Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Venkovní čidlo teploty - připojení : opraveno

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vím že se to tu už mockrát řešilo ale nikde jsem nenašel tuto informaci. Mám nové venkovní čidlo teploty do zrcátka ale nejsou na něm konektory. Chci se zeptat jestli se tam pájí nebo jak je to připojené nechci to zrcátko zbytečně rozdělávat protože na parkovišti nebudu mít pájku. To čidlo mám origo z prugeotu za 800 kč. Staré čidlo ukazuje špatně.

[upravil dne 21/2/12 10:53 od fejfarz]

[upravil dne 22/2/12 14:41 od fejfarz]

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Z čidla by měli vést drátky,které jsou prostrčené do dvewří a když zevnitř dveří odcvakneš ten plast u zrcátka tak je tam konektor kam je to připojené.Také mi to ukazuje špatnou hodnotu ale 800 to je dost pálka.Dej vědět jestli to pomohlo.

Jo a jak hodně špatnou ti to ukazuje? mě tak o 5 - 10°C víc než je venku

PS: z toho čidla co jsi koupil ti nevedou káble jo?

[upravil dne 21/2/12 11:01 od Chozeluizskuner]

Guest Džůny
Odesláno

Cos to koupil? :myslim Z čidla by měly vést drátky. I ta cena je divná.

Leda by byl takový obrovský rozdíl mezi old modelem a faceliftem, ale to se mi nezdá. Máš foto?

Odesláno

Drátky z toho vedou ale nejsou na konci žádné konektory. Jsou jen oholené konce drátků tak jsem chtěl vědět jestli se to musí pájet. Jinak mi to prodali přímo dle vin kódu na auto, dostal jsem nějakou slevu jinak by bylo okolo 1000 kč. Hodnota na starém čidle byla při -18 mě to už ukázalo dvě čárky.Foto zatím nemám mám to čidlo v kaslíku musel bych do auta a to teď nejde.

[upravil dne 21/2/12 13:05 od fejfarz]

[upravil dne 21/2/12 13:09 od fejfarz]

Odesláno

No už jsem koukal i do serviceboxu a nejspíš to bude vyvedené do společné koncovky celého zrcátka. Budu muset improvizovat ustříhnout přívod u starého čidla a na ty drátky nějak přidělat ty drátky nového čidla nebo rozebrat tu celou koncovku zrcátka a do ní nějak přidělat ty nové drátky. Pájení se asi nevyhnu. Čidlo je č 5.

post-35981-14109622388697_thumb.jpg

[upravil dne 21/2/12 14:37 od fejfarz]

Odesláno

Když jsem si dodělával čidlo já, tak jsem to jen strčil tím oholeným koncem do konektoru ve dveřích a šlape to do teď :aut Zase bych to moc neprožíval, je to jenom teploměr ...

Jinak ta cena za čidlo souhlasí. Já ho koupil tenkrát ve speciální akci za \"pěéťo\"

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Sejmi kritku zrcátka zevnitř.je to na obr.č:4 tam uvidíš konektor.Do toho se to připojí.Když sundáš sklo zrcátka tak uvidíš ten teploměr.Ten odšroubuješ jednim šroubkem.Já bych to nepájel ale vycvakl staré drátky z konektoru kterej uvidíš pod kritou,nandal piny a zacvakl piny z5. Hotovo.

mmartinkovic : jaké tlačítko na reset na hotinách?

zuzlifuk : tvůj taťík ale není amatér ale kutil :) to my lajci toto neumíme :)

Odesláno

Jak jsou dlouhý ty drátky?

Měly by dát až do konektoru co je ve dveřích. Na konce se lisujou plíšky který se zacvaknou do toho konektoru. Možná by šli použít i stávající nebo to jen jednoduše naletovat bez sundavání celýho zrcátka a zaizolovat samosmršťovací bužírkou. ;)

Odesláno

Super a jde ta krytka uvnitř dobře vycvaknout ? Jak se vyndavá abych jí nějak nezlomil ?

Jo drátky jsou dlouhé dost myslím že by to mělo vyjít do dveří.

[upravil dne 21/2/12 18:52 od fejfarz]

Odesláno

No asi nejlepší v tomhle počasí je sundat celý zrcátko a v klidu a teple domova to celý rozebrat zapojit a složit z5.

Ten plastovej trojúhelník jde celkem snadno jemným páčením v rozích stáhnout. Je tam jen nasunutej a zrcátko na dveřích drží 3 torxy.

P.S. před odpojením si ho vyklop co nejvíc nahoru. ;)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

A pokad seš línej ho sundavat tak v pátek bude krásně :) a dej určitě vědět jak ti měří. Také mě to zajímá od té doby co mi měří blbě.jen sechci dávat 1000kč za takovej bobek :(

Odesláno

Jasně napíšu jak to dopadlo. V pátek jsem zrovna celý den v práci tak uvidím. Třeba mě doma naštvou tak se zavřu do auta a udělám to tam hi hi.

Odesláno

Pro kutily: venkovní čidlo lze jednoduše nahradit součástkami v ceně 20 Kč podle schéma níže. Stačí 2 odpory a termistor.

Mám to tak na svojí 406 starý model, jestli je to na nový model stejné netuším.

post-31496-14109622396748_thumb.jpg

Odesláno

Součástky připájeny na malou destičku, ta je přilepená v zrcátku a ven kouká jen termistor. Už se mi ho taky podařilo zničit při montáži zrcátek pro karavan, stačilo koupit nový termistor, vyměnit a maká to dál.

post-31496-1410962239682_thumb.jpg

Odesláno

To jsem ještě našel, že mám uložené v PC. Různé způsoby zapojení. Myslím, že je to ze starého P-C fora, takže to není z mojí hlavy:

termistor 3K3 + paralerně 15k

termistor 2K7 + paralerně 22k + seriově 860

termistor 2K2 + paralerně 22k + seriově 330

já zkoušel poslední /spodní/variantu a rozcházel jsem se asi +-1-2 st.

Odesláno

Už jsem to našel, řešeno zde:

Pro doladění přesnosti lze nahradit ten seriově zapojený odpor trimrem a zkalibrovat si čidlo přesně podle sebe. Ale chce si to s tím vyhrát a mít přesný teploměr, podle kterého se to nastaví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...