Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry podvecer mam otazku: auto me zere strasne moc benzinu tedka prez zimu jsem se jednou jedinkrat dostal po 11litru a to jsem to opravdu nyvtocil vic jak 2700ot/m vubec nevim co by mohl byt ten proble proc to tak silene zere s moji praci si toto auto nemuzu bohuzel dovolit tak uz jsem nalomenej ze ho prodam :( protoze ma situace je neunosna tedka uz poradte co muze byt duvod tak vysoke spotreby

Odesláno

při těhle mrazech co teď jsou, tak se nediv, auto se strašně pomalu ohřívá a jede na sytič, já jsem minulej týden natankoval něco kolem 8 litrů a najel jsem na to nějakejch 60 - 70 kilometrů, takže mě to teď taky žere strašně moc, dal jsem si včera asi do poloviny chladiče karton, aby se to míň chladilo a rychlejc ohřálo, tak uvidim jestli se něco změní

Odesláno

kazdy den to mam do prace 16Km tudis 2x16je 32km denne s autem najedu takze do 50 denne blbne me teplomer na vodu je mozne ze by to bylo tim? ze by si jednotka myslela ze je motor studenej a davala hodne smesi? ja uz vazne nevim nechtel bych ho davat pryc ale nevim uz jinou moznost :( uz me nejak nic nenapada

Odesláno

106 má 2 čidla teploty, modré a zelené, jedno pro ŘJ, druhé pro budíky. Jednoduchá kontrola funkčnosti čidla je změřit jeho odpor při zahřátém motoru, při 100°C by mělo mít myslím 189 Ohmů (za tento údaj neručím). Termostat se nachází na výstupu vody z motoru u hlavy. Nejjednodušší kontrola je ujet třeba 1 km a potom si sáhnout na hadici co vede k chladiči, jestli už nezačíná být vlažná (za tak krátkou vzdálenost není reálné, aby se motor ohřál a termostat to už začal pouštět do velkého okruhu). Jinak 16 km není moc, měl jsem odzkoušené, že motor se mi prohřál cca po 10 km. Tzn, že ty jezdíš 2/3 na sytič. Osobně bych ti doporučil zakrýt chladič, na takto krátkých vzdálenostech to bude v poho.

Odesláno

smysl to dává co píšeš, v tom případě bych ho musel mít taky špatnej, prostě se mi to pomalu ohřívá a pokud jedu z kopce a nešlapu na plyn, nebo jsedu fakt v klídečku, tak teplota klesá a na 90 se nedostanu, nevim no

Odesláno

Tak já jsem si myslel, že ve spotřebě mezi 1.1 a 1.4 není takovej rozdíl...já jezdím i tyto vzdálenisti (16km tam a 16 zpět) se spotřebou teď v zimě okolo 6 litrů. A kamarád s Corsou 1.6 16V jezdí za 9, takže podle mě tam něco špatně bude..

Odesláno

Něco podobné ho mě trápilo na Cabriu, léto pohoda, teplota kolem 90-100°C, v zímě, se nad 90 nedostala, většinou kolem 80°C, když sem to nijak nehnal, tak padla až pod 70°C, vše vyřešila výměna termostatu, teplota se dží te%d v ttěch mrazech od 85°C do 90°C, zmizel kouř od výfuku a spotřeba taky klesla... jezdím mimo město za 8l/100.

Odesláno

Tohle vlákno mi připomnělo starší příběh Marlina, který se 106ou 1,0 jezdil nějaký čas i za 15 l/100 km (byla to tuším blbá lambda nebo nějaká podobná piškuntálie).

Odesláno

Myslím, že rozdíl ve spotřebě mezi 1.1 a 1.4 nebude zas tak velký. Zase ta 1.4 má s tím autem méně práce,

ale samo trochu líp i jede a pokud se nechá člověk unést, tak si pak samozřejmě veme více...

Moje 1.4 si řekne v průměru o 6-6,5L a to jezdím převážně město a 1x týdně kolem 100km venku, když

jedem s mladou navštívit její rodinu. Mám ale tu poslední EURO3, možná ty starší motory berou trochu jinak...

Dost záleží jak se jede, přeci jen je to 8-ventil a nemusí se moc točit, optimálně řadit do 2,4tis. ot.,

jakmile se řadí kolem 3tis. už to žere. Občas samozřejmě pořádně vytočit, aby to nezlenivělo :-)

Nicméně 11L je dost. Já dojíždím přes celé město, cca 11km, do práce a takovou spotřebu opravdu nemám

a to většinou spěchám samozřejmě ;-)

Pravda je, že teď jak jsou ty mrazy, tak se to na těch 11km sotva prohřeje, takže vidím, že spotřeba je

určitě vyšší, ale tak o litr max dva, než v létě.

Možná ten termostat, pokud to i špatně topí, nebo jedno z těch čidel, zkusil bych i lambdu, popř. jestli nemáš

španej výfuk(ucpanej tlumič, díru apod.).

[upravil dne 13/2/12 08:52 od J.R.]

Odesláno

Je treba zvlastni, ze minulou zimu jsem jezdil za 10 az 11 na sto a ted tuto zimu jezdim za 7,5 - 8,5 coz je mnohem prijatelnejsi a pritom jsem nic na aute nemenil, trasy jezdim stejnr dlouhe..., tak netusim jestli u me probehlo neco jako ta specialni filunkce Peugeotu \"self repair\" :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...