský, 1996 - 1997 opět východočeský), kde jsem prodával knihy knihkupcům. V rámci prodeje jsem samozřejmě vystavoval faktury, evidoval komisní sklady, hlídal závazky (nezaplacené faktury) zákazníků a vybíral od nich hotovost - pokud se někde schylovalo k problému, bylo mou povinností o něm bezodkladně uvědomit majitele firmy a dále postupovat v součinnosti s ním. Samozřejmě jsem měl i odpovědnost za zboží na autě a za peníze, které jsem vybral. Vrtět volantem mě vždycky bavilo a tak nebyl problém ani s nájezdem cca 80 000 km ročně, ani s pracovní dobou od rána do večera - ostatně většinou se mi dařilo naplánovat si pracovní týden tak, abych v pátek mohl končit dřív (když máš na kraj celý týden, je firmě jedno, zda v pondělí děláš třeba od 6ti do 19ti hodin, ale pro firmu je důležité, abys každý týden navštívil veškeré odběratele a nabídl jim zboží.

V roce 2007 knižní distribuce, kde jsem měl poslední působiště, náhle přestala fungovat a já začal pracovat u Řebíka (rozvoz briket a pelet malým náklaďákem - IVECO s čelem). To už jsme měli prcka a protože mě se nechtělo jezdit s většími auty (dnes má Marek 3 kamiony) a taky proto, že Helče už pobyt s prckem doma lezl na hlavu, odešel jsem místo ní na mateřskou. Během ní jsem se s Markem dohodl, že se pokusím vrátit ke knížkám a tudíž, že se mnou dále nemusí kalkulovat - tohoto kroku zpětně docela lituju, ale člověk holt někdy udělá koninu (každopádně ježdění s kamionem bych asi stejně neustál).

Následně mi bylo nabídnuto místo v jedné knižní distribuci, kde jsem v říjnu nastoupil na pozici skladníka a čekal jsem na leden, kdy měl jeden z řidičů odejít do důchodu a já měl přijít na jeho pozici. V půlce prosince jsem se ale dozvěděl, že prý do důchodu nepůjde a tak pro mě už od ledna místo ve firmě není. Jsem ale ve zkušební době a tak nemusím být ve firmě až do konce měsíce a dělat inventury na skladu, ale můžu odejít kdy se mi zlíbí.

No a po nějaké době jsem se přes známého dozvěděl o práci, kterou s malou pauzou (3 měsíce) dělám doteď a kde jsem, mírně řečeno, opravdu dost nespokojený. Co mi vadí?

Když jsem nastoupil, fungovalo to ve firmě tak, že jeden skladník kontroloval závozy, které mu ostatní skladníci včetně řidičů přiváželi ve vozících, rovnal je na palety podle tras a po té, kdy byly všechny závozy připravené a zkontrolované jsme si je začali nakládat do aut. Když mě podruhé přijímali, bylo mi majitelem firmy garantováno, že budu ze skladu vyjíždět nejpozději v 11 hodin, abych měl šanci Prahu v pohodě zavézt (běžně jedu cca 25 adres denně). Bohužel na přelomu října a listopadu majitel firmy jednoho řidiče vyhodil a druhý v pátek zaparkoval na dvoře auto a pak už ho ani tržbu nikdo neviděl. Takže následně začali jezdit 2 skladníci a ve skladu vznikl chaos, kdy jsem třeba v prosinci vyjížděl ze skladu až kolem 14 hodiny a co jsem nerozvezl do 18ti hodin, kdy většina obchodů zavírá, jsem musel za vlastní obvolávat a ukecávat je, aby na mě buď počkali nebo jim vysvětlovat, že je zavezu druhý den, ale opět až odpoledne nebo možná večer nebo .... Často jsem jezdil až do 20 hodin, kluci, co jezdí mimo Prahu se vraceli domů klidně až po půlnoci, protože ještě ve 22 hodin skládali zboží u někoho doma. Teď je situace o něco klidnější, ale minimálně jeden skladník, který by dělal finální kontrolu zboží (máme kolem 3500 skladových položek a některé jsou velice snadno zaměnitelné) stále chybí. Poslední sdělení majitele, že ho ten bordel na skladu už nebaví a odpovědnost za manko ve skladu budou mít krom skladníků i řidiči je ten poslední důvod k rozhodnutí co nejrychleji si sbalit fidlátka, předat klíče od auta a z firmy zmizet (o kvalitách stroje, který na rozvozy po Praze používám raději mlčím).

