marzi732732 Odesláno 18. leden 2012 Autor Odesláno 18. leden 2012 Teď tak procházím servicebox a našel jsem Demontáž - montáž : rezistor rychlosti ventilátoru větrání (). Byl bych moc vděčný, kdyby to sem někdo z platících členů hodil. Citovat
P607Olda Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Já jsem platící, ani jsem si neuvědomil, že tam mám přístup. Snad se může to zveřejnit, pokud ne, tak to admini smažou. Myslím, že máš tento případ: Citovat
marzi732732 Odesláno 18. leden 2012 Autor Odesláno 18. leden 2012 Takže jsem se dostal odpoledne o krok dál ... onen konektor, který je na fotce je z jedné strany ohořelý (dva dráty mají totálně černou izolaci). Takže by možná byl problém vyřešen a to proč nejde větrák vůbec. Teď už jen prohlídnout pořádně všechny zmiňované součástky a snad se najde i důvod, proč to nejde nakopnout na čtverku. O víkendu bude velká operace a v dílne budu dokuď se to neopraví nebo dokuď se alespoň nezjistí problém (pro jistotu jsem přes známého objednal v Peugeotu komplet tu kabeláž - vyšla přes něj na 300Kč, takže pohoda). V extrémním případě půjde palubní deska ven a celé topení se vytáhne a obejde dokola a vše se proměří atd. O nebo po víkendu dám teda echo jak jsem dopadl, tobě každopádně prozatím děkuju moc za rady a hlavně za schémata, které mi dost pomohly. Citovat
marzi732732 Odesláno 21. leden 2012 Autor Odesláno 21. leden 2012 Takže jak jsem slíbil, tak píši. Problém byl v konektoru co vede do regulátoru otáček ventilátoru, který je umístěn v sacím potrubí. Výměna mi zabrala asi 3 hodiny, ale teď už vím jak na to, tak by za 20 minut nebylo co delat ... jak se mi bude chtít tak sepíšu návod na výměnu. Citovat
marzi732732 Odesláno 21. leden 2012 Autor Odesláno 21. leden 2012 Fotky ještě nemám, ale jak jsem říkal vytvořím návod do kterého dám i fotky jak to vypadalo u mě. Konektor byl spálený tak, že totálně shořela asi 1cm izolace jednoho drátku co do něj vede a v samotném konektoru byla vypálena asi 3mm díra. Bohužel se zničil i protikus, který již mám, ale ještě čekám na konektor, který bude v pondělí. Zkoušeli jsme to tak, že jsme vytáhly z konektoru drátky a daly jednotlivé PINy na sebe a ejhle, větrák naskočil a jede na všechny 4 stupně. Z prva neskutečná práce se k tomu dostat, ale hold sem nějak už zapoměl používat hlavu a na druhý pokus by mi to zabralo asi necelou půl hoďku. Návod vytvořím během příštího týdne a tobě moc díky za pomoc. :-) Citovat
P607Olda Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Rádo se stalo. Vždyť sis to opravil sám, a jak se ukázalo, i bez schematu. Citovat
JanoRS Odesláno 10. březen 2013 Odesláno 10. březen 2013 Ak som to dobre pochopil, keď mi nejde len stupeň č.2 na kurení tak stačí vymeniť ovládací panel? Citovat
Bojsan Odesláno 1. duben 2015 Odesláno 1. duben 2015 dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možno nějak zjistit objednávací číslo předřadných odporů a toho kabelu k nim. Nějak přestal fungovat ventilátor topení, a když jsem to rozebral tak byl celý konektor opálený.... nutná výměna a odpor teprve budu proměřovat, ale pro jistotu mít aspoň obj. číslo. vin.: VF33CRHSB83652571 Děkuji Citovat
pitrs10 Odesláno 29. září 2015 Odesláno 29. září 2015 Mě zas chvíli vetrak funguje a asi až se v něm něco zahřeje tak se sám vypne a zas za chvíli naskoci a takhle to pak dělá pořad....nebyl by ten fotonavod Dekuji Citovat
cervikpetr Odesláno 6. srpen 2016 Odesláno 6. srpen 2016 V 10. 3. 2013 at 20:16, JanoRS napsal: Ak som to dobre pochopil, keď mi nejde len stupeň č.2 na kurení tak stačí vymeniť ovládací panel? JanoRS, jak si vyřešil problém? Mě teď taky přestal fungovat 2.stupeň. Citovat
reznaluki Odesláno 10. leden 2019 Odesláno 10. leden 2019 Ahoj. oživím toto vlákno ať nerozjíždím zbytečně nové. Můj dvanáctiletý Pažout se začíná pomalu ale jistě sypat. Momentálně mám tento problém a potřeboval bych radu jak to jednoduše odstranit. Auto přestalo topit. Ventilátory normálně fungují, ofuky taky, ale u ovladače topení došlo k nějakému poškození a ten knoflík se v celém červeném spektru točí naprázdno. Vím že topení fungovalo, knoflík byl v poloze naplno a šlo stáhnout, ovšem už nešlo zase zpětně pustit a fouká to pouze studený vzduch, což je v době kdy přituhlo velmi nemilé. Netuší někdo jak to jednoduše opravit? Děkuji. Citovat
jarokare Odesláno 10. leden 2019 Odesláno 10. leden 2019 Podívej se , jestli ti nevypadlo zajištění bowdenu na panelu topení ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.