adam.bogocz Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 Zdravíčko, tak jsem nedávno posedával v autě, s vypnutým motorem a poslouchal muziku...když ale skončila skladba a byla tam chvíle ticha, tak jsem si všiml že jde z beden šum, tak jsem CD zapauzoval a dal hlasitost na 30.. šum byl pořád stejně hlasitý, tak jsem nastavil hlasitost na 1, šum byl stejný jako při 30. Až když jsem nastavil 0, tak šum zmizel..takže hádám že při hlasitosti 0, se ten zesák komplet vypne... a teď otázka dne. Dělá vám to taky?? Vypadá to na vadu zesilovače? Pokud ano, tak nenapadá nějakého audiofila co by mohlo být špatně? Díky Citovat
Marcel00 Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 je to sum alebo brum... nestal si blizko nejakeho vysilace? alebo silenho ruseni ? skus to niekde inde, doma, v inej casti mesta atd... Citovat
adam.bogocz Odesláno 9. březen 2012 Autor Odesláno 9. březen 2012 Sleduji to od té doby co jsem to slyšel prvně a lokací to není :-/ ... pokud je brum to co je slyšet když ti přes zdroj je slyšet 50 Hz, tak je to určitě jiné... podle mě je to určitě šum :/ Citovat
HonzaZ Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 Adame, máš to nakonfigurované na diagnostice? Citovat
adam.bogocz Odesláno 9. březen 2012 Autor Odesláno 9. březen 2012 jasně... jinak by se ten zesilovač ani nezapl,ne? Citovat
koblih69 Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 problém bude nejspíš v propojení mezi zdrojem ( rádio ) a zesilovačem. Zkusil bych obojí ještě jednou uzemnit přímo na obal. Taky vyzkoušej odpojení signálu od zesilovače jestli šumí sám o sobě a nebo až o propojení s rádiem. Citovat
adam.bogocz Odesláno 9. březen 2012 Autor Odesláno 9. březen 2012 odpojit od rádia bych to mohl.. to je fakt... Citovat
HonzaZ Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 Ano, zkus jak píše koblih, ale jenom výstupy repro z rádia. Zesík by jsi bez problému zapnul. Akorát by to hrálo od počátku hrozně hlasitě a při zapnutí a vypnutí by se ozývaly rány do repro. Jo a hlavne stáhni hlasitost na rádiu na minimum. Ovšem podle, toho jak píšeš, když stáhneš hlasitost na 0, tak šum zmizí, moc bych neviděl že šumí zesík. [upravil dne 9/3/12 22:14 od HonzaZ] Citovat
Agrafik Odesláno 10. březen 2012 Odesláno 10. březen 2012 Ten šum tam je, tak nehledej chybu . Ale je tak slabý, že ho přehluší ostatní zvuky. Na 0, nebo mute to samozřejmě nedělá. Citovat
adam.bogocz Odesláno 10. březen 2012 Autor Odesláno 10. březen 2012 Já právě chtěl vědět jestli nepovyměňovat kondíky v zesáku, nebo celý zesák... když jsem ho tam montoval, tak jsem si všiml, že má uvnitř nějakou korozi... ... je pravda že na ten šum musí být vyplý motor a nesmí hrát žádná hudba aby šel pěkně slyšet... ale i tak.. nemyslím si že by to šlo od rádia, když hlasitost nemá vliv.. bude to nejspíš nějaký bordel na výstupní části zesíku Citovat
Agrafik Odesláno 10. březen 2012 Odesláno 10. březen 2012 Prostě to tam je. Je to podle mě daň za přízpusobení výstupu z RT3. Zesilovač/line out. Citovat
Sabrié Odesláno 11. březen 2012 Odesláno 11. březen 2012 Nazdar, toto isté robí aj mne, vsimol som si to ked som stál na parkovisku a len sa hral s rádiom. Chvilu som bol z toho nervózny ale potom som to prestal riesit lebo pocas jazdy ten sum nepocujes Citovat
adam.bogocz Odesláno 11. březen 2012 Autor Odesláno 11. březen 2012 jj... za jízdy to není slyšet Citovat
Brizan Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 JBL mám origo z výroby a taky mi to šumí přesně jak popisuješ Adame. Takže to neřeš a můžeš být v klidu že sis to dobře namontoval;) Citovat
adam.bogocz Odesláno 13. březen 2012 Autor Odesláno 13. březen 2012 \"paráda\" ... takže s tím nebudu blbnout Citovat
koblih69 Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 No omlouvám se, ale poznámka \"paráda\" mě dostala, poprskal jsem si displej :D:D Citovat
adam.bogocz Odesláno 13. březen 2012 Autor Odesláno 13. březen 2012 tak chápeš, ne ? ... PARÁDA jakože to nemusím řešit ... a \"paráda\" jakože to je v pytli že to šumí... takže.. mám z toho neutrální pocit Citovat
koblih69 Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Já to chápu dokonale včetně toho rozporu :papa Citovat
HonzaZ Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Zkoušel jsem plnou hlasitost na aux vstup bez signálu při volnoběhu a není to tak hrozné. Při normální hudbě nebo mluveném slovu jsem si šumu nikdy nevšiml. Ovšem mám rádio RD4. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.