Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

už mám skoro 2000 km a pri 5000 chcem prvý raz dať vymeniť olej. Neviete mi odporučiť nejaký \"lepší\" filter aj s presným označením? Väčšinou nakupujem na olejposta.sk, no na 5008čku filter nemajú. :(

Skúsim nemecký ebay.:cool:

Motor HDi 1560, 82kW.

Ďakujem.

Odesláno

Už to tu někdo psal, že v peugeotu mu řekly že po prvních 5000 se má vyměnit. To máš jako u sekačky,po prvních pěti hodinách práce se mění olej:D:D:D

Odesláno
ty měníš olej po 5000?

Teraz jazdím väčšinou iba mesto, krátke trate, motor sa zohreje až keď ho vypínam, potom často po prašných cestách, necestách, a z mojich skúseností vyplýva, že aj keď je motor z werku akože zabehaný, ešte sa tam, môže nejaká tá pilina nájsť. Motoru to určite neuškodí a ja budem pokojnejšie spať.

Potom chcem meniť po 15000. Tým predĺženým intervalom vôbec neverím.

Predtým som mal Octaviu Tdi PDF s predĺženým intervalom až 30000, no menil som po 15tich a filter bol vždy zanesený tak, že som sa čudoval, že tam olej vôbec obieha...:roll

Odesláno

Moc nerozumím, máš najeto 5000, takže auto je v záruce a aby ti záruka nepadla, měl bys jít na výměnu do autorizovaného servisu.

Tady se bavíš o úspoře cca 100 Kč, to jsi na tom tak špatně po koupi nového auta? Kdybys takhle uvažoval u 20-letého auta, tak to pochopím.

Odesláno

po zkušenostech s mým předchozím autem a jeho závadách motoru mi přijde první preventivní výměna oleje po 5000 km jako rozumná a cenově zanedbatelná záležitost. dále po 15000km a ať nám motor dlouho vydrží. Jo a hlavně olej klasiku 5w40 a ne ty ekologický srágory doporučovaný výrobcem. I když nevím v čem je přesně 5w30 jiný, asi je řidší, ale jak slyším slovo ekologie, tak se mi otvírá kudla v kapse. Mechanik v aut. servisu mi dal za pravdu a tento taky daleko dražší olej mi vyloženě nedoporučil.

[upravil dne 30/1/12 16:07 od martinecondrej]

Odesláno
Tomu nerozumim, ale bylo by fajn menit olej nejlepe kazdych 5000km, tedy kazdy měsíc bych zajel do servisu na preventivni vymenu. :)
jde pouze o první výměnu oleje a mám to doporučeno v servisní knížce, pak samo po 20000km. Ale každý ať mění jak chce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...