Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mirohrob : taky tě tady vítám :papa , a prosím řekni mám všem , co ti tam dali , kde ti to dali (nová krabička?kde ji dali ?nový software?), jak dlouho trvala montáž ,jak to funguje a hlavně , kolik to stálo . Díky .

Odesláno

Simpi

Samotný interfejs stojí niečo cez tri stovky. Plus DVB-T, dve antény do zadného nárazníka, mini DVD player do odkladacej skrinky, cuvacia kamera, aktívny subwoofer, montáž a spotrebak a sme hodnne cez liter. :cool:

Robili sme to spolocnymi silami :) s firmou FastForward v Ba.

Odesláno

Tak vies ako vsetky detaily o pouzitom HW a pripadnom ulozeni by nam pomohli ;) ...skoda do Senice to nestiham, som teraz odcestovany, ale mozno nabuduce.

Hlavne nech to vsetko dlho funguje bez problemov.

Odesláno

Danilo

Je to cinan a dá sa vygooglit pod názvom VL2-C5. Aj s celým instalacnym návodom. Má to tri hlavne súčasti:

adapter k monitoru, montuje ja medzi monitor a konektor z RT6,

Video a audio switch, mala skatulka asi ako tri krabicky cigariet stará sa o prepínanie dvoch samostatných A/V vstupov a videa zadnej kamery

A adapter CAN zbernice, ktorý číta, či je zaradena spiatocka. Ale ten sa dá nahradiť relatkom na cuvacom svetle.

Celé sa to v pohode vojde za stredný panel. Ovládať vstupy sa dá buď samostatným tlacitkom, ktoré si umiestnis kam chceš. Dokonca ani nevyzerá zle :) alebo dlhým podrzanim tlačítka TRAF. napravo od otocneho ovladaca.

Uff, toľko som už dlho napísal :)

Odesláno

mirohrob : Díky moc za informace a ať dlouho slouží . Jen mě zase odrazuje ta cena :( . Vím,že nic není zadarmo , ale pořád hledám kompromis mezi cenou a užitkem .

Ale je vidět , že když se chce , tak všechno jde :) . Ještě jednou díky .

Odesláno

Montáž trvala pol dňa, ale treba si uvedomiť, že sme tam dávali aj kameru, tv modul, DVD a subwoofer. Asi najhoršia bola montáž dvoch antén do zadného nárazníka. Tv a switch sú za predným panelom resp za zapalovacom a DVD je zavesené pod hornou stenou odkladacej skrinky( handschuefachu ). Tv a DVD sa ovládajú infracervenym DO so snimacom na hornej strane pravého a-stĺpika, takze vyzerá ako vnútorný alarm. Kamera je nad EČV ( pre historické země: SPZ :) ) pod hranou nárazníka.

Odesláno

Danilo

Pozeral som ponuku, a cena za samotný interface a kameru plus instalacia je cca 550€, čo je zhruba dve percenta z ceny auta, čo obaja mame :) Je to veľmi blízko cene za cely nový (čínsky) navig systém, nad ktorým som ináč tiež uvažoval, ale odradili má Windowsy a dotykova obrazovka. De gustibus non est ... :D Holt majú to naši zlti priatelia dobre skalkulovane. Alebo: z hovna bič neupletieš.

Odesláno

Dnes som bol pri ukážke systému kamery, dvd a tv .Tá kamera ma nadchla. Určite do toho pôjdem po sviatkoch, teraz sa mi pre nedostatok času nedá.Ešte by bolo za zváženie aj touch screenu pri montáži. Ďakujem za ukážku a predvedenie.

Odesláno
Dnes som bol pri ukážke systému kamery, dvd a tv .Tá kamera ma nadchla. Určite do toho pôjdem po sviatkoch, teraz sa mi pre nedostatok času nedá.Ešte by bolo za zváženie aj touch screenu pri montáži. Ďakujem za ukážku a predvedenie.

Trochu mi to asi uniklo...ukazka ceho? Neorigo navigacniho systemu?

