Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

vybírám na 307hdi 66kw liťáky, tedy už používáné.

jak správně vybrat a na co si dát pozor co se týče nějakých rozměrů, či parametrů?

jinak na plechu je guma 195/65/r15

díky jar

Odesláno

já mám třeba na 2.0 HDi 90HP originál 16\" kola už od výroby auta. Ale osobně si myslím, že už jsou ty 16\" moc, menší dezén = tvrdší podvozek a asi i větší spotřeba...to nemohu ohodnotit, jiné jsem neměl. Ale jak říká Gabriel, důležité je co máš v techničáku

Odesláno

Já mám ja 1,6 HDi 66kW psané v TP 195/65 R15 (to mám na zmních plechách) a alternativně 205/55 R16 (letní alu). Bacha na \"ET\" parametr ráfku (viz TP), aby nebyl moc zalezlý, nebo zase moc netrčel z podběhu. ;)

post-952-14109622509578_thumb.jpg

Odesláno

jar.cieplik:

podívej se, co máš v techničáku, tedy průměr ráfku, šířka v palcích a ET.

Musí být z Peugeota nebo Citroenu, tedy musí pasovat průměr středové díry 65 a rozteč a počet šroubů, tedy 4 x 108.

Podle tabulek jsou pro tvoje auto vhodné

6 x 15 ET 27

6,5 x 16 ET 31

V každém případě dodrž to, co máš ve tvém techničáku, jiné neber ani zadarmo.

Dobré řešení je mít pro letní a zimní sadu úplně stejné ráfky, líp se to kombinuje.

[upravil dne 29.2.2012 14:54 od P607Olda]

Odesláno

Je třeba si uvědomit, zda upřednostňuješ pohodlí a přimněřenou spotřebu před vzhledem. Každý rozměr má své. Gabriel má pravdu, drž se techničáku a nemůžeš udělat chybu :myslim

Odesláno

je to myšleno tak, že pokud máš auto třeba s 1.4 motorem a dáš např. 16-17 palcová kola, tak to bude vypadat sice efektně, ale spotřeba půjde nahoru, protože ten motor na ta kola nemá patřičný výkon

Odesláno

panové díky. ;) jojo data v tech.pr. mám, tak jak tady zpravidla píšete a neno ukazujete. čili pevně se budu toho držet. no a neznáte někdo nějaké dobré linky na prodej kol?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...