Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nákup bratříčka C8

Recommended Posts

Odesláno

Ja som mal podmienku, origo navy a el. dvere a automat iba ak by sa vyskytol. Navy až tak nepoužívam, tak je to skôr iba pre oko diváka a ani by mi už neprekážalo keby ju nemám, ale el. dvere si neviem vynachváliť a hlavne, že sú šúpačky. Že nemám el sedadlá mi tak isto neprekáža.

A je asi pravda, že s benzínovými motormi sú menšie patálie ako s dieselovými.

Odesláno

Xpetrix: Když zamkneš, uloží se poloha sedadla a zrcátek.

Podle toho, kterým klíčem odemkneš, sešteluje se to na tu poslední polohu:super

Odesláno

A na co potom je ukladanie do pamate na sedadle(M)?Po zamknuti sa uklada posledna nastavena poloha?Tyka sa to oboch sedadiel alebo iba vodicoveho?Pouzivam iba jeden kluc,druhy je v rezerve s kodom.

[upravil dne 20/2/12 20:00 od xpetrix]

Odesláno

Tam můžeš mít uložené dvě jiné polohy.

My s manželkou máme každý svůj a užijeme to často.

Nedavno to v jinym vlákně objevil Předseda:D

EDIT: jen sedačka řidiče

[upravil dne 20/2/12 20:04 od jarmyl]

Odesláno

Tak to je pre mna dalsia nova vec.Dakujem,spoznavam to auto stale:o.No ja to asi nevyuzijem,lebo soferujem iba ja.Manzelke svoj zivot nezverim,lebo nemam po ruke rucnu brzdu:P a ako som pisal,pouzivam iba jeden kluc.

Odesláno

TyjoTyjo:

