Cinicman Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Ja dávam VIF skoro do každej nádrže... ten môj reťazový šijací stroj má aspoň kľudnejší chod... PS: VIF aspoň odbúrava tie biosvinstvá čo pridávajú do benzínu... takže mne to za to stojí... PS2: Fakt to lepšie štartuje... Citovat
Otan Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Já tankuji Vervu u Benziny, tedy dá se říci kvalitu a dávám VIFku. Nějaké změny nepociťuji, jen klid na duši.:D Citovat
agresssor Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 agresssor : já to zatím testuju do nádrže jsem to nalil jen 2xco jsem tankoval plnou a uvidím po delším čase jestli to přinese třeba i to co píšou snížení spotřeby o 5-7%,ale já s tím rozhodně moc nepočítám. Hele snizeni spotreby nevim ale tak nejak se zlepsil chod motoru, ztisil se a zlepsilo se startovani . Citovat
Lord Back Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 s vifkem mi nafta nezamrzla to je pravda ale čerpadlu to život opravdu neprodloužilo ve 216000 km je čerpadlo jak cedník né že by bylo děravé ale mohl bych ho používat jako kropítko na zalejvání teď jsem utěsnil vše kde to teče ale stejně mi motor vynechává na volnoběh takže stejně je ve vnitř asi podělané ale ještě mě čeká oprava celého svazku k čerpadlu takže možná se sere jen díky tomu ale vifko neovlivní životnost čerpadla, s vifkem to má najeto cca 100000km a myslím že i bez něj bych ty km najezdil a asi bych ani nezamrzl soused ho nikdy nepoužil ani žádnej jinej přípravek a jeho mercedes s 80 let chytá v minus 20 vcelku slušně a myslím že letos mě bude vozit jelikož já už nechytám teď vždycky mi vylítne na 4000ot. a chcípne to se děje 4x a pak to chytne Citovat
*marian* Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 promiň že se do tebe seru já ale na vifku nemám napsané že prodlužuje životnost gumového těsnění a nebo kabeláže je jedno jestli ho tam dáš či ne je pravda že nafta není co byla kdysi když se tatíkovi rozlila v garáži tak ten flek je tam snad jetě teď já když ji rozcmrndám při tankování doma v garáži vím že za 14 dnů zůstane suchá podlaha pro lepší pocit ho tam dáváme všichni neublíží a teoreticky pomůže Citovat
Lord Back Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Ale ze to cerpadlo tece vsude urcite neni tim ze vsechno tesneni na cerpadle odeslo navterinu stejne ale proto ze to cerpadlo tlakuje kam nema. Jo a ze to neovlivni el. Kabelaz tak to ti i verim Citovat
bosslibor Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 No nemysli si že když budeš valit do nafty VIf-ko že najedeš na čerpadle 500tis bez opravy :D problém lukasu je že začne téct ! ne že sa zadře ! Vif bráni usazeninám a zvyšuje mazivost nafty atd... ale to že prostě po 15 rokoch odejde gumové těsnění je normální . prosimťa nesrovnávaj MB piano a el. lukasa v peugeotu staré marcedesy možeš srovnávat s peug.405 1.9D ale né s tímto Citovat
bosslibor Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 Ale ze to cerpadlo tece vsude urcite neni tim ze vsechno tesneni na cerpadle odeslo navterinu stejne ale proto ze to cerpadlo tlakuje kam nema. Jo a ze to neovlivni el. Kabelaz tak to ti i verim Hmm každá pryžová součástka ponořená pernamentně do nafty má omezenů životnost klidně ti možů prasknůt oba kroužky na aktuátoroch v jeden den to není nic divné vifkem ovlivníš zadření vstřiků a čerpadla nikoliv životnost přyžových těsnění přeca si nemyslíš že toto je zázračný lektvar pro auto a že sa nikdy neopotřebí :D každá součástka má svoju životnost přetěsni čerpadlo a najedeš na něm dalších 260tis bez problému já mám na svojem 298tis a není na něho hrábnuté a jen trochu vlhne , a ty starty čoveče není to spíš vstřikama ? :myslim Citovat
Lord Back Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 Tak to netusim samozrejme je to mozny ale kdyz mazu vifkem ? To byl jen zert zivotnost toho cerpadla me opravdu prekvapila je pravda ze na 405 1.9 grd jsem pretesnil cerpadlo v 560000km ale to uz byl stav beztize to kdyz bylo vic jak minus 15 tqk jsem sel rano do prace pesky. Proc tadyto cerpadlo taky nenajezdi 560 melo by byt lepsi vymakanejsi a opak je pravdou ale naopak se da taky rict nikde nemam napsano kolik ma 406ka najeto doopravdy a zda u ty 405ky nikdo to cerpadlo nedelal predemnou proto se radeji nebudu do zadneho cerpadla navazet protoze vim o kolik je cerpadlo lucas vykonejsi nez klasika jel jsem ze starym xm a to je docela rozdil Citovat
bosslibor Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 405 1.9 atmosféra je super motor nikdy mě nenechal na cestě a starty dycky najedničku kéžby byli tak dobré aj současné motory peugeotu ono šecko novší stojí věčinů za prd :D prostě je složitější než to staré mechanické to je blbuvzdorné a vydrží věky a oto automobilkám nejde potřebujů vydělávat aj na servisoch Citovat
Lord Back Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 Pravdu mas ale me jednou nechala teda ja neridil ale moje draha polovicka ja sedel vedle a hnala ho cca 120 130 kmh ja si z ni delal prdel at mi to neuzene jsem vedel ze ten motor je nesmrtelnej a ono najdnou prt a rana rikam co to no peuge sel dal a za 500m zacal cukat si rikam asi bordel ve filtru a v tom za mnou nekdi panicky oprenej za klakson tak se otocim ze hodim fakace a za mnou jen dejm jak hovado v prvni chvilce jsem lehonce propadl panice jelikoz jsem si myslel ze horime tak jsem sepotem z plnejch plic rekl zastav lasko horime tak jsme to jeste malem rozsekali ale nestalo se tak byla jen zkroucena hlava a foukle tesneni pod ni Citovat
bosslibor Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 v poho já s peginkou pálil 3x Bremy a nazpět pravda cestovka 130 průměr ale byli useky co sme svištěli aj 150 :D ale jen z kopců a pohodička No a pak sa mě 10km před českýma hranicama ve 2 ráno utrhla kladka když sem odjížděl z parkoviště a bylo ......... ježiš už nikdy ale německý policajti super pomohli poradily schovali nás do auta prostě správní borci jinak by sme asi zmrzli tehda Citovat
Agrafik Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Dotaz: má cenu lít VIF do arktické nafty? Je zima a já beru arktickou a bez VIF. Citovat
fejfarz Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Nemá měla by být ta nafta už ošetřená od výrobce ale po pravdě řečeno nic tím nezkazíš když ho přidáš. Citovat
Agrafik Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 Takový poznatek. i když by to mělo být prý naopak, tak s arktickou naftou má motor takový tišší a jemnější zvuk. Poznatek za několik dní, kdy jsem se sám sebe snažil přesvědčit , že je to blbost. Příště zkusím ještě VIF, který mi asi zmrznul v kufru, ale v podstatě od toho žádnou změnu nečekám. Citovat
PACHO Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 môže sa zimný VIF miešať s letným? Zostalo mi na dne letného, aby som nemusel krabicu držať do jari. Citovat
BV406 Odesláno 12. prosinec 2012 Odesláno 12. prosinec 2012 kde tu arktickou naftu bererete ??? to by me zajimalo ... diky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.