Odesláno

cituji :,,Ahoj všichni,chci se zeptat na zkušenost s moznosti nahrání POI s informacemi o radarech,stáhl jsem si za cca 9eur ze stranek dodavatele mapových podkladu soubor pro tento mesic a jediny radar co je v Liberci to hlásí..

Já to udělal taky a jsem pěkně naštvanej, za 9 eček mít aktualizaci která hlásí radary staré déle než pět let je fakt k ničemu:( po Praze to nehlásí radary na jižní spojce ani na magistrále na pankráci ani třeba na Průmyslové , hlásí to kamery na semaforech a radary pouze tam kde , dle mého odhadu, jsou déle jak pět let :grr:grr takže koupit si 12 aktualizací které nic neaktualizují může jen cvok

[upravil dne 3/12/12 22:24 od Pavelbbk]

Odesláno
cituji :,,Ahoj všichni,chci se zeptat na zkušenost s moznosti nahrání POI s informacemi o radarech,stáhl jsem si za cca 9eur ze stranek dodavatele mapových podkladu soubor pro tento mesic a jediny radar co je v Liberci to hlásí..

Já to udělal taky a jsem pěkně naštvanej, za 9 eček mít aktualizaci která hlásí radary staré déle než pět let je fakt k ničemu:( po Praze to nehlásí radary na jižní spojce ani na magistrále na pankráci ani třeba na Průmyslové , hlásí to kamery na semaforech a radary pouze tam kde , dle mého odhadu, jsou déle jak pět let :grr:grr takže koupit si 12 aktualizací které nic neaktualizují může jen cvok

No ze to bude stát za prd asi nikdo z nás nečekal u takové firmy jako je Navteq..

Odesláno

Ahoj, jako doplněk a za nemalý peníz mám originál navigaci RT6, krátce řečeno to nebyla až tak dobrá investice .... Ti co mají zkušenosti s navigacemi na bázi WM a programy iGO, PRIMO atd. mi asi dají za pravdu, že využitelnost je vyšší, např. POI body včetně radarů je možné bez problémů si vytvořit sám dle vlastních potřeb a požadavků (ala viz předešlý příspěvek za utácení peněz za nic, hlavně, když firma umožňuje \"zdarma\" doplňovat databázi POI bodů z řad dobrovolníků a zpětný odkup za nemalé peníze, i tak se dá podnikat ....), spousta informací při navigování, které je možné si rovněž uzpůsobit vlastním potřebám, aktualizace mapových podkladů je ubohá (mám mapy 2011-2012 a stejně jezdím po poli v místech, kde je přiváděč na D1 v provozu cca 2 roky), atd. .... jinak řečeno užitná hodnota je trochu jinde. Na straně druhé se mě u RT6 líbí ovládání kruhovým ovládačem, promítání základních symbolů navigování na head-up display .....

Rovněž mě chybí počeštění u RT6, ani ne tak menu, jako spíše hlasová navigace (u iGO je nejméně 10 českých hlasů a není problém si vybrat ten, který vyhovuje) ... ano, už je možné dokopit do RT6 češtinu, pro někoho vítána možnost, ale pro mě né, cena 6.000,- (info od Hrušky) za jeden umělý hlas a zcela jednoduché menu je tak trochu mimo mé představy .....

Někdo by rád couvací kameru, případně video vstup ..... ano to je možné dokoupením modulu mezi modul navigace a display, avšak za cenu 6 - 7.000,- ....

Kousek odbočím od tématu, i když to s tím souvisí, a to indikátor stavu tlaku v pneu, tzv. systém TMPS, jelikož je to další zklamání ..... doplněk za nemalé peníze a dodnes navím jak to funguje, možná někdy, až pojedu po ráfku se změní zelené kolečko na červené a začne po mě řvát ... i ty nejjednodušší TMPS umí průběžně měřit tlak v pneu na desetinu baru a teplotu (dle mého celkem užitečné), přestože Peugeou používá stejné čidla, která tyto veličiny umí měřit, tak se zobrazují jen \"zelená kolečka\", tak trochu ubohé pro auto, které má svou cenu .... Cena jednoho origo čidla je 2.500,-, a to je cena TMPS včetně 4 kusů čidel, kdy informace o tlaku a teplotě lze zobrazit na velkém LCD (tomu se říká užitná hodnota výrobku).

