Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

naletěli... aneb výhodná hypotéka

Recommended Posts

Odesláno

jo lidi jsou prostě hloupý... řešim teďko jednu pani... kdo si bral hypotéku tak se do toho může vžít, kdo ne tak stačí jen lehce počítat...

Tady na Kolínsku řádí firma co nabízí výstavbu domů a zařizování hypoték. A teď to důležité...:

týká se to lidí do 25 let, kteří by si mohli vzít hypotéku na 40 let. Cena domu by byla cca 2,5 milionu a pro tyto lidi by byla měsíční splátka kolem 4 tisíc... Rychlé počty... 4000 x 12 x 40 = 1.920.000Kč. Už vidím, jak mi někdo dá hypotéku kde celková platba i s navýšením je necelé 2 mil. ale barák stojí 2,5mil., přitom normální hypotéka je o tom že kdyby si půjčili 2,5mil, tak zaplatěj cca 3,5 - 4 mil u normální hypoteční banky...

Museli dát zálohu 150tis., a podmínkou bylo ještě zastavění domu, kterej budou stavět a navíc ještě něčí...

Výsledek: paní má zastavěný dům jejich rodičů, nic neplatěj protože nemaj splátkový kalendář, dali zálohu, kterou už nikdy neuviděj a barák taky nestojí a firma během půl roku už 2x změnila název... i takovéto případy jsou...

TAK POZOR NA TO LIDI!!!

Odesláno

A ještě jeden smutný fakt: V této republice chrání zakony podvodníky nikoli poctivé lidi. Příkladů, počínaje napž H-Sytémem, je nepočítaně.

Hypotéka = 100 - 300% navýšení původní výše úvěru. Vím o čem mluvím Vzal jem si na dům hypotéční úvěr 770 000. Ve finále bance zaplatím 2.1 mil. ( Neříká se tomu \"LICHVA\"?)

Zbývá mi ještě 5 let každodenního strachu, že třeba přijdu o práci a skončím pod mostem neb nebudu mít na splátky což banku absoplutně nezajímá a ve veřejné dražbě se nemovitost ocitne během 1/2 roku.

Odesláno
A ještě jeden smutný fakt: V této republice chrání zakony podvodníky nikoli poctivé lidi. Příkladů, počínaje napž H-Sytémem, je nepočítaně.

Hypotéka = 100 - 300% navýšení původní výše úvěru. Vím o čem mluvím Vzal jem si na dům hypotéční úvěr 770 000. Ve finále bance zaplatím 2.1 mil. ( Neříká se tomu \"LICHVA\"?)

Zbývá mi ještě 5 let každodenního strachu, že třeba přijdu o práci a skončím pod mostem neb nebudu mít na splátky což banku absoplutně nezajímá a ve veřejné dražbě se nemovitost ocitne během 1/2 roku.

jako lichva... jde spíše o to, že když si vezmeš, že dneska jsou hypotéky někde na úrovni 3,5% RPSN tak to není zas tak hrozný ale tim, že je to vysoká částka a na strašně dlouho, tak ty úroky prostě naskáčou...

Jinak lichvu bych bral třeba za Providenty apod... kde člověk má RPSN někde kolem 30% a výše... :(

Odesláno
Já bych si jinde než přes banku peníze na hypotéku nepůjčil. Tady v tomto kocourkově je možné všechno:bojim

jako ono nejde jen o hypotéku ale půjčit si celkově peníze mimo banku ať už zmíněná hypotéka nebo třeba i spotřebitelský úvěr je prostě o průser... U nemovitosti o to větší, že tam může člověk přijít i o barák...

Odesláno
... Vím o čem mluvím Vzal jem si na dům hypotéční úvěr 770 000. Ve finále bance zaplatím 2.1 mil. ( Neříká se tomu \"LICHVA\"?)...

Ne. Tomu se říká HLOUPOST někoho, kdo zřejmě ani nedochodil ZŠ a neumí počítat s procenty. Říkat 4% p.a. lichva může je omezenec, a největší sranda je, když pak podobný zároveň ještě vykřikuje, jak je na vkladní knížce \"jenom\" 2,5% p.a. - tam mu najednou nevadí, že to naskakuje každý rok i o úroky z úroků. Nádherný příklad otřesné finanční negramotnosti jsi předvedl, gratuluji.

