Red Devil Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Tak,Tak. Ja torobim presne tak ako Adam. Nastartujem, prepnem ofuk celneho skla a dem si vypit rannu kavicku:cool: Citovat
romik1 Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 aj ja. nastartujem, pustím ofuk okna a dam cigaretu a po cca 5minutach idem... niekto hovorí že to je dobré nechať chvilu auto naštartované a niekto že to nieje dobre, že mu prospieva len ked je v zábere a nie na mieste. robil som to takto na všetkých autách a problém som nijaký nemal. Citovat
adam.bogocz Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 No nejvíce tím zahříváním trpí dvojmotný setrvačník.... ale to mi přijde jako menší zlo, než jízda na motor který se nemaže správně... obzláště v těchti mrazech Citovat
Joozino Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 viete, lenze ked to mam 2 km domov tak sa mi moc nechce cakat kym sa troska ohreje..zaradim do štvorky, a som doma Citovat
DanculD Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Joozino, to poznam, ja to mam tiez z prace necele 4km. Citovat
adam.bogocz Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 ja to mam do prace 7 km ... a kdybych to měl 2 km.. tak do auta ani nesedam Citovat
cvrlo Odesláno 1. únor 2012 Autor Odesláno 1. únor 2012 ja som dnes doobeda chcel priliať VIF (ako doporučil výrobca, pri menej ako -20 treba 2 až 3 násobnú dávku) ,vyberiem ho z kufra, nastavím odmerku, nalievam a nič Po rozhrkaní z plechovky vyliezlo čosi ako želatina:aut no keď už VIF stuhne... Citovat
Joozino Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 ja som si minule povedal ze tyzden nevytiahnem auto a budem chodit peši, no vydrzal som 6 dni :D Citovat
Pechy Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Dnes -12, jedno žhavení. Chytnul na druhé otočení, ale trochu se zakuckal Ty zvuky klepání jsou hrozný. Tankuju jen německou OMV naftu a prolévám VIFem. Baterka cca měsíc stará. Citovat
stefano Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 ja som dnes doobeda chcel priliať VIF (ako doporučil výrobca, pri menej ako -20 treba 2 až 3 násobnú dávku) ,vyberiem ho z kufra, nastavím odmerku, nalievam a nič Po rozhrkaní z plechovky vyliezlo čosi ako želatina:aut no keď už VIF stuhne... To je v poriadku. Samotný VIF treba skladovať pri teplote nad nulou, aby bol tekutý. Až po zmiešaní s naftou sa prejavia jeho účinky. Citovat
Juve Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 ja som dnes doobeda chcel priliať VIF (ako doporučil výrobca, pri menej ako -20 treba 2 až 3 násobnú dávku) ,vyberiem ho z kufra, nastavím odmerku, nalievam a nič Po rozhrkaní z plechovky vyliezlo čosi ako želatina:aut no keď už VIF stuhne... Presne toto urobí aditívum aj keď ho dáte do studenej nafty...sekne sa. Keď už teda chcete silou mocou aditivovať tak preventívne pred očakávanými mrazmi alebo do auta zohriateho v garáži. Citovat
cvrlo Odesláno 1. únor 2012 Autor Odesláno 1. únor 2012 ja som dnes doobeda chcel priliať VIF (ako doporučil výrobca, pri menej ako -20 treba 2 až 3 násobnú dávku) ,vyberiem ho z kufra, nastavím odmerku, nalievam a nič Po rozhrkaní z plechovky vyliezlo čosi ako želatina:aut no keď už VIF stuhne... Presne toto urobí aditívum aj keď ho dáte do studenej nafty...sekne sa. Keď už teda chcete silou mocou aditivovať tak preventívne pred očakávanými mrazmi alebo do auta zohriateho v garáži. ja som ho v nafte už mal, len som ešte dolial a dotankoval + jazda cca 50km Citovat
adam.bogocz Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 jj... VIF se musí skladovat doma... a adivuju jen když tankuju na benzínce Citovat
stefano Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Juve, tak toto sa mi nechce veriť. VIF po zmiešaní s naftou už reaguje ako má. Aditivum sa má pridávať pred tankovaním, preto si neviem predstaviť čo by robili ľudia, ktorí nemajú garáž a parkujú vonku celú zimu. Tu si prečítaj niekoľko názorov: http://forum.autobazar.eu/zamrznuty-viff-aditiv-t42728.html Citovat
romik1 Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 ja to mam do prace 7 km ... a kdybych to měl 2 km.. tak do auta ani nesedam tak co potom ja? vzdusnou ciarou cca 600m, po ceste tak 1km... Citovat
ondra.pimo Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Dneska -12, sednu do auta, nazhavim, podavacce zacal slabnout zvuk.Zkusim start zakuckal se, nejakej valec asi chytl ale chcip. Startuju znovu asi 5x.Pak uz zacali cvakat relatka asi nebyla baterka schopna udrzet je vubec seply. Tak baterku ven, nabijecka.Po nabiti napoprve. Asi bude nutna vymena baterky a nebo pockam az se otepli. Stari 6 let uz ji asi nesvedci :-). Jinak stal 2 noci bez startu. Baterka mela naprazdno tak 11V pri startu jsem nemeril. Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 mužu teda nabíjet zapojenou baterku ve 406 ??? Citovat
lamancha Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Jenom pro všechny chci podotknout, že přespříliš aditiv v palivu způsobí přesně ten stav, proti kterému jsme ta aditiva použili. Aditiva se vysráží a mohou ucpat filtr. Tak si prosím nejprve přečtěte doporučené dávkování. V úvahu je potřeba také vzít, že prémiové nafty už jsou aditivované od výrobce. Právě že doporučené dávkování pro zimní VIF říká, při velkých marzech dávat 2x-3x více aditiva než normálně (1ml na 1l nafty) a předávkování není na škodu.... mimochodem, dnes mi VIF (zimni) zamrzl ve flasce primo v kufru auta...to mi nejak hlava nebere... Citovat
cvrlo Odesláno 1. únor 2012 Autor Odesláno 1. únor 2012 Jenom pro všechny chci podotknout, že přespříliš aditiv v palivu způsobí přesně ten stav, proti kterému jsme ta aditiva použili. Aditiva se vysráží a mohou ucpat filtr. Tak si prosím nejprve přečtěte doporučené dávkování. V úvahu je potřeba také vzít, že prémiové nafty už jsou aditivované od výrobce. Právě že doporučené dávkování pro zimní VIF říká, při velkých marzech dávat 2x-3x více aditiva než normálně (1ml na 1l nafty) a předávkování není na škodu.... mimochodem, dnes mi VIF (zimni) zamrzl ve flasce primo v kufru auta...to mi nejak hlava nebere... veď aj mne, v plechovke ostala akási hustá hmota:o:o ale vraj je to normálne, po spojení s naftou mení svoje zloženie (viď príspevky vyššie) Citovat
koblih69 Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 No docela by mě to zajímalo. Ráno jsme tankoval, bylo -12 a Vif v boční kapse vypadal normálně. Používám ho 4 roky a ještě se mi nestalo, že by se nějak hůř nalejval... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.