Bohužel je ale problém dneska najít práci, kde by se dalo vydělat aspoň 20 000,- čistého a přestože už hledám cca od listopadu poměrně intenzivně, zatím se mi o nic zakopnout nepovedlo.

Kdyby tu někdo věděl o práci buď řidiče nebo třeba obchodního zástupce s nějakým fungujícím segmentem zákazníků, kde by se dalo normální prací vydělat oněch potřebných 20 tKč čistého, hoďte mi sem, do U2U nebo mailu nějaký odkaz a bližší podrobnosti. Nechci po nikom žádné záruky, jen informaci typu: Hele, dělám tam a tam, funguje to tak a tak a zrovna hledají ...... No a zbytek už je na mě (ze současné práce mohu odejít cca do měsíce)

Odesláno

Ahoj Méďo.

Jak jsi na to technicky? Podívej se na http://www.globit.cz/ . Je to v podstatě obdoba toho co jsi dělal jen v trochu jiném oboru.

Máš určený region a objíždíš klienty s platebními terminály aprovádíš skolení obsluh, kontroly a samozřejmě sháníš nové klienty. Firma toho má v portfoliu daleko víc. Tohle byl jen hrubý náčrt a jedna z komodit, které souvisí také s naší firmou. V každém případě by bylo lepší netelefonovat nepsat, ale rovnou navštívit se strukturovaným životopisem v ruce. Kdyby na to došlo, tak můžeš uvést, že informaci máš od známeho ze společnosti ASSECO.

P.S. Alespoň bych tam měl nějakou spřízněnou duši.

Odesláno

Méďo, máš nějaký životopis? Předpokládám, že elektro vzdělání asi nemáš, takže v oboru tě neumístím, ale známý hledá místo obchodního zástupce a až vybere tak zbudou min. 2 místa která odmítne. Je to hodně ježdění, ale chtělo by to alespoň nějakou SŠ těchnického směru. Pokud máš životopis tak mi ho dej do mailu a uvidíme co se dá dělat.

Odesláno

Médo znám tě, ale zkusím to, řidič tramvají by tě nebavil? já si totiž myslím že to je jedno z posledních líp placených míst pro lidi jako jsi ty-nic ve zlým nemyslím.Navíc v mhd jsou ještě furt značne vyhody a minimalne bys ušetřil na jizdě autem. Popravdě 20 čisteho ze startu v cizím oboru, to si myslím je nereálné a pokud, tak jen na delku zkušební doby.

Odesláno

Ahoj, vzhledem,k, tomu, že nejmenuješ firmy, tak nevim, ale, majitel nakladatelství Volvox Globátor, je známej, takže, bych se mohl zeptat, ale, nejsem si jist, jestli nepíšeš zrovna, o, nich. :D:roker

Odesláno

Volvox Globator samozřejmě znám, ale nikdy jsem u nich nepracoval. Po pravdě si myslím, že vydávají poměrně zajímavé knihy, bohužel ale ne pro široké masy a tak budou sami spíš bojovat o přežití než aby hledali dalšího zaměstnance.

Distribuci Volvoxu zajišťuje firma KOSMAS, s kterou jsem od ledna jednal o pozici obchodního zástupce. Cca do půlky února jsem byl v naději, že se mi povede vrátit do branže, která mě bavila - bohužel ale situace je momentálně taková, že uvolněné místo, kam jsem měl nastoupit, se vůbec obsazovat nebude a firma zkusí distribuci v tomto regionu rozhodit mezi stávající zaměstnance. Ta situace mě sice nepotěšila, ale v době, kdy každý člověk mnohem víc obrací každou kačku, oceňuju to, že mi člověk, s kterým jsem jednal, nemazal med kolem huby, ale na rovinu mi řekl, jak se věci mají. Je tu ale výhledová možnost, že bych tam mohl jít dělat, pokud se zjistí, že ve sníženém počtu pracovníků se region dokonale zavážet nedá (šanci ale moc reálně nevidím, byť jsem první na lajně čekatelů)

[upravil dne 10/3/2012 21:10 od Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...