Vítek1 Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 ja nevim nejsem ani servisak ani velkej znalec jen rikam co a jak. pry na zapad maji mnohem mene problemu se vstrikovanim a ten vif by tomu mel dodat lepsi vlastnosti tak ja davam v zime zimni v lete letni. ono i kdyz se podivas na ty testy co byli tak to neco dela Citovat
matejgigi Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 A presne preto tankujem západnú naftu... Citovat
h4wk3y Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 ano, to uz jsi rikal... ne kazdy ma ale tu moznost.... takze vsichni doufame, ze aspon ten VIF nam trochu pomuze oddalit umrtveni vstriku a cele palivove soustavy ceskou hnusnou naftou... Citovat
lucky83 Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Ja som použil prvýkrát VIF až teraz, pri mrazoch predtým mi to dosť zo začiatku klepotalo, teraz pri vifku to bol ľahší a hlavne tichší štart, takže si myslím, že to určite účinok má... Citovat
*marian* Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 matejgigi to co napsals je fakt moc sem když dojde někdo kdo nerozumí naftě a aditivám má v hlavě guláš píšete sem také pičoviny až hrůza jeden tam čváchá benzín ty napíšeš že to zanáší čerpadlo a vstřiky no nevim kluci kdyby to napsala bloncka dobrá je to k pousmání ale od řidiču chlapů mmm krása vif má napsané čistí palivovou soustavu a zamezuje korozi palivové soustavy tak už to neřešte blbíma kecama pokud ti to někdo řekl že to zanáší vyměň servis !!!!! aby ti nezačali tvrdit že při jízdě se vzorek na pneu nabývá ne ubývá Citovat
matejgigi Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 *marian* toto mi povedal najlepší servisák od Peugeotu - Straki. Neviem, či vieš kto to je, ale on na rozdiel od Teba má aj praktické skúsenosti s autom a všetko má odskúšané. Som moc inteligentný na to, aby ma takéto debilné reči urazili... Bolo to dosť prízemné, ale beriem... Je to Tvoj názor ... a ešte aby som nezabudol. Poriadne si prečítaj to, čo som napísal. Naschvál som použil slovíčko \"vraj\" a dodal som \" Skúsenosť iných a skúsenejších...\" Treba čítať každé slovo, nie každé tretie [Edited on 14/2/12 07:07 by matejgigi] Citovat
ID6242 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Zdravím Vás, mňa by zaujímala jedna vec. Jazdím čisto nový Peugeot 207 SW 1,6HDi 92k FAP. Stretávam sa s rôznymi názormi, či aditívum používať, alebo nie. Zatiaľ mám za sebou len 200km a jedno tankovanie (OMV klasika), aditívum som nedával a problém so štartovaním nemám. Pokiaľ to má ale pomôcť napríklad vstrekom a ničomu neuškodiť, nevidím dôvod na jeho nepoužívanie. Čítal som už ale aj to, že sa neodporúča používanie aditív najmä pri motoroch s FAP, čo sa týka aj mňa. Ako to teda vlastne je? Btw. mám vyhliadnuté aditívum VIF. Viete kde by som ho mohol zohnať na SK? Uvažujem aj o tom, že by som aditívum nepoužíval a občas - každú 3.-4. nádrž by som natankoval nejaké premium palivo (napr. teraz MaxxMotion od OMV). Dalo by sa aj tak? Citovat
matejgigi Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 ID6242: opýtaj sa *marian*... On je tu múdry ako rádio Citovat
*marian* Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 pretože pri pravidelnom používaní to upcháva palivový systém, pomaly sa usadzuje a potom je problém s čerpadlom Skúsenosť iných a skúsenejších... máš tu někde vraj ???? !!! Skúsenosť iných a skúsenejších ?? aha tak to jo promiň nemám proti sk nic jen to že to není pravda že to zanáší !!! nemíním se tu hádat je to zbytečné a nepodstaté! na sám konec každý nech si dá to co mu pomáhá popřípadě sem každý píše jen sví zkušenosti né druhého přes tři ruky !!měj se Citovat
