JirkaBe Odesláno 17. únor 2012 Odesláno 17. únor 2012 Tak už mám též částečně za sebou opravu spojky - ikdyž auto ještě stojí na jámě a pokračovat se bude v pondělí. Popravdě nejhorší problém byl sundat nápravnice. Čtyři z osmy šroubů nešlo povolit (totálně zarostlé a zrezivělé) - po dlouhém zápasení se nakonec, ke vší smůle, uvolnily matice, které byly zaaretované v nosníkách. Zde asi pašáci při výrobě udělali trochu chybu - matice tříhranná a zajištěná tenkým plechem. Tenhle problém byl vyřešen vyvrtáním díry do nosníku a přivařením matice (nevim jak vyřešit jinak). Jakmile je nápravnice dole tak je na motor docela slušný přístup -pak už to šlo vcelku v pohodě. Jinak přítlačák neni tlačný, ale tažný - u mě došlo k vyhřátí ložiska a vytržení z přítlačáku. Lamela a setrvák byl též vyměněn - byl už hodně volný. A když už to bylo vše tak pěkně přístupné tak rovnou výměna rozvodů, výměna brzdové kapaliny a předělání trubek u webasta do mědi. No v pondělí už jen ty rozvody a bude to a o víkendu musim nějak vymyslet to potrubí. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Kdysi nabízel Milan+ nerezové trubky k tomu topení. Jsem s ním teď na \"Zimním klouzání\", zkusím se ho zeptat až se vzbudí. Edit: Tak jsem s ním mluvil a pokud bys měl o ty trubky zájem, tak se mu ozvi, žádný trubky navíc mu nezbyly, musely by se objednat nový. [upravil dne 18/2/12 07:48 od Bigbadjohn] Citovat
JirkaBe Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Ahoj. Dik moc. Už jsem zadal zakázku klukům topenářům - udělají mi to z měděných trubek. Ty snad vydrží o něco déle než to co tam původně bylo Jinak cena origo dílu (1500) - to je docela ranec za dvě trubičky. [upravil dne 18/2/12 10:06 od JirkaBe] Citovat
JirkaBe Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Tak už mám konečně vyúčtování. Výměna komplet spojky a setrváku, sady rozvodů s pumpou, ozubenej klínovej řemen, výměna brzdové kapaliny a výměna trubek u webasta za měděný - 19447 Kč Citovat
Milan+ Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Kolik má auto namotáno,že setrvák volný? To máš cenu velice pěknou,nebo to máš jen za díly? [upravil dne 28/2/12 21:12 od Milan+] Citovat
JirkaBe Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 215 tis. Nebyl nejhorší ten setrvák, ale když už se to dělalo tak se to vzalo při jednom. Citovat
Sasula Odesláno 1. březen 2012 Odesláno 1. březen 2012 Tak se taky pridam, po ceste do italie(nalozeno po strechu) zacalo vrzat lozisko pri seslapnuti. v italii pri popojizdce - proslapnuti spojky a pedal tam zustal. Mistni servis oprava 1500€ vsechno novy, dvouhmota(utrzena) lozisko pryc, pritlacak a lamela byly uz jen drobnosti... 400 bylo jen za praci... v praze bych to sice udelal za polovinu, ale odtah by vysel draz nez oprava, takze se to vyresilo na miste... jinak najeto poctivich 122 000,- 2,2HDI 2003 Citovat
Milan+ Odesláno 1. březen 2012 Autor Odesláno 1. březen 2012 Na 120000 utržená dvohmota? To tomu někdo před Tebou slušně nakládal,tedy pokud to nemáš od novoty. Mě tam zůstala a to mám cca 144000 taky poctivých ověřených a ještě chip. Citovat
Sagic Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 Tak dnes dorazila spojková sada a setrvák od badisaka, ve středu jde auto do servisu Citovat
zanzara2 Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Já si spojku měnil u MPV dvakrát: jednou u Peugeota při orig. 144.000km z důvodu vůle dvouhmoty. Podruhé to bylo u Citroena při orig. 270.000km. Při naloženém autě se mírně proklouzla při zhruba 2200 ot/min. Dvouhmota byla OK. Měnil preventivně 4-dílnou sadu Luk RepSet vč. setrváku v červnu 2012. Stála kolem 11.000Kč u Autodíly Cardo, Most. Měnil v Citroenu v Plzni. Práce 4500Kč. Citovat
Sagic Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Auto mám zpět ze servisu, prý to bylo za minutu 12. Najeto 186tis spojkové ložisko total KO. Lamela jakž takž. Dvouhmota úplně v prdeli. Docela se divili, že to ještě jezdilo. Nevím, abych nekecal, ale údajně se může přetočit na klice a pak se dá setrvák jedině rozříznout flexou. Ten můj byl už napůl přetočenej, šrouby nikde, a vypadl z toho kus železa. Po dlouhém boji se jim ho podařilo vrátit zpátky a vyndat. Jinak co jsem ho viděl, tak uložení mělo takovou vůli, že na jedny straně se dotýkal a na druhý byla asi 8mm mezera:bojim Jsem rád, že je to hotový a auti šlape jak má Citovat
zvonik.jirka Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 Tak se také přidám, manželka včera také prošlápla pedál spojky. Tak jsem zvědav co bude stát oprava. Citovat
sidonius1 Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 to je jednoduché, nová spojka. Tím prošlápnutím, se vlastně vytrhne ložisko. protože v našich strojích je to ložisko tažné, jestli se nepletu. Dobrou cenu za spojku jsem psal tady [upravil dne 2/2/13 09:05 od sidonius1] Citovat
zvonik.jirka Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 Jo jo máš pravdu. Již mi odborníci vysvětlili co se stalo. Dnes to odtánu do servisu. A nechám to snad na odborníkách. Citovat
zvonik.jirka Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Tak už mám šuplik opravenej nová spojka a přité příležitosti výměna oleje a filtrů. A hlavně jsem si konečně koupil oko na tahání. Páč to je po naftě druhá nejduležitější věc v autě. Tak doufám, že už to bude chvilku jezdit bez dohledu servisu. Citovat
zvonik.jirka Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Nakonec mě to všechno stálo 15 800Kč. Citovat
Sagic Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Mě 13 500 a to jen proto, že práce nakonec byla za víc, protože se částečně přetočil setrvák na klice a dva dny se s tím trápili Citovat
biondi Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Čo to znamená, keď sa pretočí? Čo sa pretočí, tá odpružená časť zotrvačníka na tej časti čo je priskrutkovaná a kľukový hriadeľ? Skúste to niekto bližšie popísať. Citovat
Sagic Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Ano, ta prostření část. Prý to museli nějak namlátit zpátky a když to nejde vrátit tak se prý musí setrvák rozříznout flexou. Alespoň tak nějak mi to bylo řečeno. Před opravou to dost třáslo motorem a taky škubalo na volnoběh. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.