Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna oleje + filter

Recommended Posts

Guest Lion207
Odesláno

Ahojte. Vymenil som olej na 207 1.4HDi, prvý krát som to menil na tomto aute, doteraz som mal Favorita. Mám 2 otázky:

- odkial viem či olejový filter som nasadil správne?

-dá sa nejako vysať pár deci oleja z nádrže? Ja som nalial presne tolko, kolko je písané v manuáli teda 3,75 L. Ale zdá sa mi že je tam trošku viac ako maximum. Vytiekol mi cca len 2,5 litra starého oleja, pritom som to nechal až skoro hodinu odkvapkávať. Je normálny taký rozdiel?

ďakujem za odpovede a rady.

[upravil dne 10/2/12 10:11 od Ferry]

Odesláno

Dotazu na filtr nerozumím...

Olej se dolejvá tak aby se nepřelil a ne kolik je psáno v nauálu, tím spíšk když vypustíš o litr méně... Deci asi ničemu vadit nebude ( ne víc!!! ), ale odpustíš ho přece snadno vypouštěcím šroubem.

Jinak ten rozdíl by měl být cca 1-2 dcl max ( podle motoru ) , pokud jsi měl před výměnou oleje dost a pak jsi vypustil tak málo tak to chctělo zapřemýšlet.... třeba jestli stojíš na rovině.

Odesláno

Mne v servise pri prehliadke naliali tolko ze na mierke bolo asi 1,5cm nad ryskou max. Kamarat mi poradil aby som zobral striekacku dal na nu hadicku a vysal cez odmerku .Vytiahol som asi 4 deci oleja ,islo to dost pomaly

Skus aj ty tak ked ho mas viacej

Odesláno

Ak je nespravne tak ti bude tiecť olej ;) ak si nenatrel tesnenie olejom tak ti bude presakovať, mne to dokonca presakovalo aj ked som ho natrel musel som to rozobrať 2x a natrel som ho potom uz celeeee :grr

Guest Lion207
Odesláno

Ďakujem za odpovede, no včera som to pozeral ešte raz, olej mám presne na max (na milimeter presne), takže trošku som vydýchol, ale pár deci skúsim odsať pre istotu s tou striekačkou.

Čo sa týka filtra, nevdel som či som s tým vystupkom trafil do diery. Samozrejme tesnenie som natrel olejom. Ale počítač nehlási žiadnu chybu, nezbadal som že by mi tiekol olej, hádam to bude teda OK.

Odesláno

Zbytocne ho budes vytahovat ked ze ho mas na max. Aj ja ho tak mam.Vytahas paru deci a daco ti zozerie motor a uz ho budes mat skoro pri min.a budes musiet dolievat

Odesláno

V servisu mi také nalili víc,tak to vyřešila ta stříkačka s hadičkou a trochu jsem odsál. ( hodně lidí mi radilo ubrat ať to není nad rysku). Jde to celkem dobře. Teď se také chystám na výměnu oleje sám.

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Také bych si rád olej vyměnil sám, ale jaký filtr koupit ? Anebo je tam jenom filtrační vložka. Na \"vaně\" motoru vidím výpustný šroub, ale s tím filtrem

si nejsem jistý.

pro tvůj motor je filtrační vložka--nakonec před výměnou oleje bys ji měl koupit a pak ti bude vše jasné:myslim

[upravil dne 29/4/12 18:48 od ozzy56]

Odesláno

:papa:papa:o:o...dík za expresní informace... ale eee.. :myslim:myslim do čeho tu vložku strčit ? Je to ta litinová nádobka s černým kloboukem a maticí, tuším

19-ka, navrchu ? Všechno je to přístupné z prostoru mezi motorem a předním chladičem ?

Odesláno
:papa:papa:o:o...dík za expresní informace... ale eee.. :myslim:myslim do čeho tu vložku strčit ? Je to ta litinová nádobka s černým kloboukem a maticí, tuším

19-ka, navrchu ? Všechno je to přístupné z prostoru mezi motorem a předním chladičem ?

je to jak píšeš, vem si k povolení víčka nádobky filtru dlouhý nástavec Gola, možná oba nástavce a lehce to povolíš, dej pak na víčko novou gumku (je k filtru), vyměň vložku a potři olejem tu novou gumku ve víčku a s citem dotáhni--po výměně oleje a nastarování motoru zkontroluj, zda víčko těsní...

Odesláno

srdečná vďaka chlapi za rady, teraz to už musím zvládnout sám... V Oil partners berú za výmenu 133 €, grátis je povysávanie interiéru a kávička.

Pre \"koblih69\" tu je vin : VF3WCKFVC34461587 , obrázok naviac nikdy neuškodí..:):)

Odesláno

...teda aj Ty si raketa, parádne schéma. Mrkni o vlákno vedle, schémik chladícího systému mě potěší neméně. A těch 50 € ušetřím právě díky fóru, za 4 l oleje plus

filtr dám 60, zbytek je moje práce a čas + sprcha.

Odesláno

Tak si představte, namísto objednaného oleje TOTAL QUARTZ 9000 5W40 (normálne pro 207 předepsaný), mi poslali TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W30.

Co vy na to ? Mohu ho použít, anebo vrátit ? Podle mne ty tepelné hodnoty vyhovují, avšak podle ACEA by spíše vyhovoval INEO ECS - vyvinutý pro peugeoty.

A ještě jsem musel 10 € doplatit.:bacha

Odesláno

Neviem ale ten olej čo ti poslali neni odporučany pre peugeoty.Vratiť ho môžeš do 7 dni a oni by ti mali poslať peniaze.Mohol by si poslať mail aby ti ho vymenili za ten INEO ECS ,ked si už doplacal 10eury.To je moj nazor

Odesláno
Tak si představte, namísto objednaného oleje TOTAL QUARTZ 9000 5W40 (normálne pro 207 předepsaný), mi poslali TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W30.

Co vy na to ? Mohu ho použít, anebo vrátit ? Podle mne ty tepelné hodnoty vyhovují, avšak podle ACEA by spíše vyhovoval INEO ECS - vyvinutý pro peugeoty.

A ještě jsem musel 10 € doplatit.:bacha

Mě v servise a v prodejně autodílů říkali, že mám použít 5W-30. Mám 1.4 8v

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...