Delší dobu se zabývám myšlenkou provést radikální změnu a odstranit výše uvedená negativa, způsobem nahradit RT6 za naigaci OEM určenou přímo pro zabudování do 508 .... nebudu zde vypisovat celou řadu výhod tohoto řešení, (některé jsem uvedl výše), a to za cenu cca 9 - 10.000,-

Jelikož v životě není nic jednoduché, tak i v tomto řešení se naskytá řada úskalí, které je nutné vyřešit, před definitivním rozhodnutím ano či ne ...... Proto bych chtěl rozvinout na tomto místě diskuzi ostatních zasvědcených osob v této problematice a společně najít odpovědi na následující otázky:

1. možnost ovládání na volantu, dle mých info ANO (v možnostech OEM je mimo jiné \"Steering wheel control/MFD support/CANBUS)

2. možnost ovládání pomocí origo ovládače na tunelu, asi ANO, ale nejsem si zcela jistý

3. zobrazování symbolů navigace na head-up display (případně na TTF mezi budíky), asi NE, ale nejsem si jistý (byla by to škoda)

4. využití origo antén v 508 (celkem 4 - 1xGPS, 2x FM a 1xdigitál), tyto antény jsou aktivní, a to může být problém s napojením a funkčnosti na OEM (nerad bych tam cpal klasické antény dodávané s OEM, které budou vidět)

5. zobrazování funce předních a zadních parkovacích čidel na hlavním LCD

Takže, pánové máme nad čím přemýšlet :myslim

Odesláno

Jerda20: chlape , toto je nejlepší příspěvek který jsem četl na tomto fóru :potlesk . Krásně jsi to napsal .

Co se týče otázek , tak bych ještě jednu přidal a to , jestli je u té neorigo navi stejné rozlišení displeje . Nevím jaké je originál , ale je na to krásně vidět i při slunci .

Což u běžných přenosných není na slunci vidět skoro nic .

A ještě jednu - jak rychle nabíhá - startuje a přepíná mezi DVD , televizí a navigaci ta neoriginál navi ?

Asi by to chtělo někoho , kdo by to vyzkoušel . Já už jsem byl málem první , ale odradili mě od toho , že prý kdoví co to budě dělat s elektronikou , když Peugeoty na tom s ní nejsou zrovna nejlépe . :(

Snad někdo poradí více .

Odesláno

Jarda20: předpokládám, že RT6 na tom nebude skoupější než RT3. Tlak pneu v pořádku jsou kola zelená, když nemá snímač, bliká žlutě, když má nízký tlak, nebo defekt, tak je u kola červený trojůhelník s vykřičníkem.

Odesláno

Danilo: u OEM je uváděno rozlišení 800x480 HD, takže stejné ne-li lepší, ale jak uvádíš, důležitější je čitelnost na slunci, chtělo by to znát zkušenosti někoho, kdo má zabudovanou OEM navigaci a nemusí to být zrovna ta do 508, jelikož jsou všechny na jedno brdo, změny jsou jen v rámečku a připojení na CANBUS k řídicí jednotce.

Origo měření tlaku - TMPS v Peugetu je slabota, výrobce OEM uvádí přesnost čidel 0,1 bar, a to je dle mého dostačující, abych měl přehled jak mám nafoukáno, jejikož všichni víme, jak má tlak v pneu vliv na opotřebení a spotřebu.

Ani nevíte jak mě štve, že mohu koupit TMPS s informacemi na hlavní display (teplota, tlak, napětí) za 280 USD včetně 8 kusů čidel na letní a zimní kola a nemám to na co připojit, jelikož stávající jednotka nemá video vstup :bacha

Odesláno

Tak jsem to vzal z jiného pohledu,kašlu na hlaseni bodu POI z navigace a udělal si pojištěni dopravních pokut a bodu.. Od teď mi neseberou ani bod a nezaplatim ani korunu za pokuty..za 2000 na 15 měsíců mám klid..když bude mít někdo zájem,pisnu kam se obrátit..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...