Tak já bych Ti samozřejmě koupi C8 taky doporučil. Co je na tomto autě super jsou ty šoupačky. Kvůli dětem bych \"obyčejný\" dveře nechtěl, tady nehrozí, že těmi dveřmi někomu poškodí auto, taky se tím velice dobře vystupuje, je to výborný když se dávají děti do dětské sedačky ... Když jsou ty dveře v elektrice tak to je pěkný, ale nepovažoval bych to za nutnost, sám je mám, ale umím si představit i ručně ovládané. Ovšem děti by obyčejný šoupačky nechtěly. Sedadla v elektrice by byly super, bohužel je nemám a manželka je zcela jiná velikost než já, ale i s tím se dá žít. Výškově jsme našli velice dobrý kompromis a posouváme sedadlo tedy jen podélně, já ho mám zcela vzadu a manželka při vystupování posouvá sedadlo taky úplně dozadu, takže já to mám bez problémů a s volantem taky nemusíme hýbat. Vyhřívaná sedadla mi tedy vůbec nechybí, ve služebních autech je máme a nikdy je nezapínám a když jsou zapnutá tak je vypínám, tohle mi prostě nevyhovuje. Naopak bych velice ocenil vyhřívaný volant (bohužel se nedělá), protože v rukavicích se řídit nedá a když je -25, tak se nedá řídit ani bez nich. Tempomat je super věc, nemám ho tam, ale nechá se to za pár korun dodělat, už na tom pracuju. Nová originál páčka stojí 1600,- Kč a povolení v jednotce v origo servisu je za 400,- Kč. Já si to nechal povolit u známého gratis a páčka se nechá sehnat asi za 1000,- Kč na vrakáči. Automatická převodovka je super věc, bohužel ji taky nemám, ale bral bych ji všemi deseti. Otočná sedadla v přední řadě jsou skvělá věc, nikdo to tu zatím nijak nezmiňoval ani nechválil, ale já si to vynachválit nemůžu, za ten rok co máme auto jsem to už mnohokrát využili. Jak se ovšem zdá jsme asi jediní, kdo to využívá, zatím neznám nikoho jiného kdy by to používal. Taky bych už nechtěl auto bez automatické klimatizace. U ruční se musí furt nastavovat kolik a kam to bude foukat, tady mám nastavenou teplotu a o nic se nemusím starat. Když je v zimě motor studený, tak to jen tak trošku fouká na okna, když se motor ohřeje, tak to začne foukat víc, všude a hodně teplý, když se ohřeje i interiér, tak to zase fouká míň a studenější. Další dobrá věc co tohle auto má jsou výškově nastavitelné pásy i v druhé řadě sedadel na kraji. Auto je celkově velice pohodlné, např. proti tomu Sharanu. Sedačky jsou příjemně měkké, pérování taky, motor není slyšet ani u nafťáku (dost lidí mi to nevěří, ale klidně tě svezu). Budíky uprostřed palubky mi ze začátku připadaly děsný, ale velice rychle jsem si na to zvykl a už mi to přijde normální. Další super vychytávka je ruční brzda na levé straně sedačky, tedy u dveří. Nijak mi tam nepřekáží a uvolnila místo mezi sedadly, které je k nezaplacení, může se tam odložit třeba taška s věcmi, které je potřeba mít kvůli dětem při delších cestách při ruce, prostřední cestující ve druhé řadě si tam může natáhnout nohy, dá se tamtudy od předních sedaček projít dozadu a vystoupit zadními šoupačkami, pokud třeba zaparkuješ blízko u plotu (využívám to doma na zahradě, když potřebuju mít kolem auta z jedné strany více místa) ... Obě přední sedačky mají samostatné a výškově nastavitelné loketní opěrky, což považuji také za naprosto výbornou věc. Prostě jiný auto bych momentálně fakt nechtěl. Jedniné co mi na tom autě chybí je to, že to není čtyřkolka (bydlím v horách s dost děsným výjezdem na silnici). Další co by mi vadilo kdybych jezdil v sedmi, tak to by byl malý kufr. Takhle je to pro čtyřčlennou rodinu naprosto vyhovující kufr, kam se dají dát např. kola, lyže, velké sáňky, spousta kufrů a tašek bez nutnosti přemýšlení co bych mohl nechat doma abychom se vešli (jako jsem to musel dělat ve Felicii), nepotřebuji tedy nic dávat do rakve na střechu, kterou považuji za jeden z nejhorších vynálezů poslední doby. Ještě jedna věc by se hodila a to jsou elektricky otvírané dveře kufru, ale i bez toho se nechá žít. Servisní náklady nejsou dle mého názoru vyšší než u jiných aut této kategorie. Tedy za mě Ti tento typ auto vřele doporučuji. Pokud ovšem kupuješ starší auto vezmi raději lepší výbavu, rozdíl v ceně není velký. Jnak těch 150 tisíc se mi na rozdíl od ostatních nezdá být moc vzhledem ke stáří auta a najetým kilometrům. V jednom z těchinzerátů co Ti poslal Tango je uvedná spotřeba benzínu 8 litrů, tak abys nebyl pak překvapen. To je spotřeba tak možná když jedeš s lehkou nohou mimo město. Ve městě to bude nesrovnatelně víc. Nejlepší je kouknout na www.spritmonitor.de a tam si najít přesně typ auta co Tě zajímá a uvidíš jakou mají lidi spotřebu, jaký je průměr, můžeš rozkliknout jednotlivá auta a uvidíš jak se jim třeba v průběhu roku hýbe spotřeba ...

Jen ještě na závěr malé upozornění. Pokud podobný dotaz zadáš na VW fórum, budou Ti tam do nebe vychvalovat právě toho Sharana a pohaní Ti tak C8 či 807, že si o ně ani kolo neopřeš.