fejfarz Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 No že by to ucpávalo palivový systém jsem nikdy neslyšel to až tady je to po prvé. A kdo řekl že ten servisák od Peugeotu je nejlepší ?? Jak se může někdo takhle nazvat ?? Já osobně bych to o sobě nikdy neřekl. Co se týká používání aditiv tak na to jsou nejlepší prokazatelné testy které jsou všude volně dostupné. Jestli to někdo používá a nebo ne je každého věc ale pravda je taková že naše nafta stojí za hov.. a ČOI se chvástá tím že odpovídá normě a při tom to zkoušejí na přístrojích srovnatelných s 60-tými lety. Nicméně tady bychom si měli pomáhat a ne se tu vzájemně napadat je to na prd. Citovat
matejgigi Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Pri veľmi nízkych teplotách je vraj dobré dať raz za čas VIF, ale nedávať ho často, pretože pri pravidelnom používaní to upcháva palivový systém, pomaly sa usadzuje a potom je problém s čerpadlom Skúsenosť iných a skúsenejších... *marian* čítaj poriadne a celý text!!! Šieste slovo. Už to (vraj) tam vidíš?! Som rád... Každý tu píše svoje názory, to len Ty tu mútiš vodu. Každý môže mať svoj názor a každý ho snáď môže aj vyjadriť. Na to fórum je, či ako? Citovat
matejgigi Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 fejfarz ... ja som to počul a preto som to tu predniesol, ale očividne to nezožalo úspech A to, že je najlepší tvrdím ja a taktiež niektorí členovia tohto fóra, ktorí ho osobne poznajú Ale nechajme to už tak, v konečnom dôsledku každý máme svoj názor. Sto ľudí, sto chutí a sto názorov... Vyššie som uviedol, že tankujem v Rakúsku, čiže aditívum v nafte mám... Len som potom podotkol to, čo som počul. Vôbec to nevyvracia to, čo robím, alebo to, čo som povedal... Nechápem, čo ste sa hneď všetci toho chytili, obzvlášť Majo... Citovat
ID6242 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Ja som nejaké tie testy aditív už pozeral, len som zatiaľ nenarazil na žiadny, kde by ho skúšali v súčinnosti s motorom, ktorý má FAP. Nemám s tým absolútne žiadnu skúsenosť, preto som sa chcel spýtať Vás skúsenejších. Stále ale nemám istotu, či to VIFko nebude niečomu vadiť, tak asi raz za čas len natankujem Premium palivo Citovat
*marian* Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 no fajn každý si to přebere sám bohu žel nemám za sebou léta škole ani ing . jen praxi tak ať vám to jezdí Citovat
matejgigi Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 ... už na základnej škole v prvej triede učili čítať... na to Ing. nepotrebuješ Citovat
Kotis Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 u nas treba zamrzla nafta na dvou ruznych benzinkach primo ve stojanu:mrk Citovat
matejgigi Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 Ty brďo... tak to je dosť nepríjemné rovnako ako pre zákazníka ako aj pre prevádzkovateľa pumpy Ste museli mať v Tešíne riadnu zimu Citovat
Iceman_3 Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 ja pouzivam tiez VIF sice do benzinu ale motor je teraz v zime podstatne tichsi a pokojnejsi, nepatrne nizsia spotreba a pri studenych startoch podstatne menej dymi (nemam KAT ), kupujem v stangli a zamrzol mi uz neraz, po rozmrazeni v poho funguje... Citovat
Valecek Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 VIF mozem odporucit, motor je ovela kludnejsi hlavne na volnobeh. a to mam vyskusane na svojej 807micke, skude aj C8 Citovat
Šalda Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Já VIF používal cca 3 roky, při každým tankování, zimní i letní, a motor krásně předl jak kocourek, teď do parťáka ho budu dávat taky, naše nafta je hnus;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.