Odesláno
... Vím o čem mluvím Vzal jem si na dům hypotéční úvěr 770 000. Ve finále bance zaplatím 2.1 mil. ( Neříká se tomu \"LICHVA\"?)...

Ne. Tomu se říká HLOUPOST někoho, kdo zřejmě ani nedochodil ZŠ a neumí počítat s procenty. Říkat 4% p.a. lichva může je omezenec, a největší sranda je, když pak podobný zároveň ještě vykřikuje, jak je na vkladní knížce \"jenom\" 2,5% p.a. - tam mu najednou nevadí, že to naskakuje každý rok i o úroky z úroků. Nádherný příklad otřesné finanční negramotnosti jsi předvedl, gratuluji.

jj psal jsem něco podobnýho výše... ale jde o to že i tak si lidi prostě protiřečí. Spoří si peníze na běžných účtech a pak si berou Providenty a Home Credity na dovolený, dárky apod... :blicismajlik ... tady by každej povinně měl absolvovat práci co dělám já, aby když už nic tak se alespoň naučil pracovat s penězma, protože s čim se člověk setkává je děs a hrůza... bych fakt občas blil velebnosti :blicismajlik ... ale dnešní společnost to prostě chce a tak vznikaj společnosti, kde půjčujou i lidem v registrech apod...

Odesláno

To oddie: To není o finanční gramotnosti, nejsou to zase tak složité počty, ale na téma, že pokud chce obyčejný člověk např. lepší bydlení tak s platem, který nedosáhne ani na celostátní půměr si o tom může nechat leda jen zdát. Takže buď zůstaneš v paneláku kde Ti o souseda nad tebou padají fekálie na hlavu (u úřední moci se ochrany či pomoci nedovoláš) nebo se zadlužíš. A tady nastoupí zase bankovní mašinérie. A je pak zcela jedno zda jsou to 3; 3,5 nebo 5% p.a. Výsledek je i trojnásobek toho co jsi si půjčil.

P.S. Provident a podobné pochybné instituce vůbec neberu v potaz = pokud na dovolenou nemám, tak nikam nejedu.

Odesláno

To je právě ta finanční negramotnost. A taky logická - v první řadě by si to chtělo uvědomit, že toho \"lepšího bydlení\" je jen velmi omezené množství, a nikdy na něj tak nemohou dosáhnout všichni. Dnešní nesmyslné ceny jsou pak dány především dostupností hypoték - jen a pouze ty vyhnaly ceny do dnešní výše, protože umožnily zvětšit kupní sílu lidem, kteří by na ně jinak neměli, zatímco počet dostupných nemovitostí zůstal stejný. Takže poptávka dramaticky převyšovala nabídku a to zcela logicky vyhnalo ceny. Ano i za tohle si lidi můžou sami, jak pod dojmem reklamních kampaní byli schopní hystericky koupit sebedražší nemovitost, aniž by se jen pokusili si něco takového spočítat. A ta kocovina z toho bude dlouhá, hodně dlouhá.

Odesláno
To je právě ta finanční negramotnost. A taky logická - v první řadě by si to chtělo uvědomit, že toho \"lepšího bydlení\" je jen velmi omezené množství, a nikdy na něj tak nemohou dosáhnout všichni. Dnešní nesmyslné ceny jsou pak dány především dostupností hypoték - jen a pouze ty vyhnaly ceny do dnešní výše, protože umožnily zvětšit kupní sílu lidem, kteří by na ně jinak neměli, zatímco počet dostupných nemovitostí zůstal stejný. Takže poptávka dramaticky převyšovala nabídku a to zcela logicky vyhnalo ceny. Ano i za tohle si lidi můžou sami, jak pod dojmem reklamních kampaní byli schopní hystericky koupit sebedražší nemovitost, aniž by se jen pokusili si něco takového spočítat. A ta kocovina z toho bude dlouhá, hodně dlouhá.

já řikám jednu věc, hypotéka a úvěr ze stavebního spoření je dobrej dluh... je to někde do 4% vše nad je už o ničem... ale to si nikdo nespočítá...