Jen ještě pro představu kolik jsem do auta za ten rok co ho mám nacpal, tak bez nafty, povinného ručení, přepisu a evidenční kontroly to činí 25.937,- Kč při nájezdu necelých 14.000 km. Teď se budou všichni ostatní chytat za hlavu co jsem to koupil za šmejd, že oni tolik do auta nedali, ale já píšu všechno, včetně žárovek, gumiček do stěračů, řetězů na kola, koberečků gumových i tkaných, šroubů na kola (které jsem ještě nepoužil) .... Když odečtu tyhle věci tak je to pouze na opravách a údržbě 16.284,- Kč (rozvody, vodní pumpa, olej v motoru i převodovce, filtry (vzduchový, olejový, naftový), dezinfekce a doplnění klimatizace, lanovody ruční brzdy, oprava ventilátoru klimatizace (který jem si sám zničil nevhodnou domácí dezinfekcí klimatizace), nerezové trubky k topení a FAP off, protože už byl zcela zacpaný. Toť vše)

No a abys to měl komplet, tak moje spotřeba v průběhu roku. Asi 60% najedu po městě, kdy jednotlivé cesty jsou dlouhé 1-3 km. To jak to vylezlo k 11 litrům, tak to jsem měl ucpaný FAP filtr:

post-35082-14109622385791_thumb.jpg

[upravil dne 21/2/12 00:48 od Bigbadjohn]

Odesláno

No po prečítaní tohto \"chválospevu\" na C8 som dospel k záveru, že už iné auto ako takéto nechcem...hoci skôr to bude 807 ale to je si myslím jedno...a na žiadne VW fórum radšej po rady nejdem !!!:super

Odesláno
No po prečítaní tohto \"chválospevu\" na C8 som dospel k záveru, že už iné auto ako takéto nechcem...hoci skôr to bude 807 ale to je si myslím jedno...a na žiadne VW fórum radšej po rady nejdem !!!:super

Ja sa prihovaram aj za Phedru ;)

Odesláno

Opravdu krásně napsáno! Jinak mě všichni taky od koupě 807 odrazovali, nakonec jsem se odradil nenechal a koupil jsem, i když jsem z toho měl strach. Nyní po 2 letech ničeho nelituju a jsem rád, že jsem toto auto koupil. Najel jsem s ním zatím cca 30000km, a nutné investice zatím nebyly žádné, kromě výměny oleje a při 170000km rozvodů. V práci jsme měli i Sharana, myslím že se to sním nedá moc srovnávat, 807 je o moc pohodlnější! Sharan byl takový žebřinák, a i když jsme ho měli od nového, pořád s ním byl nějaký problém, nakonec jsme byli rádi, že jsme se ho zbavili. A pokud bych kupoval starší auto, tak určitě dovezené ze zahraničí, tam je jistota že servis nebyl šizený.Já svého Peugeota měl přivezeného z Belgie a měl 300km po posledním servisu u Peugeotu, kde byly dělány třeba komplet nové brzdy a já po koupi na auto prakticky 30000km nemusel šáhnout.

Odesláno

Uvažuji o koupi C8 2,2 z odkazu na první straně. Na spoustu otázek jsem zde našel odpověď, ale přesto bych měl ještě další(pokud jsou jinde, tak se omlouvám, zatím jsem nestihl vše dohledat).

Protože preferuji spolehlivost nad max. pohodlím, tak volím benzín a i mi vyhovuje že auto nemá el. dveře, xenony, navigaci apod. co mne trochu straší jsou závady na elektroinstalaci. Doteď mám výhradně Fordy a i přesto, že nejsou bez chyby a občas si třeba zámek zazlobí, tak nikdy nebyly žádné fatální závady, které by znemožnily pokračovat v jízdě.

Z věcí, co jsem četl na více místech a mne se týkají tak jsou vadné řídící jednotky, vadné ovládání ventilace a klimatizace a zadrhávající kolejničky sedadel. Setkal jste se někdo osobně nebo z blízkého doslechu s těmito závadami? Příp. jaké závady na el. potkaly vás a na co se při prohlídce zaměřit?

