Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ja mam tiez 1,6 hdi a nebal som sa do toho ist,ten motor som mal odskusany uz z fordu (tdci a hdi je to iste), myslim ze tento novy 8 ventil sa vydaril. Auto je svizne a vykon mu vobec nechyba, avsak nechodim nalozeny. Robim kazdy den 130km,spotreba 4,7 az 5,0 litrov, najazdene 170 tisic km a jazdi ako novy. Po natankovani full nadrze ma dojazd 1600km. Pokial kupis auto po niekom co sa o to nestaral,je jedno aka je to kubatura. Ja mam auto po operativnom leasingu a som spokojny,caf.

Este som zabudol, mam manual, s automatom nemam skusenost no ak mas pochybnosti ber radsej manual.

Upraveno uživatelem MikeSV
Odesláno

Ahoj Chalani. Rád by som sa spýtal, či máte alebo nemáte alebo má byť na akumulátore v motorovej časti krytka. Ja mám krytku na kábli, kde je - a tam, kde je + nemám a keďže mám auto z druhej ruky neviem, či tam táto krytka byť má a je stratená alebo tam nebola. Taktiež ma zaujíma, či neviete, či kryt motora u mojej 1,6 84kw 2012 manual ma byť alebo nemá, ja tam mám len niečo takéto, pričom viem, že 2.0 hdi a vyššie ako aj 1,6hdi automat tam má plastový kryt. K tomu akumulátoru a krytu, ak náhodou na môj typ auta aspoň niečo z toho chýba, nevie náhodou niekto, ako sa tieto diely presne volajú a cenu? Ďakujem za ochotu

.20160416_144132.jpg20160416_205657.jpg]

Odesláno

ErikTT, môžeš byť pokojný, všetko máš tak, ako má byť. Krytka na + póle tam nemá byť, kupoval som auto ako nové a nebola ani na mojom.

Kryt motora je tiež originál. Pozri si inzeráty, kde je foto motor. časti 1,6 HDi. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, blíží se mi 75 000 km, olej a filtr měním po 1000km, po 20000km měním komplet filtry a olej.

Chci se zeptat, kromě tohoto, má se něco podle výrobce měnit do 100 000 a do 150 000 km, do kdy plánuju auto mít? V tom jejich manuálu aby se prase vyznalo.

Díky moc za info.

Odesláno

To jsi docela vataněn, když měníš olej po 1tis km :aut Pak ho měníš znovu po 20 tis. :o

Nepsal si náhodou ty peugeot manuály ty? Protože já se v tom taky nevyznám :D

Odesláno

Myslím, že do těch 150tis tam nebude nic extra. Pokud měníš s olejem opravdu všechny filtry (olej, vzduch, palivo, kabina), tak se pak jen kontroluje PH nemrzky a případně hladina aditiva do FAPu + každé 2 roky výměna brzdovky. Od těch 160tis se pak k tomu přidává ještě kontrola zanesení FAPu a možnost zvážení výměny rozvodů :myslim A samozřejmě každých 50-60tis kontrola (nebo výměna) oleje v automatu ;)

Odesláno (upraveno)

Díky, filtry měním všechny, na brzdovku mám tester, zatím ok. Olej v automatu, nevím, má být doživotní, peugeot nevyměňuje při prohlídkách, takže zatím neřeším.

PH nemrzky jsem nikdy neřešil, na netu jsem o tom moc nenašel, prodává se nějaký tester? Našel jsem toto, jde to použít http://www.bono-naradi.cz/tona-hydrometr-na-nemrznouci-kapalinu-7504.html popř. ví někdo, jaká je pro 508 optimální hodnota?

Rozvody mají na 180t, co jsem se dočetl, to už mě nebude trápit.

Jde nějak poznat hladina aditiva nebo má peugeot hlášku resp. senzor, kdy to vyskočí, že je potřeba dolít?

Díky moc.

Upraveno uživatelem j.kuntos
Odesláno

Pri nízkej hladine aditíva ti vyskočí hláška, potom máš ešte rezervu na niekoľko tankovaní. Ak sa tankuje vždy plná nádrž, tak by malo aditívum vydržať okolo 120 000 km.

Odesláno

Olej v automatu, nevím, má být doživotní, peugeot nevyměňuje při prohlídkách, takže zatím neřeším.

Hele a proč se vlastně na to všechno ptáš, když k tomu máš takový přístup? To nech vše na Peugeot servisu a neřeš ;)

S tím automatem je to jako se vším ostatním. Jsou tu předpisy výrobce, a pak zdravý rozum. Pokud měníš častěji olej i filtry, než nařizuje výrobce, tak nechápu proč se chceš vykašlat na převodovku. Zvlášť pokud je automatická :myslim

Neříkám, že máš ten olej měnit, ale min. kontrolu by si zasloužila :nevim

Odesláno (upraveno)

Využívám hodně ke zjištění informací http://public.servicebox.peugeot.com/pages/index.jsp a net ale to, co nevím a co jsem nikde nenašel přesně se ptám zde, od toho je to fórum ;-)

Rozhodl jsem se totiž vykašlat na origo servis, protože mě Peugeot v něm vážně již několikrát naštvali a naučit se vše sám. Možná něco zní jako hloupý dotaz ale co nevím, je lepší se zeptat než to p... :-D

Ohledně převodovky, kontrola jasně, mluvil jsem spíš o výměně ;-)

Díky všem.

Upraveno uživatelem j.kuntos
Odesláno

Pro ty co nevědí, dnes jsem to zjišťoval, Peugeot kapalinu nemění, je prý doživotní. Ale testuje se její PH, viz. příspěvek kolegy výše, pro Peugeot je to:

Zkontrolovat pH faktor chladicí kapaliny ; Pomocí reakčních papírků.
POZNÁMKA : Hodnota pH faktoru chladicí kapaliny se musí nacházet v rozmezí 6.3 až 8.

Papírky se prodávají všude na netu, můj odkaz výše je na zjištění bodu tuhnutí chladící kapaliny. Toto vše, co jsem dnes vyčetl.
Odesláno

Ahoj, tak jsem se konečně stal novým majitelem bílé 508SW a oproti 307SW opravdu velký skok :-D . Chtěl bych se ale zeptat na pár věcí, omlouvám se, jestli jsem stejné dotazy přehlídl, ale projíždím to tady už dva dny a stejné otázky jsem nenašel.

Specifikace auta: 2.0HDi 103kW, manuální převodovka, r.v.:12/2012

1) Když tam dám 4 a 5 převodový stupněm, začne se ozývat jakoby takové hučení až pískání, ale jen lehké, při jiných rychlostech to nedělá.

2) Po ránu mi přijde, že jdou poněkud hůře řadit stupně, jak se auto trochu projede, tak už je to ok, je to normální? (může to být tím, že mi měnili těsnění na převodovce a dávali nový olej)

Díky za odpovědi ;-)

Odesláno

2/ Auto mám len 3 týždne, ale tiež som zaznamenal rovnakú skúsenosť s radením za studena (hlavne radenie 1-ky a 2-ky), všimol som si to  teraz, keď sa ochladilo a ráno bolo okolo 0°C

Odesláno

Je to asi jedno či to je manuál alebo automat, zrejme sa im nevydarila ani jedna prevodovka. Nad mojím automatom laborujú už mesiac, stále bez nejakého výsledku...

Ale aspoň na rozdiel od bratislavského servisu skonštatovali, že tam závada je.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...