Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Muj ciste soukromej nazor je.

Ze je treba max svetlo z Led rozptlit / jen prime svetlo je ostre s malim uhlem vyzarovani.

Tak ze ne primo ale \"svitit\" do paraboly

Ta zarovka je dobre udelana jen je problem ve svitivosti a ta bude mala-zkusenost z klasicke vnitrni lampicky s \"sulfitkou\" vratil jsem se ke klasicke zarovce v nasi stare 405.

Tady jde o to aby bylo videt a ne aby to oslnovalo ono udavana svitivost je silena - nechame se prekvapit ;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pánové, tato věcička způsobuje naše bolení...vyndal jsem to ze zadního pravého světla.

Nechápu, k čemu to tam je, ale vyndal jsem to a zpátečka svítí podstatně více. Pokud to mělo rozptylovat světlo, tak to někdo asi nezkusil a netestoval to, protože by zjistil, že zpátečka skoro nesvítí.

Pokud to mělo měnit barvu, tak je to zbytečnost. Pokud to mělo dělat design, tak to bez toho vypadá ještě lépe (ale spíše to není vůbec poznat).

Jediné co mě napadá, že by to mohlo fungovat jako tepelný štít, ale jiné žárovky to nemají, tak snad to tak nebude. Jinak by stačilo seříznout tu polokouli...

Vyndává se to vypáčením tří plošek po obvodu malým šroubovákem,

Teď je tam místa dost i na pokusy, ta 10W led by tam seděla krásně...

post-38608-14109623324456_thumb.jpg

Odesláno

dnes som krytku demontoval aj ja. Konzultoval som to so známym starým autoelektrikárom a ten demontáž bezproblémovo schválil. Už len čakám zajtra na cúvanie v tme.

Ide sa teda testovať.

Odesláno

Hmm, tak mě napadá, jak jsou ta zadní světla na P308 celá červená, tak to má určitě měnit barvu světla žárovky tak, aby nebylo do červena po průchodu krytem světla. Je v té barvě světla nějaký rozdíl? Přece jen má být zpátečka bílá - není to jen kvůli svícení si dozadu na cestu při couvání, ale i signalizace pro ostatní řidiče.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ta druha je asi i cenove pristupna,ale myslim si ze to bude hodne oslnovat.

Toto kdyby slo otocit k parabole tedy o 180° to by bylo to co potrebujem a nejak zvlast by to neoslnovalo.

Ta 10W LED me lezi v supliku a nejak jsem se na to jeste nedostal ale mam trosku zbesilejsi napad ale ten cas je proste proti me.

Mame tam tazny tak ze by to slo nejak pridelat aby to nebylo moc videt jen jeste dotvorit nejake zpozdeni pri zarazeni zpatecky kolem 30 vterin by bylo Ok.

http://www.ebay.pl/itm/290702489711?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

[upravil dne 1/5/12 18:22 od Lihous]

• O 2 týdny později...
Odesláno

ked si pozrete peugeot public da sa kupit zadne svetlo ľave kde je miesto hmlouky spiatočka...samozrejme je v nom aj hmlouka ale neviem ako to peugeotaci doriešili...alebo kupit s anglickej verzie zadne ľave tam je spatočka a priviesť k nej kable s pravej strany...v publicu je to oznacene ako svetlo s dvoma spatočkami...dufam ze som vam pomohol...:mrk

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Snad v nej case bude konecne chvilka casu na \"experimety\" na ceste mam i chladice pro 10W LED.....

Ted uz jen ten cas.

Zdravim po case chladic je na LED a celek vyzkousen - ma to jen malou musku po cca 2min sviceni je chladic ohraty na cca 70-80°C a LED na cca 100-110°C coz nebude Ok :myslim

Jak bude po ruce fotak pridam foto.

[upravil dne 21/8/12 11:33 od Lihous]

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Nejak to tu utichlo, tenhle problem me docela stve, momentalne parkuju na sidlisti a tam si flek vybirat nemuzu, jsem rad kdyz vubec zaparkuju.

Jinak u baraku uz se chystam zprovoznit halogen nad vchodem.

Ten kloboucek, co vytahl Dare ze svetla budu muset prilezitostne okouknout. :myslim

Odesláno

Zrovna vcera jsem jen tak z dlouhe chvile blbnul vecer a vzniklo toto.

Pravdou je ze v odrazna plocha v podstate na kombiku P406 neni tak ze muj prvni napad nedopadl uplne dobre.

Odrazem to proste nebylo ono-mozna dat led do prstence ....?

Druhy prototip je na osvetleni lepsi .....

Jsou to 1W Led - ted mam na ceste 3W ale maji teplou bilou tak ze uvidime co to bude za zazrak.

Me osobne prijde \"lepsi\" preve teplejsi ton oproti studenemu.

Cena je cca 30kc Led + zarovka cca 10kc = smesna cena.

A jeste jednou jde o \"prototip\" ktery byl hotov za cca 10min.

:papa

post-36106-1410963190965_thumb.jpg

Odesláno

No pridám aj ja jeden nápad, použiť LED pásik na 12V čo sa dáva pod kuchynskú linku a nalepiť ho pod SPZ, alebo niekde pod nárazník nalepený na Al lište...

Škoda že má tretie brzdové červené plexisklo, tam by sa mohli vymeniť červné diódy za dvojfarebné, len neviem či sa také vyrábajú (červeno biele vysokosvietivé)... Len toľko z mojej fantázie :D

Odesláno

Tento napad jsem mel take predevsim me lakal prostor pod zadnim naraznikem \"ale\"....

1,by to asi oslnovalo :(

2,mnoho nenechavcu by slo zkoumat proc a co to tam je :)

3,problem ze to tam neni schvalene nestoji za cas straveny vysvetlovanim organum ....

Jinak jsou k mani hotove zarovky s cipem LED snad 4W/nekdo pise i 9W!! / + cocka ale obavam se ze to bude jen bodovka a takto vice cipu udela vetsi osvetleny prostor.

Ceny kolem 300Kc za par neni vrazedne \"ale\" chce to nekoho kdo to vyzkousi v praxi :)

http://www.ebay.com/itm/221244701103?item=221244701103&viewitem=&sspagename=ADME:B:WNARL:PL:1123&vxp=mtr

[upravil dne 23/6/13 16:08 od Lihous]

Odesláno

V ktorej hlave sa mohlo zrodit posrat to takto so spiatockovym svetlom...v zivote necuval???

Spytajte sa na to v peugeote vo francuzsku,ze kto a preco,nech vieme.

Na mojej nubire su v kazdom svetle biele cuvacky a vidim v zrkadlach na kus do zadu jasne,nakoniec ako v kazdom inom aute.

Som rozobral svetla,ked som natahoval park. senzory a rozmyslam dat do dalsieho ziarovku,nejak ju tam prisposobit,len som sa k tomu este nedostal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...