A další kokrétnější dotazy:

na webu jsem našel prodávat auto s 2,2 a prasklou ojnicí - opravdu je motor tak spolehlivý jak se o něm píše?

má 2,2 benzín dvouhmotový nebo jednohmotový setrvačník?

na fotkách v inzerátu bude asi upravený výfuk, nebo má takhle u 2,2 trčet ven?

jakou má auto světlou výšku?(zítra obejdu pár bazarů a podívám se)

díky za názory

http://citroen.sbazar.cz/citroen-c8-benzin-2-2-16v-nebourany-1majit-7mist-serviska-hradec-kralove-o7110975.html

Odesláno

Tak na úvod. Jak je již psáno, tak výhoda je právě v el. dveřích. Tam se moc nemá co pokazit, většinou el. dveře blbou při stání v prudkem kopci, nebo jim něco překáží. Zastaví se a pak je musíš ručo otevřít nebo dovřít, pak jedou zase normálně. Ja za 2 roky jsem z dveřmi velké problémy neměl. Ovládání ventilace blbne, ale není to na každém voze. Kolejničky, no musíš se o ně starat, když převážíš písek, tak nemůžeš čekat že kolejnice budou připravené pro posun sedaček, takže pořádně vysávat. Je tam krycí plast, ale stejně.

Prasklá ojnice, to asi záleží jak se sním jezdilo. To je asi jeden případ z 1000?:myslim To bych nebral jako odstrašující příklad.

Výfuk u toho vozu z inzerátu asi nebude originál. Origo stojí cca 10 tis na ten motor, takže majitel asi šetřil a nebo dal nějaké tuzing koncovky. Jináč má být zasunutý víc vzádu, tak cca 5 -10 cm za hranou nárazníku.

Svetlá výšku nevím, ale určitě ti to tady někdo změří. Počítej, předek je níž. A myslím že je to drobátko aj vidět na pohled.

Nečekej žádnou raketu, ale když ji vytočíš, nad 3 tis ot. tak má krásny tah. Počítej že spotřeba bude kolem 12 l. Dojezd na plnou je 800km. A spotřeba oleje je celkem dost. A výhoda, nemá turbo (myslím ohledně financí).:papa

Tak to je zatím vše. Když máš ještě dotazy, tak se ptej, jsou tady i jiný kolegové co mají tenhle motor, a určitě poradíme.:roker

A ten vůz co si vybral nevypadá špatně, na pohled. Ale chyběj mi tam el. dveře. Jináč je to ok.

[upravil dne 23/2/12 09:26 od Tango C8]

[upravil dne 23/2/12 09:29 od Tango C8]

Odesláno

No ta svetlá výška by ma tiež zaujímala, ale viac by ma zujímala minimálna svetlá výška niekde uprostred medzi nápravami aby som vedel či neškrtnem spodok pri vjazde do garáže kde mám pred garážou takú šikmú nájazdovú rampu...či tam vôbec auto dostanem ?!?!? :myslim

Odesláno

A tak to já si zase jako obvykle přisadím proti. Ne ve všem ale v něčem musím. Strašlivá věc ruční brzda na levé straně. Neříkej Velký bimbající Honzo, že při svojí postavě (a to jsem Tě ještě neviděl) tam bez problémů prostrčíš mezi dveřmi a kolenem ruku. Tak to já prostě ne. A neříkejte mi že se vám nikomu nestalo, že jste zatáhli brzdu a při vystupování jste nekopli patou do knoflíku aretace a brzda se nepovolila a utičko nejelo z kopce. Mě už asi pětkrát. A to té strašlivé střdové konzoli v prostředku na řadící páku už vůbec nemluvím.

A je to-

Jinak všechno co bylo napsáno souhlasím, poruchovost v pohodě, pokud člověk nemá starý vrak, náklady ma opravy odpovídající jiným značkám, spotřeba také, jen tvrdost se víc blíží německým vozům, než francouzkým. A sadačky p 7dmi hodinách jízdy nic moc a nevím jak si poposednout.

výkon toho mého motoru naprosto v pohodě, na podzim jsem to zkoušel a hodně hodně nad povolenou rychlost a furt to jelo.

Takže spokojenost jen napůl. Ale šoupačky v elektrice k nezaplacení, bez té elektriky je to jako u Transportéru.:D:D:D

Kdybych dnes měl volit tak Renault (pohodlnější, variabilnější větší)Grand Espace v automatu. Hned bych to za něj vyměnil.

