Guest Scratch Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 je fakt, ze na chalupe je 20 cm snehu Charlie: topne draty existuji, ale nevim, jestli to jde dodelat..... takovy kohout mam taky zmrzlej a cekam co bude. mam vypnuty privod do chalupy, tak jsem \"relativne\" v klidu, ale nadoba na splachovani mela byt (tedy byla) vypustena a kdyz jsme prijeli, tak byla zamrzla a napustena, takze tam mam asi nejakyho navstevnika hajzlu, nebo mi to napousti podzemni voda Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Jimmy106:ty chytráku ,kdybych ho tam měl tak to taky tak udělám:D,ale bohužel jsem na něj nějak zapoměl...,když jsem topil plynem tak tam bylo 5 nad nulou ,ale odtý doby co máme krbovky už na plyn moc nejedeme.....,kámoš říkal,že do -5 to kohout neroztrhne a stáčí to prý obalené mirelonem,ale to se mi nezdá.....? Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 P607Olda.mám garáž 8x4 m to by ten fukar musel běžet 24 hodin:D:D Citovat
P607Olda Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Proč ne? Je kalamita, nějakých 100 Kč obětuju. Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 ja to terda nemam obalene nicim, nebal bych se toho Citovat
Kubát Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 charlie: dodělat jde všechno, ale muselo by se to celé vykopat. ono je to ale asi nejschůdnější řešení, pokud to má jen 50 cm pod povrchem. a věřte tomu že zem může být do půl metrů promrzlá v tomto počasí Citovat
Martinsk Odesláno 6. únor 2012 Autor Odesláno 6. únor 2012 Ja mám vodomer asi 35m od domu. Tam voda je. Šachta je asi 1,4m hlboká. Tam to asi nemá šancu zamrznúť. Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Proč ne? Je kalamita, nějakých 100 Kč obětuju. plus moje dve cesta na chalupu a jsem na 1600 ale mas recht, radsi jsem to tam jel zkontrolovat a dobre jsem udelal Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 jo kdyžto poběží 24 hodin denně tak to máš 240Kč/den *30dní=7200Kč to není 100Kč spíš mi jde o to když to je zaizolovaný jestli to vydrží nebo ne?jestli máte zkušenosti.... Scratch:jenže ty máš vyplou vodu a to je rozdíl..... [upravil dne 6/2/12 21:15 od Charlie 1] Citovat
Martinsk Odesláno 6. únor 2012 Autor Odesláno 6. únor 2012 Lenže tá voda mi ide aj popod chodník .... Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 melo by to vydrzet, ale do slitiny, do te nikdo nevidi, bohuzel to muze rupnout, i ne Citovat
Martinsk Odesláno 6. únor 2012 Autor Odesláno 6. únor 2012 toho sa nebojím, že by to prasklo, len kedy to romrzne. To je naozaj zle bez vody. Citovat
Guest bostich Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 já jsem teď běhal po noční po baráku s horkovzdušnou pistolí a rozmrazoval sousedy přitom všechno bylo zaizolovaný...nakoupil jsem další sk.vatu a zatim ok. Citovat
OK406 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 jj, zamrzlý vodovod je problém. U rodíčů jsme to řešily tak, že jsme rozmrazovaly el. svářečkou = odporem. A vždy to pomohlo !!! Nakonec se to zasypalo izolací a je klid. Pokud je to plast, tak jedině nějaká vyhřívaná podložka a sní to zozmrazit. Ale musí se znát místo zamrznutí. I ta voda je dobrá, ale pak to zamrzne okolo! Pokud by se to podařilo rozmrazit plast, tak hned zaizolovat a je klid na věky. Citovat
Dano406 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Na zamrzání potrubí se hodí topné kabely a samozřejmě izolace. http://www.topne-systemy.cz/ Citovat
koblih69 Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Jojo, já používám tohle: http://aukro.cz/topny-kabel-do-teraria-exoterra-15w-i2086342801.html s obyč spínacími hodinami... Citovat
punkac Odesláno 6. únor 2012 Odesláno 6. únor 2012 Keď píšeš o tom kúrení, tak mne sused poradil väčšie sviečky do vodárničky, ale to by som ich tam menil asi každú noc nahraď to 100W žárovkou a výsledek je stejný, ale né úsporkou Citovat
barenst Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 pokud uz voda zamrzla tak izolace nic neresi . otopny kabel je taky jako prevence a musi se zapnout pred zmrznuti a spotreba je take docela srovnatelna stim primotopem u toho kohoutu bych se spise pokusil ho zahrat (fenem horkovzduskou ) a pak izoloval ten zamrzly privod jedine kouknout zda neni zamrzly primo v hodinach nebo v nejuzsim miste (pred hodinama ) Citovat
Dano406 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Proto jsem dopsal,že se dá připojit termostat a ten si může nastavit třeba na 0 stupňů.Ten kabel to rozmrazí i po zámrzu,ale musí se to pořádně zaizolovat(vyplnit všechny škvírky). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.