Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

je fakt, ze na chalupe je 20 cm snehu :D

Charlie: topne draty existuji, ale nevim, jestli to jde dodelat.....

takovy kohout mam taky zmrzlej a cekam co bude. mam vypnuty privod do chalupy, tak jsem \"relativne\" v klidu, ale nadoba na splachovani mela byt (tedy byla) vypustena a kdyz jsme prijeli, tak byla zamrzla a napustena, takze tam mam asi nejakyho navstevnika hajzlu, nebo mi to napousti podzemni voda :D

Odesláno

Jimmy106:ty chytráku ,kdybych ho tam měl tak to taky tak udělám:D,ale bohužel jsem na něj nějak zapoměl...:myslim,když jsem topil plynem tak tam bylo 5 nad nulou ,ale odtý doby co máme krbovky už na plyn moc nejedeme.....:P,kámoš říkal,že do -5 to kohout neroztrhne a stáčí to prý obalené mirelonem,ale to se mi nezdá.....?

Odesláno

charlie: dodělat jde všechno, ale muselo by se to celé vykopat. ono je to ale asi nejschůdnější řešení, pokud to má jen 50 cm pod povrchem. a věřte tomu že zem může být do půl metrů promrzlá v tomto počasí

Guest Scratch
Odesláno
Proč ne? Je kalamita, nějakých 100 Kč obětuju.

plus moje dve cesta na chalupu a jsem na 1600 :D

ale mas recht, radsi jsem to tam jel zkontrolovat a dobre jsem udelal :D

Odesláno

jo kdyžto poběží 24 hodin denně tak to máš 240Kč/den *30dní=7200Kč to není 100Kč;)

spíš mi jde o to když to je zaizolovaný jestli to vydrží nebo ne?jestli máte

zkušenosti....

Scratch:jenže ty máš vyplou vodu a to je rozdíl.....

[upravil dne 6/2/12 21:15 od Charlie 1]

Guest Scratch
Odesláno

melo by to vydrzet, ale do slitiny, do te nikdo nevidi, bohuzel to muze rupnout, i ne :(

Guest bostich
Odesláno

já jsem teď běhal po noční po baráku s horkovzdušnou pistolí a rozmrazoval sousedy :grr přitom všechno bylo zaizolovaný...nakoupil jsem další sk.vatu a zatim ok.

Odesláno

jj, zamrzlý vodovod je problém. U rodíčů jsme to řešily tak, že jsme rozmrazovaly el. svářečkou = odporem. A vždy to pomohlo !!! Nakonec se to zasypalo izolací a je klid. Pokud je to plast, tak jedině nějaká vyhřívaná podložka a sní to zozmrazit. Ale musí se znát místo zamrznutí. I ta voda je dobrá, ale pak to zamrzne okolo! Pokud by se to podařilo rozmrazit plast, tak hned zaizolovat a je klid na věky.

Odesláno
Keď píšeš o tom kúrení, tak mne sused poradil väčšie sviečky do vodárničky, ale to by som ich tam menil asi každú noc :D

nahraď to 100W žárovkou a výsledek je stejný, ale né úsporkou

Odesláno

pokud uz voda zamrzla tak izolace nic neresi .

otopny kabel je taky jako prevence a musi se zapnout pred zmrznuti a spotreba je take docela srovnatelna stim primotopem

u toho kohoutu bych se spise pokusil ho zahrat (fenem horkovzduskou ) a pak izoloval

ten zamrzly privod jedine kouknout zda neni zamrzly primo v hodinach nebo v nejuzsim miste (pred hodinama )

Odesláno

Proto jsem dopsal,že se dá připojit termostat a ten si může nastavit třeba na 0 stupňů.Ten kabel to rozmrazí i po zámrzu,ale musí se to pořádně zaizolovat(vyplnit všechny škvírky).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...