Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

TEC 2000 ake mate skusenosti ?

Recommended Posts

Odesláno

Viem ze sa to tu volakedy preberalo, ale pri hladani mi to nenaslo tú tému.

Chcem sa spýtať, čo hovoríte na TEC2000 pripravky ?

Hlavne ma zaujimaju pre Benzin, a to konkretne preplach motora a oil booster.

Ci to aj volačo spraví, alebo nie.

Ide o to, ze zajtra asi kupim jedno \"staršie\" auto, a žerie trocha olej. Začalo to nedavno, a ide sa tam hnet menit olej po kupe, ak sa to podari ...

Tak pred tym, ako sa to bude vobec otvarat, by som chcel skusit tuto variantu...

Vyliat olej, dat jeden novy, mam ho doma, uz ma X rokov, ale je novy. Naliat ho tam, pridat TEC 2000 na preplach motora, povozit sa s tym ale 40 min, vypustit, a naliat Valvoline Maxlife 15W-40 (nech je hustejsi) a k tomu pridat ten Tec2000 Oil booster.

Ci to ma vobec nejaky zmysel, alebo nie.

Chcem to liat do klasickeho atmosferickeho benzinove 2 litra, ktory ma nabehanych poctivych a pravych 220 tis. KM (je to od prveho majitela na SK, KM su prave)

Thx

Odesláno

Nie presne ten tec 2 tisic, ale nejaky preplach som skusil u auta raz....

Tiez mi zralo olej, dymelo a pod.... tak pred vymenou som tam nalial preplach par minut sa to nechalo bezat... vypustil olej(co bol uz dost husti,asi dost sajrajtu to rozpustilo) pak nalial olej 10w40 a klop klop,auto nedymelo a ani nezralo olej az tak ;). Za vyskusanie nedas nic...pak to mozno trocha pomoze ;)

Odesláno

Neviem kolko to zere ...

Mam moznost vyhodnej kupi, par mesiacov si to necham, a potom to asi preda. Oplati sa to kupit aj keby som to musel dat normalne robit ale nemyslim si, ze je to az take vazne.

Ma to nalietane skoro 220 tis. Km, ale pravych a poctivich, a servis od zaciatku az po konec v autorizaku, a zrat olej zacalo pred nedavnom. Je cca 500 km pred vymenou oleja, od poslednej vymeni olej nedolievala, ale teraz jej zasvietila asi 1500 km dozadu kontrolka oleja, tak vyliali tam liter, a bolo nad sponou riskou, odvtedy znova nedolievali.

Auto vsak za studena dymi, za tepla je to uz skoro nebadatelne ...

Takze pred tym, nez to dam robit, by som chcel vyskusat lahsiu cestu

Odesláno

:bojim tak ked je to tak jak pise koblih, ten motor moze byt kludne aj chyteny....

Inac zaujimava vec, u krstneho vo firme presli do ineho servisu, pak liali aj iny olej do aut, a kazde auto 5 tisic km pred vymenou svieti,ze je problem s olejom..... pak vymenili znacku oleja a uz s tym neni problem .....

Odesláno

No myslim tak jak je napisane ... Pokial auto vlastnis viac ako 10 rokov, si zena, a nikdy olej nezralo, tak sa proste pod kapotu kazdu chvilu nepozerala ...

Doliali hned, ako zasvietila kontrolka oleja ... Resp, ze je ho malo ...

Zajtra ho pozrem, pokial nebude mat motor zly zvuk, tak ho zoberiem :)

PLUS: videl som to uz par krat, ze sa dolieval olej az ked kontrola zasvietila, olej sa dolila, bol hlboko pod riskou, a auta to prezili bez ujmi vsetky do jednoho :) Dokonca to prezil aj alfacky 2.0 Twin Spark 114 kw, co je inak haklivy olej na vymeni oleja ...

[Edited on 12/1/12 21:35 by Lubk0]

Odesláno

Nie ta nie ... Tu si musim dat s podpisu prec, pred nedavnom sa predala :)

Inak je to Mazda 626 Sedan r.v. 1999 s motorom 2.0 benzin 16V 85 Kw ...

Samozrejme, nie je to dobre, ale zase ked sa to stalo za cely zivot tej Mazdy 1 krat, tak myslim, ze ten motor nema z toho ziadne nasledky :)

Odesláno

Není to špatný, měl sem s tím celekm dobrý zkušenosti na dieselu ale na tom benzínu ti nic nepomůže, žere to nejspíš přes gufera. Tak bych spíš investoval ty peníze do výměny gufer, není to hrůza nebo zkousnout tu spotřebu pokud je to třeba 1l/3000km, koupit nějakej levnej olej a dolívat. Pokud je to auto za pár peněz tak ani neměň olej, nebo třeba po 20tis. Pak to dojezdi a sežeň zdravej motor.

Odesláno

Ved prave neviem ci su to gufera, pokial ano, tak na tomto motore sa daju menit bez toho aby som dal dole hlavu ... To je potom celkom pohoda, ja si skorej myslim ze su to stieracie kruzky ...

No uvidim ci ju este vobec kupim, idem na nu hodit oko :D

Odesláno

Tak mazda je doma :D vecer mozem nahodit foto a cenu, aby si sa prestal sklebit :D

Odesláno

Jasne :) Obehal som X for, a par majitelov, kazdy to auto ako take vychvaluje, urcite si mal kopu zlych skusenosti, tak to asi nema cenu riesit. Auto som si nekupoval ako moje hlavne, skorej na kšeft. Porobiť drobnosti, čo na tom su, povozit sa, a strelit to dalej ...

Motor nedymi, ale olej vraj žerie. Kupna cena auta bola 100 Eur :) Co je asi 2400 kč :D

Nakolko malo len servis mazda, je po technickej stranke viacmenej stopercentne :) Hrdzavie iba jeden lem blatniku, ale to dam vyvarit :) Auto nebolo nikdy buchane, a snad max vybava co sa tam davala :) Fotky si pozerat nemusis ale su tu :)

http://imageshack.us/g/151/90312659.jpg/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...