Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim chtel jsem se na vás obrátit s problémem se spojkovym pedálem občas se mi stane když ho sešlápnu tak mi tam něco praskne a zůstane přilepenej k zemi pak ho nohou vytáhnu a už to zase nějakou chvíli jde neví to ci by stim mohlo být? díky

Odesláno

nejspíš je to partner první generace ty měly všechny lanka na spojce a taky to byla a ještě je jedna s dětských nemocí toho to modelu výměna je trochu náročnější teda podle toho co máš za rok výroby ono se to časem trochu měnilo musí se vytáhnout baterka možná i odmontovat ta plotna na které je baterka pod n í je jeden konec lanka chycen buď přímo na převodovcezvrchu u novějšího modelu to je ten facelift tak tam to drží v takové trojnožce z kovu víc zepředu , demontovat pedál a s něj vyháknout jeden konec lanka většinou je to tam zažrané v tom plastu dej si pozor modely od 2003 nahoru mají spojkové lanko delší asi o 12 cm

a až to budeš mít namontované tak na tom samostavu je taková bílá objímka tu sundáš až nakonec je tam proto aby se to dalo namontovat

• O 8 měsíců později...
Odesláno

matesxxx1

jestli tam máš lanko, tak čištění-mazání nepomůže, samotnému lanku nic není, ale součástí lanka je samostav a ten je prostě opotřebovaný, pomůže jen dát nové lanko, někdy se prodávají na jeden model auta dva druhy lanek, jeden se samostavem a druhý bez něho--ten má na konci šroub a matici a spojku si tak můžeš seřizovat sám, aniž by se kdy opotřeboval samostav...

[upravil dne 7/11/12 11:47 od ozzy56]

Odesláno

Zdravím tak bych zareágoval na ty lanka se šroubem bez samostavu, tak mám s tím zkušenost a radím ani to nezkoušejte ,vyhozené peníze je to ověřené u třech aut dvě byly partner a jedno berla ten šroub po čase se zlomí tím jak je to tam to lanko prohnuté a druhá věc pořád se to natahuje, je to od starline, prostě ten největší šmejd co jsem kdy viděl ,nejlepší je origo potom jsou ještě od ATE ale tam se musí dát centimetrová podložka mezi káru a to lanko jinak ta spojka bere na podlaze, nemít v tom zkušenost neradil bych ;)

Odesláno

u více pežotů jsem dával obyčejné lanko bez samostavu a nebyl problém, chce to jen dodržet přesnou trasu,po které má lanko jít..., je dobré v tomto případě použít origo lanko, které je sice dražší, ale měnit ho už nikdy nebudeš, taky je dobré ho montovat někomu,kdo má o tom páru a bude si lanko sám seřizovat a udržovat tzv. ,mrtvý chod pedálu spojky\'\', jinak tu spojku odepíše...,s výrobky Starline nemám dobré zkušenosti--nedodržují délku lanek,bowdenů atd.:(, to spíše nechat někde vyrobit na zakázku:myslim

Odesláno

tak jsem se dnes pokoušel o výměnu lanka na partneru 2.0 hdi.

Všechno jsem si pěkně rozebral ale vůbec se mi nepovedlo vyndat to lanko s přepážky u pedálu??? Měl jsem sundaný i pedál a ono nedrží přímo s pedálem?? je tam tedy nějaký fígl jak ho vyndat?? Díky

Odesláno

Take mi zustval vyset pedal na pul cesty, vymenil jsem lanko za nove od ATE a je klid, mam uz faceliftovou berli a vymena byla tak na hodinku, uz si to moc nepamatuji ale vim ze kolm spojkoveho edalu jsem taky laboroval a neslo mi to vyhaknout, ta byla osicka co jde zkz lanko,jak se povede tak je to brnkacka

Odesláno

Tak jsem dnes taky měnil lanko na spojce a bylo to docela v pohodě. Dával jsem raději také ATE. Tak hodina práce a trochu sedřené ruce jak je to všechno na těsno, ale každopádně se to dá doma v pohodě udělat.

