Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Mám elektrocentrálu. Vojenskou z roku 1958. Výkon 830W a dává 42V.

CHci jí sebou vozit na ryby, když budu u vody 14dní. Na nabijení mobilu, notebooku, baterií do elektromotoru atd.

No a zajímá mě jestli existuje trafo které mi z 42V udělá 230V abych ji mohl využívat.

Dík

Odesláno

Blbé... S tím nic nenaděláš. :-(( Je to dynamo, takže stejnosměrné. Kdyby to byl alternátor, byť s usměrňovačem, něco by se vymyslet možná dalo (ale zase by záleželo na frekvenci, která by tak jako tak byla závislá na otáčkách). Takže bez složitějšího přídavného zařízení smůla.

Odesláno

Jsem psal.. že další zařízení k tomu. Ale to bych si už rovnou koupil hotový. Jenže... 42 VDC je prostě zralý na úpravu. A to už je kapku na výzkumný úkol, než jen na výměnu několika součástek.

Odesláno

Ono záleží kolik do toho chceš investovat. Dají se pořídit DC-DC konvertory na 24 nebo 12 V a no to už najdeš většinu spotřebičů. Nebo to použít tak jak bylo zamýšleno tady k nabíjení baterií ( 2x 24V nebo 4x12V ) Třeba nějaké staré z náklaďáku a z těch si odbočit svých 12V. Ale to je samozřejmě hromada olova. Osobně bych spíš zkusil centrálu prodat a koupit jinou. Možná by se nějaký zájemce na Aukru našel...

Odesláno
Proto píšu o tom ohřívání vody v rybníce. Já například mám rád teplou vodu, v září jsem v Chorvatsku do moře nevlez, jak bylo ledový ;)
... proto si s sebou k moři vozím ponorný vařič. Mám dva. 250 a 300W. ;-) :-DDD
Odesláno
mozna by bylo dobre zjistit jak to vypada cele jestli by to dinamo neslo nahradit treba altikem
Jooo.. to jsem chtěl taky napsat, pak jsem na to zapoměl... :-) Ale ono by to taky nebylo jen tak. Vybrat správněj altik, na správný točky, ty se pak musej stabilizovat (kvůlivá frekvenci). Pak by šlo to trafo...
Odesláno

řešní by se jistě našlo, např. Měnič resp. střídač - trafo s odbočkami podle požadovaného napětí a usměrňovač. Ale jak píše Koblih: je otázka koli do toh hodláš investovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...