Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Čerpadlo Lucas EPIC, ako funguje? Čo s KLÍMOU??

Recommended Posts

Odesláno

A ono je to teda úplne identické čerpadlo s 2,1TD u 406ky?

A ak vymením to čidlo polohy rotora, musí sa to nejak nastavovať? Príliš vôľu to nemá, lae radšej sa pýtam.

Dík.

Odesláno
A ono je to teda úplne identické čerpadlo s 2,1TD u 406ky?

A ak vymením to čidlo polohy rotora, musí sa to nejak nastavovať? Príliš vôľu to nemá, lae radšej sa pýtam.

Dík.

Čerpadlo ze 406ky je jiné.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak páni, prestavba na mech. Boscha sa u môjho Renolda zrealizovala viac-menej úspešne (s malým problémom, že prvý Bosch, ktorý som kúpil, bol KO), motor pekne beží, vymenil som trubky, trysky som nakoniec nechal Lucasovské (podľa Vivid Workshopu majú identické vstrekovacie tlaky s Bosch tryskami, čo btw u 406ky neplatí). Všetko je OK, ide tacho, otáčkomer, kontrolky, atď...ale nejde klíma a mám tichý pocit, že to bude práve tým, že RJ chýba nejaký signál od motora. Ako ste to riešili na 406ke, klíma šla automaticky?

Odesláno

No že by to(klima) mělo fungovat s ŘJ?tichý pocit neměj..... to spíš než ti to vyměnili ti uteklo medium a nebo ti nejde kompresor....nejdřív se to dej změřit a potom dále....

Odesláno

RJ je prepojena s klimou. Funkcia- signa zopnutia klimy ide do rj a ta reaguje jemnou korekciou motora. keby tam ten signal nesiel rj to ani nezisti akurat to pocujes na motore ze to zmeni chod ako keby si zatazil na maximu altik.

Odesláno

Comm, nerozumiem celkom...prvá časť je jasná, ale tá druhá ako?? Ide mi hlavne o to, či na 406kách pri výmene Epica za Boscha bolo treba niečo ladiť, aby chodila klíma. A tiež, či to má 406ka podobne, ako Megan a síce spriahnutú RJ s klímou (čož zjavne hej). Ešte dumám nad tým, či je tam správna RJ motora, či je v nej klíma vôbec nakódovaná - asi to fuknem aj na dia...

Odesláno

moje bývalé auto (P406)mělo bosche za epic, takže jezdilo i bez ŘJ. Chovalo se to na volnoběh přesně jak píše Comm, takže bez korekce motoru. Když jsem stál a zapl klímu, byl zřetelně poznat pokles otáček motoru, když sepnul klimakompresor. Za jízdy to bylo nepostřehnutelné.

klimu vyzkoušíš lehko, do klimakompresoru jdou dva dráty na spojku kompresoru, přiveď na ně napětí při nastartovaném motoru, kompresor sepne a klima musí chladit. Vyskoušej to ale jen na chviličku, samozřejmně musíš si být jist, že je v ní chladivo s mazivem!!!! Když bude chladit, může být špatné čidlo u sušáku klimatizačního média (říká se tomu snad presostat??)

nebo může být v poruše relátko sahary (u 406 vždy běží, když je zaplá klima)

Nebo může být v čudu vnitřní ventilátor topení, klima třeba chladí, ale jelikož nic nežene vzduch na výparník, tak se chlad nedostane do kabiny. TOto třeba blblo u mě, byly právě vyhřáté kontakty na ventilátoru před spolujezdcem. Klima chodila, ale studenej vzduch nešel, stačilo zahýbat s konektorem a jak se rozhučel ventilátor v kabině, byla zima jak v Grónsku :D

Odesláno

Takže inými slovami pri prechode z Epica na Boscha nebolo treba s klímou ladiť nič, proste to šlo normálne, akurát po spustení trochu poklesli otáčky motora. Toto som hlavne potreboval zistiť.

Ostatok je mi jasný, zatiaľ som zistil, že v systéme je dostatočný tlak na spustenie kopresora, ale do kompresora nejde šťava. Takže je hlavne otázne, prečo tam tá šťava nejde. Skúsim ju tam priviesť napriamo, tak zistím funkčnosť systému a potom musím zistiť, prečo nespína kompresor.

Zatiaľ dík, páni :-)

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Prosim mam taky problem Lucasem 1.9D + ecu , nejak to trochu kourit modre, asi cerpadlo dava moc paliva, ale o to tak nejde,

po vypnuti klicku mi auto zhasne motor az za 20 sec, muze mi nekdo rici kde je umisteny stop ventil, nema byt na stop ventilu

zezadu pruzinka za pistkem ? Auto je koupeny za babku, a je videt ze se uz nekdo v cerpadle vrtal !

[upravil dne 7.6.2013 23:48 od Romanky]

• O 9 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...