Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás, chcel by som zistiť, aké zásady treba dodržiavať alebo dodržiavate (okrem parkovaní v garáži:D) pri štartovaní a následnej jazde za takých extrémnych mrazov, aké sú teraz (a vraj budú ešte silnejšie:bojim), či sa oplatí priliať viac aditíva (VIF) atď...

Sám mám trochu obavy, ako pôjdem ráno do práce, ak bude ozaj tých -25 až -30, ako sľubujú:fnuk:grr:blicismajlik

Odesláno

nemusí to být VIF, i když je tady s ním spokojenost...,měl bys dát do nádrže nějaký přípravek,aby nafta byla i v mrazu ,,tekutá\'\', prostě aby parafín neucpal přívod paliva do motoru, v nejhorším třeba i automobilový benzín, cca 5 litrů na nádrž:myslim

neuškodí dát baterku do tepla a před startem namontovat

Odesláno

ja dávam pravidelne VIF, preto sa pýtam, či to postačí alebo treba ešte niečo priliať (okrem benzínu).

Betarku mám novú 77Ah, to by malo stačiť, či...?

Odesláno

VIF dávám standardně, nažhavím 2-3x a musí to jet.

PS: Ozzy člověče s tím benzínem bych se do CR hodně bál. U starého dieselu se to doporučovalo, i když v menším množství. Ale u tohohle bych měl strach, že hodně snížíš mazivost :myslim

Odesláno

noo, než jsem zjistil, že existuje něco jako VIF, dával jsem do 406ky 5 litrů na nádrž,néé celou zimu,ale vždy,když hlásili v televizi větší mrazy (cca přes minus 15),nikdy nebyl problém,můžu dnes napsat, že jsem s ní najel cca 70 tisíc a nikdy nebyly venku vstřiky,atd., auto startovalo,jezdilo,blikalo :D

Odesláno

Mít OK palivák a vzducháč, ale to je snad samozřejmost. Já po koupi měl problém se zimním starty, bylo to filtrama (ale byly tam několik let :D).

A samozřejmě mít zimní naftu, ale s tou by neměl být problém v únoru - nebo nejlépe akrtickou, v ní by neměla být řepka :mrk

Odesláno

viem o prípade, kedy tiež natankovali \"arktickú\" naftu a potom stáli...

moc tým upraveným naftám neverím, lepšie, keď viem čo je v nafte pridané (VIF)...

Odesláno

Jasný, já jsem viděl naftu, kterou používá ministerstvo vnitra, byla modrozelená, takovou jsem pěknou řadu let neviděl (teďka to teče žluté) ... hold v ní nebyla biosložka ...

Odesláno
Jasný, já jsem viděl naftu, kterou používá ministerstvo vnitra, byla modrozelená, takovou jsem pěknou řadu let neviděl (teďka to teče žluté) ... hold v ní nebyla biosložka ...

tak neviem, do ktorých áut min. vnútra tú naftu u vás tankovali, my tiež patríme pod ministerstvo vnútra (hasiči) a tankujeme Slovnaft. Zrejme to boli nejakí V.I.P. alebo je to u vás inak ako v SR :myslim

Odesláno
v - 19°C sem 2x za sebou nažhavil a bez problémů to venku chytlo.......klepot hrozný ale co chceme v takovém mrazu...a bude hůř..:roll

no veď to, \"a bude hůř\":fnuk

pri takých kládach sa nemožno diviť, že sú valce pár minút rozhádané:D

hlavne aby sa napokon dohodli...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...