[upravil dne 23/2/12 11:40 od MotoMoto]

Odesláno

No jo MotoMoto jeho středová konzola. Hold není každý jako ty, hroch :D mně to nepřekáží. A ručka, tak nějako neřeším, jenom občas vypnu kolenem při vystupování ASR, či co to tam za čudl je :aut

Ju a světlá výška, já myslím že nebude jiná jak u standardních vozů. Obrubníky při parkování neškrtám, prahy přejdu normálně. Myslím , že tak dramatické to nebude. Myslím že uprostřed vozu dole je nějaký bazmek na výfuku, co vyčuhuje víc k zemi. Tak 2-3 cm. Asi :myslim

[upravil dne 23/2/12 11:49 od Tango C8]

Odesláno

Co se týká motoru nafta x benzín, tak benzín bude v zimě méně náročný, bude asi líp startovat v extrémních mrazech, mně to už při -25 a víc nechtělo moc chytat, ale možná byla chyba v tom, že jsem bral \"špatnou\" naftu, tedy Verva Diesel. Kdybych bral Lukoil tak by možná bylo vše bez problémů. Vyzkouším příští zimu. Jezdím s naftou stejně krátké trasy jako budeš jezdit ty a kromě ucpaného FAP filtru (musel jsem ho nechat vyndat) žádný problém, topí to dřív než benzín, protože to má příhřev. Ale rozhodnutí pro benzínový motor si myslím je správné.

Elektrické dveře mám bez problémů, jediný problém byl v zimě, když bylo -25 a víc tak se levé dveře těsně před dovřením zase otevřely. Nakonec jsem zjistil, že to bylo tím, že byly suché vodicí rolničky, tyto jsem namazal a i v těchto mrazech to pak již bylo dobré.

Kdyby to mělo xenony tak bych se nezlobil, protože tohle auto opravdu nesvítí na potkávačky zrovna nejlépe. Osobně jsem to řešil žárovkami Osram Night Braker a jsem spokojen. Dálkové svítí víc než dobře.

Navigace mi nechybí, mám navigaci v telefonu a dá se s tím žít, ovšem originální je lepší.

Závadu v elektroinstalaci jsem měl jedinou a tu jsem si způsobil sám neodbornou dezinfekcí klimatizace. Přestal fungovat ventilátor. Opraveno a od té doby bez jediného problému.

Zadrhávajíc kolejničky sedadel: je to tak jak píše TangoC8, jsou pod úrovní podlahy a proto se tam může dostat nepořádek a to i z bot a podobně, takže to jednou za čas vysávám, ostatně vysávám tak celé auto a dělal jsem to i u předchozího, prostě nemám rád když je v autě nepořádek, takže kolejničky bez problémů.

Motor mám jiný, takže k motoru se více vyjádřit nemůžu.

Světlou výšku neznám, zkusím se podívat doma do dokumentace. U nafťáku je nejníž chladič nafty, teď v zimě jsem ho ucpal sněhem :(

Edit:

Tak ručka na levé straně mi vyhovuje, zbylo místo uprostřed mezi sedadly, se zatažením ručky nemám problém, navíc lze u mého auta tu ručku zatáhnout a pak ji dát zpátky dolů (povytáhnu čudlík). Středová konzola mohla být vymyšlena lépe, tedy méně překážet, ale lze najít pohodlnou polohu (samozřejmě kromě MotoMoto :) ). Moje přezdívka zde na fóru (velký zlý Honza) nevpovídá nic o mé velikosti, měřím pouhých 183 cm a vážím 77 kg, takže se do tohoto auta naskládám zcela v pohodě.

[upravil dne 23/2/12 11:54 od Bigbadjohn]

Odesláno

Omlouvám se za zkomolenou přezdívku i za přisouzení postavy tomu odpovídající.

Já mám 2 m a 120 kg, tak už to je horší.

Jo benzín je benzín, je to moje první naftové auto a raději bych benzín, ne že bych měl nějaké závažné problémy, ale v zimně u nás na severu to cukalo a netáhlo i přes arktickou naftu a aditiva.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...