• O 2 týdny později...
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

Spojkové lanko je u všech Partnerů 1.6 HDi a 2.0 HDi velký problém. Je tam špatně udělaná konstrukce, proto rádo praská. U všech služebáků Partner těch dvou motorizací to už prasklo, jednomu už dvakrát a dalšímu už třikrát a mě prasklo až v Dánsku u Kodaně, grrr :D Doporučuji při každé servisní prohlídce v servise si ověřit stav spojkového lanka. Málokterej mechanik se na to podívá, bohužel i v těch některých autorizovaných servisů Peugeot to také nekontrolují.

Jakmile při šlapání na spojkový pedál ucítíte praskání, tak se vám pomalu praská spojkový lanko a raději brzy ho vyměnte ;) Popřípadě se vám pořádně při šlapání na spojku neotevírá řádně spojka a tudíž musíte zabrat při řazení - máte protáhlý spojkový lanko, kde už pár pramínků lanka praská - vyměnit ;)

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj chalani,

Dnes sa mi stala mrzutá vec a neviem s tým zatiaľ hnúť.Už asi mesiac vozím v aute nové spojkové lanko.Staré zatiaľ neprasklo,ale horšie sa radili niektoré rýchlosti a trochu v ňom začalo praskať.Dnes som mal čas a pokúsil som sa ho vymeniť.Lanko TRW(GCC1729) so samostavom.Čakal som problémy s výmenou pri pedále.Žiaden prístup,tak na 2 prsty.Staré som zhodil a nové nahodil po chirurgickej práci.Bolo dlhé a voľné.Až potom som odstránil aretáciu lanka.Čakal som,že sa stiahne.Hej,naplo sa,ale málo.Tak našľapem a nastaví sa.Omyl.Bolo tak voľné,že neustále padalo na strane pedála.Po stlačení sa naplo a pedál ostal na podlahe.Venoval som tomu dostatočný čas,ale bez zmeny.Vybral,pootáčaním samostavu(neviem či sa to tak má) mierne skrátil,vrátil naspäť a to isté.Keďže som musel autom odísť,išiel som nahodiť staré lanko.No pochopiteľne,to sa naopak mimo auto samo stiahlo prekrásne.Ani za boha nahodiť.V úplnej zlosti som zobral pajser,zapáčil vypínaciu páku na prevodovke a nejako ho tam narval.Nahodil aku a ostatné.

A nový problém,nedala sa zaradiť žiadna rýchlosť.Nič! Stláčal som spojku asi 5minút,kým sa to umúdrilo a odišiel.

Radiť sa dalo,ale spojka zaberala až úplne hore a to tak,že extrémne hore.Na každej rýchlosti po pridaní plynu preklzovala.Opatrne som prešiel cez mesto a na každom semafóre som posiloval ľavú nohu.Zdá sa,že už nepreklzuje,alebo len málo.Obávam sa,že samostav sa vie dostatočne stiahnuť,ale roztiahnuť asi len ťažko.Zaberá stále až navrchu dráhy pedála.Nové lanko sa spokojne vyváža ďalej v aute a smeje sa mi. :D

Prosím.Vie mi niekto poradiť? Rád by som cez tento dlhý víkend do Tatier,nech ma to niekde nenechá ..inak spojka je relatívne nová.Asi 1 a pol roka.Bola menená ako komplet sada.

Odesláno

pokud se nové lanko nevymezí po prošlapání pedálu spojky, tak je asi nevhodné pro tvůj stroj, někdy ta druhovýroba stojí za prd, koupils podle VIN ?, hlavně to vyřeš hned, abys nemusel tu spojku měnit ještě jednou (spálí se lamela)

[upravil dne 28/8/14 21:01 od ozzy56]

Odesláno

na starém lanku se pravděpodobně rozpadl samostav--v té původní poloze se neudrží a nové lanko jsi buď špatně namontoval, nebo je opravdu nevhodné (delší) a tím pádem spojka prokluzuje, může se stát, že spojk. ložisko se pořád točí, prostě je třeba to řešit okamžitě

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...