Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

skor by som sa zameral na zvysenie vykonu routra...

robil som uz vsemozne pokusy na adaptery v notebooku, ale zabral jedine novy FW na routri, lebo on vysiela a notebook prijima to co najde v jeho dosahu...

chapes ako to myslim ?

Odesláno

Řešil jsem to doma taky. 1. úpravou bylo umístění routeru o metr dál na vhodnější a vyšší místo. 2. jsem koupil jinou USB Wifi. Některé mají i poměrně velké antény. U mě byl výsledek 100% už má plnej signál a spojení nevypadává.

Odesláno

Kdyby to bylo na doma tak to není problém, ale je to spíše na cesty a nechci toho moc tahat ssebou navíc.

Tak zjišťuju jaký jsou možnosti.

Odesláno

To ne, ale už je to věc kterou musím připojit do USB a když je wifi karta součástí tak hledám cestu jestli nejde třeba nějaká externí anténa pro ni. Dodělat případně zásuvku pro anténu by nebyl problém.

Odesláno

Já měl takovou malinkou směrovku. ;-) 16 dB to mělo a vyzařovacé úhel celkem hodně. Asi 100 st. Bylo to určeno do vnitřních prostor k vykrytí nějaké oblasti. Z NTB jsem jen vyvedl konektor na ext ANT. Chodilo to skvěle.

Odesláno
To ne, ale už je to věc kterou musím připojit do USB a když je wifi karta součástí tak hledám cestu jestli nejde třeba nějaká externí anténa pro ni. Dodělat případně zásuvku pro anténu by nebyl problém.
Tak ucvakni kablik, pak dej někde na bok notebooku konektor na antenu, kablik k němu naletuj a je to, antenu tu mam 3dB a 5dB kdyby by zájem
Odesláno

V NTB je karta a ta mívá dva mini koaxiální konektůrky. Nechat si někde lisnout kablík na jedný straně s protějškem na kartu a na druhý nějaký SMA (nebo co se to používá) by neměl být problém. Kařdý slušný WiFi krám by měl mít kleště na ledasco. Pak už jen koupíš jakoukoli ANT s kablíkem a odpovídajícím konektorem a máš vystaráno. Nakonec si k NTV připojíš třeba obligátní plechovku od Kosteleckých párků, nebo 30 dB logáro. :-)

[upravil dne 19.1.2012 23:37 od Edison]

Odesláno

JJ na kartě jsou 2 MMCX konektory. Musejí se použít asi oba že? Nebo jak to udělat do jednoho na ten větší anténní konektor?

Odesláno

Dvě tam asi jsou, protože obě jsou zapojený. Bych konektor vyvedl asi z AUX. Main by měl být trvale zapojen, aux se možná nějak podle impedance zapíná a vypíná sám... kdo to ví?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...