Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak už mám též částečně za sebou opravu spojky - ikdyž auto ještě stojí na jámě a pokračovat se bude v pondělí. Popravdě nejhorší problém byl sundat nápravnice. Čtyři z osmy šroubů nešlo povolit (totálně zarostlé a zrezivělé) - po dlouhém zápasení se nakonec, ke vší smůle, uvolnily matice, které byly zaaretované v nosníkách. Zde asi pašáci při výrobě udělali trochu chybu - matice tříhranná a zajištěná tenkým plechem. Tenhle problém byl vyřešen vyvrtáním díry do nosníku a přivařením matice (nevim jak vyřešit jinak). Jakmile je nápravnice dole tak je na motor docela slušný přístup -pak už to šlo vcelku v pohodě. Jinak přítlačák neni tlačný, ale tažný - u mě došlo k vyhřátí ložiska a vytržení z přítlačáku. Lamela a setrvák byl též vyměněn - byl už hodně volný.

A když už to bylo vše tak pěkně přístupné tak rovnou výměna rozvodů, výměna brzdové kapaliny a předělání trubek u webasta do mědi. No v pondělí už jen ty rozvody a bude to a o víkendu musim nějak vymyslet to potrubí. ;)

Odesláno

Kdysi nabízel Milan+ nerezové trubky k tomu topení. Jsem s ním teď na \"Zimním klouzání\", zkusím se ho zeptat až se vzbudí.

Edit:

Tak jsem s ním mluvil a pokud bys měl o ty trubky zájem, tak se mu ozvi, žádný trubky navíc mu nezbyly, musely by se objednat nový.

[upravil dne 18/2/12 07:48 od Bigbadjohn]

Odesláno

Ahoj. Dik moc. Už jsem zadal zakázku klukům topenářům - udělají mi to z měděných trubek. Ty snad vydrží o něco déle než to co tam původně bylo ;)

Jinak cena origo dílu (1500) - to je docela ranec za dvě trubičky.

[upravil dne 18/2/12 10:06 od JirkaBe]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak už mám konečně vyúčtování. Výměna komplet spojky a setrváku, sady rozvodů s pumpou, ozubenej klínovej řemen, výměna brzdové kapaliny a výměna trubek u webasta za měděný - 19447 Kč :roker

Odesláno

Tak se taky pridam,

po ceste do italie(nalozeno po strechu) zacalo vrzat lozisko pri seslapnuti.

v italii pri popojizdce - proslapnuti spojky a pedal tam zustal. Mistni servis oprava 1500€ vsechno novy, dvouhmota(utrzena) lozisko pryc, pritlacak a lamela byly uz jen drobnosti... :D 400 bylo jen za praci... v praze bych to sice udelal za polovinu, ale odtah by vysel draz nez oprava, takze se to vyresilo na miste...

jinak najeto poctivich 122 000,- 2,2HDI 2003

Odesláno

Na 120000 utržená dvohmota? To tomu někdo před Tebou slušně nakládal,tedy pokud to nemáš od novoty.

Mě tam zůstala a to mám cca 144000 taky poctivých ověřených a ještě chip.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Já si spojku měnil u MPV dvakrát:

jednou u Peugeota při orig. 144.000km z důvodu vůle dvouhmoty.

Podruhé to bylo u Citroena při orig. 270.000km. Při naloženém autě se mírně proklouzla při zhruba 2200 ot/min. Dvouhmota byla OK. Měnil preventivně 4-dílnou sadu Luk RepSet vč. setrváku v červnu 2012. Stála kolem 11.000Kč u Autodíly Cardo, Most. Měnil v Citroenu v Plzni. Práce 4500Kč.

Odesláno

Auto mám zpět ze servisu, prý to bylo za minutu 12.

Najeto 186tis

spojkové ložisko total KO.

Lamela jakž takž.

Dvouhmota úplně v prdeli.

Docela se divili, že to ještě jezdilo. Nevím, abych nekecal, ale údajně se může přetočit na klice a pak se dá setrvák jedině rozříznout flexou.

Ten můj byl už napůl přetočenej, šrouby nikde, a vypadl z toho kus železa. Po dlouhém boji se jim ho podařilo vrátit zpátky a vyndat.

Jinak co jsem ho viděl, tak uložení mělo takovou vůli, že na jedny straně se dotýkal a na druhý byla asi 8mm mezera:bojim

Jsem rád, že je to hotový a auti šlape jak má:roker

Odesláno

to je jednoduché, nová spojka. Tím prošlápnutím, se vlastně vytrhne ložisko. protože v našich strojích je to ložisko tažné, jestli se nepletu. Dobrou cenu za spojku jsem psal tady

[upravil dne 2/2/13 09:05 od sidonius1]

Odesláno

Tak už mám šuplik opravenej nová spojka a přité příležitosti výměna oleje a filtrů. A hlavně jsem si konečně koupil oko na tahání. Páč to je po naftě druhá nejduležitější věc v autě. :D Tak doufám, že už to bude chvilku jezdit bez dohledu servisu.:aut

Odesláno

Mě 13 500 a to jen proto, že práce nakonec byla za víc, protože se částečně přetočil setrvák na klice a dva dny se s tím trápili :D

Odesláno

Čo to znamená, keď sa pretočí? Čo sa pretočí, tá odpružená časť zotrvačníka na tej časti čo je priskrutkovaná a kľukový hriadeľ? Skúste to niekto bližšie popísať.

Odesláno

Ano, ta prostření část. Prý to museli nějak namlátit zpátky a když to nejde vrátit tak se prý musí setrvák rozříznout flexou. Alespoň tak nějak mi to bylo řečeno.

Před opravou to dost třáslo motorem a taky škubalo na volnoběh.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...