Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobra vec je ze ak si clovek v rychlosti nevsimne co mu tam palubne PC vypisal, da sa to kedykolvek pozriet stlacenim tlacidla CHECK (nachadza sa medzi budikmi) :roker

Odesláno

Mal som tlak v pneu 2.2, namiesto predpisanych 2.6 a system ma napriek tomu neupozornoval na podhustenu pneu i napriek evidentnej \"makkej\" jazde. Netusite od akej hodnoty to zacne signalizovat?

Odesláno

Ono si to kontroluje v určitých intervaloch ale ak hodnota klesne pod, teraz neviem presne 2.2 alebo 2.0 tak to zahlási hneď. Písalo sa to niekde v sekcii 407.

Odesláno

U 407 by to mělo hlásit pod 2,2 podhuštěné kolo a pod 1,8 defekt. Jestli jsi měl 2,2, tak to bylo buď těsně nad hranicí, kdy to hlásí a nebo ti může trochu proměřovat manometr. Běžná přesnost manometrů bývá +-5% (obvykle to tam je i napsané), a to už dělá při 2,2 rozsah od 2,09 do 2,31. Každé měření má nějakou přesnost a v tomto případě to s tou přesností nebude zas tak žhavé a to se týká i těch snímačů v kolech.;)

Odesláno
Tak ono já jsem primárně ani po Peogeotech nekoukal a navíc jsem auto chtěl kupovat až na jaře příští rok. Jen jsem si stanovil určitá finanční a výbavová kritéria a koukal po nabídkách. A tohle auto mě prostě zaujalo natolik, že jsem nečekal a vzal ho (auti je necelý rok staré a má najeto 4500 km).

A proč benzín? Důvodů je několik. Roční nájezd cca 15k km, zakořeněné předsudky vůči naftě a fakt, že naftu bych s takovouto výbavou a stářím koupil min o 100k dráž..

Gratuluji k autu a přeji šťastné užívání.

Podle popisu co uvádíš to auto asi znám, světle modrá metla, prodejce - Essox, nemám pravdu?

Tuhle konkrétní koupi jsem taky vážně zvažoval, ale pořád řeším danou motorizaci a taky moje pověrčivá manželka nemohla překousnout původ auta (asi víš co myslím), já osobně bych to neřešil. Důvody proč chci jít do benzínu jsou skoro stejné jako u tebe.

Zajímalo by mě, jestli jsi nějak do hloubky řešil motor 1,6 THP?

Mám teď v merku další 508 s tímto motorem, ale pořád se nemůžu rozhodnout. Poptával jsem se u několika prodejců, jedni říkají nebrat a druzí zase říkají, že pokud se motoru věnuje potřebná péče, neměl by to být problém. Je to asi 50:50. Škoda, že tady na fóru jsou jen HDI-čka.

Diskuzi v sekci 5008 jsem samozřejmě pročítal, ale ještě by mě zajímaly zkušenosti majitelů 508.

508 jako taková se mně moc líbí (i manželce) a tak nechci kvůli motorizaci přecházet k jiné značce.

Odesláno

Díky!:)

Ano, je to ono auto.. Původ auta znám a na koupi to nemělo vliv. Jak jsem psal, vyhovovalo vstupním parametrům, bylo za slušnou cenu a navíc od prodejce, který předsdtavoval jakoustakous jistotu, že by auto mělo být ok..

Motor jsem řešil, informace byly rozporuplné - dokonce jsem se někde dočetl, že 1.6 THP má neodstanitelnou konstrukční chybu a z toho důvodu ho stahují s prodejů... no na druhou stranu, třeba v německém ceníku je u 508ček stále. Navíc ho koncern PSA používá doteď (Citroen skoro u všech modelů..). Takže spíš si myslím, že u Peugeotů byl stažen pro nezájem kupujících..

Odesláno

Ta 1,6 THP je od září 2012 opět v nabídce,konstrukční závada byla údajně odstraněna.

Optiway je tuším cenově nejvýhodnější na dva roky.

Odesláno

Hm, taky premyslim nad Optiway v te variante kde jsou ceny garancnich prohlidek v cene. Nejlip mi to vychazelo u 3 let/90 tis km. ale vzhledem k tomu ze ten zaplaceny interval je 30 tisic to asi nekoupim.

prodejce mi na to zadnou slevu neda protoze jsou jen zprostredkovatel a udajne z toho maji 500 kacek :D

jinak slovaci davaji na 508 4 roky zaruku (pokud to nebyla pouze doacasna akce)

Odesláno
Jak poznám že tam ty čidla mám ?

Stačí zmáčknout mezi budíky check a ukáže se ti jestli jsou gumy ok.Jinak já mám na 17 zimákách kovový ventilky a čidla jsem nedával.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...