Odesláno
To oddie: To není o finanční gramotnosti, nejsou to zase tak složité počty, ale na téma, že pokud chce obyčejný člověk např. lepší bydlení tak s platem, který nedosáhne ani na celostátní půměr si o tom může nechat leda jen zdát. Takže buď zůstaneš v paneláku kde Ti o souseda nad tebou padají fekálie na hlavu (u úřední moci se ochrany či pomoci nedovoláš) nebo se zadlužíš. A tady nastoupí zase bankovní mašinérie. A je pak zcela jedno zda jsou to 3; 3,5 nebo 5% p.a. Výsledek je i trojnásobek toho co jsi si půjčil.

P.S. Provident a podobné pochybné instituce vůbec neberu v potaz = pokud na dovolenou nemám, tak nikam nejedu.

mno ono jestli 3 nebo 5% není zas tak jedno... vem si že když bude hypotéka na barák ve výši třeba 2 mega a splátka dejme tomu cca 8000tis..., tak při 3% budou úroky v prvnim roce 60tis. a v případě 5% 100tis... takže si vem že jestli platit 3/4 roku nebo něco málo přes rok a neumořit anuitu ale jen úroky tak to je docela znát... a na 30 letech to bys viděl...

Odesláno

S touhle hypotékou jsem měl už tu čest, když jsem se snažil přesvědčit vysokoškolsky vzdělanou známou o tom, že to nedává smysl. Nepodařilo se mi to ale naštěstí jiné okolnosti to zhatily ;)

Odesláno
S touhle hypotékou jsem měl už tu čest, když jsem se snažil přesvědčit vysokoškolsky vzdělanou známou o tom, že to nedává smysl. Nepodařilo se mi to ale naštěstí jiné okolnosti to zhatily ;)

to je prostě případ od případu... jsou lidi, který maj vysoký příjmy ale nedokážou ušetřit ani korunu ale úvěr by platili, pak lidi co na to nemaj a pak takovej střed... nechci tady rozebírat + - ale šlo mi spíš jen o to že ten extrém co sem popsal je fakt hroznej a jen aby si lidi dávali bacha nebo pokud se s tim už setkali

Guest Džůny
Odesláno

On je problém už v samotném půjčování peněz. A taky v tom, jak je provázané s dnešní dobou a společností. Pochybuju, že se 80 let zpátky řešily nějaké hypotéky – a kolik baráků dneska kolem sebe máme. Dneska jsou bohužel všichni zvyklí, že se dá půjčit prachy na všechno, a pak to tak dopadá. A i ve větším měřítku, viz. stav eurozóny. Ten si půjčí od toho, ten od toho, tamten zase od dalšího. Taky to dá vzniknout spoustě příživníků, kteří se půjčováním začnou živit... a problém je na světě.

Když na něco nemám, tak na to prostě nemám. Nekoupím si nový telefon, auto, nepojedu na dovolenou. Však se nepo*eru.

Problém tady ale je: kde a jak bydlet. Jsem mladý, a mám v podstatě jen dvě možnosti; cpát prachy někomu cizímu za nájem až do skonání světa, nebo si vzít hypotéku a 20 let splácet, přeplácet a žít ve strachu, že příjdu o práci.

Průměrného platu nedosahuji ani náhodou, a to jsem v práci prakticky furt. A upřímně, i kdybych toho průměrného platu dosahoval, stejně by mi to nepomohlo. Tak a co teď...

Odesláno

Podsouvat si formulaci \"cpát někomu cizímu prachy za nájem\" je ta největší hovadina, co můžeš udělat. V první řadě je totiž třeba spočítat porovnání nájmu a úroků u hypo, ale už zde přitom vyhoří spousta lidí s hlavičkou vymytou reklamou o placení \"do svého\". V kombinaci s poklesem cen nemovitostí z předchozího přehřátí trhu, ještě větším poklesem tržních nájmů a zvětšením nabídky a zhoršením situace na trhu práce je to dost vražedná kombinace.

Guest Džůny
Odesláno

Chápu co říkáš. Ale o jaké reklamě o placení \"do svého\" to píšeš? Abys mi rozuměl – dokud jsem sám, je mi jedno, jestli platím nájem, nebo mám vlastní bydlení. Ale budoucí ženu a dítě, budou-li vůbec, chci přivést do svého. Ale máš pravdu v tom, že všichni na lepší bydlení dosáhnout nemůžou, takže nejschůdnější cesta bude družstevní byt s možností odkoupení.

Nebo bych mohl vykrást banku. Ale to já nedělám. Ne běžně.

[upravil dne 22/2/12 23:51 od Džůny]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...