Přejít na obsah

hawk_eye

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

Věci klubové

  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Město
    dolní břežany
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

hawk_eye's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ahojte, tak se mi objevil takový nepříjemný problém s CD mechanikou. Evidentně má svoji hlavu a rozhodla se občas stávkovat. Tedy občas normálně CD zasune, přehraje a vysune, občas ale CD zasunout nejde (samo nezajede) a když je náhodou vevnitř (poté, co předtím fungovalo) tak nehraje a nejde vyndat.. Nějaká rada před tím, než s tím zajedu do servisu? [Edited on 1/7/13 13:19 by hawk_eye]
  2. Federal cars.. ale taky současně dodali, že je to bezpečnostní opatření (ta automat. ručka) a neautorizovaný servis by to nastavení v menu zvládl.. Takže bůh ví co za tím je, jestli jen náhodou nemají pokyn to nedělat..
  3. Tak jsem zkusil autorizák požádat o aktivaci položky vypnutí/zapnutí aut. parkovací brzdy v menu a bylo mi (poté, co provedli diagnostiku) sděleno, že položku v menu aktivovat nejde, mohli by to pouze vypnout trvale..
  4. hawk_eye

    508 - skúsenosti.

    Díky moc, nechám si to aktivovat, ta kontrolka mě vadit nebude..
  5. hawk_eye

    508 - skúsenosti.

    Ohledně Optiway - myslím, že je to tak, že Optiway Garance lze uzavřít do 18 měsíců / 40tis. km ale Optiway Servis či Údržba jen do 12 měsíců.. Měl bych ještě dotaz z jiného soudku - lze deaktivovat automatická \"ruční\" brzda při vypínání motoru?? Zajímá mě to s ohledem na nadcházející mrazy a povědomí o tom, že klasická ručka by v mrazech neměla být zatahována.. Koukal jsem do manuálu a tam to při větších mrazech doporučují ale současně uvádějí, že deaktivace automatického nastavení ruční brzdy je možná jen na některých trzích. No a zrovna v mém autě v menu nastavení pro vypnutí automat. ruční brzdy chybí.. Pokud se to již řešilo jinde, tak se omluvám.. Tak koukám, že řešilo zde ale nedořešilo.. Je tedy jedinou možností nechat si tu možnost vypnutí automat. ruční brzdy aktivovat v servise? [Edited on 12/1/13 10:57 by hawk_eye]
  6. hawk_eye

    508 - skúsenosti.

    Já už jsem taky prakticky rozhodnut, vlastně řeším hlavně jestli \"jen\" Optiway Garance (čili prodloužení základní záruky) nebo Optiway Údržba (kde jsou v ceně i předepsané prohlídky) či Optiway Servis (+ navíc náhrada opotřebených dílů). Při 4 letech a 60 tis. km je rozdíl cca 11,5 (Údržba) resp. 18 tis. Kč (Servis).. Právě vzhledem k poměrně malému předpokládanému nájezdu (těch cca 15 tis. km) se do 4 let vejdou právě 2 servisní prohlídky. Dle stránek Peugeotu je cena jedné prohlídky 4.650,- (jen první nebo i té v 60 tis. km??). Z toho mi vychází jako pravděpodobně nejlepší volba Optiway Garance..
  7. hawk_eye

    508 - skúsenosti.

    Měl bych ještě jeden dotaz - zvažuji prodloužení záruky koupí některého z produktů Optiway. Má s tím tady někdo zkušenost?
  8. hawk_eye

    508 - skúsenosti.

    Díky! Ano, je to ono auto.. Původ auta znám a na koupi to nemělo vliv. Jak jsem psal, vyhovovalo vstupním parametrům, bylo za slušnou cenu a navíc od prodejce, který předsdtavoval jakoustakous jistotu, že by auto mělo být ok.. Motor jsem řešil, informace byly rozporuplné - dokonce jsem se někde dočetl, že 1.6 THP má neodstanitelnou konstrukční chybu a z toho důvodu ho stahují s prodejů... no na druhou stranu, třeba v německém ceníku je u 508ček stále. Navíc ho koncern PSA používá doteď (Citroen skoro u všech modelů..). Takže spíš si myslím, že u Peugeotů byl stažen pro nezájem kupujících..
  9. hawk_eye

    508 - skúsenosti.

    Tak ono já jsem primárně ani po Peogeotech nekoukal a navíc jsem auto chtěl kupovat až na jaře příští rok. Jen jsem si stanovil určitá finanční a výbavová kritéria a koukal po nabídkách. A tohle auto mě prostě zaujalo natolik, že jsem nečekal a vzal ho (auti je necelý rok staré a má najeto 4500 km). A proč benzín? Důvodů je několik. Roční nájezd cca 15k km, zakořeněné předsudky vůči naftě a fakt, že naftu bych s takovouto výbavou a stářím koupil min o 100k dráž..
  10. hawk_eye

    508 - skúsenosti.

    Ahojte, tak jsem se dnes stal šťastným majitelem kombíkové 508čky - viz podpis. Zatím jen absolvovaná cesta ČB-Praha, takže dost krátká doba na to, abych psal klady či zápory - zvykáme si na sebe Jo a jak jsem tak pročítal fórum, tak jsem tady s benzínem bílá vrána..
×
×
  • Vytvořit...