Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chalani čaute piska mi klinovy remeň je nový ma nabehane cca max 4tis . a piskalo to od vtedy jak mi ho menili v servise no len oni chcu zato ešte peniaze že to našponujú chcem sa spítať ako sa to našponuje ? a schému kladiek ďakujem vám

Odesláno

Tak to je pěkná blbost kterou jsem dlouho neslyšel. Oni ho měnili v servise a tím pádem ho špatně našponovali tak proč chtějí znovu peníze ???? Normálně reklamace za špatně udělanou práci. Se mnou by si užili panáčkové !!!!!!:roker

Odesláno

lenže som tam šiel a mi povedal že to je preto lebo tam nemam žiadne kryty ani motora ani podblatnik ... ale tak ani predtým to tam nebolo a neviete mi pomôcť ako si to urobiť sam ?

edit : samozrejme že by mi to mal urobiť len on sa vyhovára že to je zlý šponer a somariny ... jajha kokoti sprostý ... sorač...

[Edited on 12/1/12 21:35 by Tantor-BN]

Odesláno

Je to o tom, že ti parchanti spoléhají na to, že nebudeš mít nervy se s nimi dohadovat. A evidentně jim to vychází. Na to, že tam nemáš kryty Tě meli upozornit už při výměně. Je to na Tobě, ale já bych jim tam ve finále poslal i inspekci.

Odesláno

takto to tam neni vôbec vyriešené tam škoda do ach jaj...na toto by som prišiel aj sám ... ale to tak neni :(( nemôžš kuknuť z iného motora ? lebo motor tam je menený no a ten aké ma vin neviem :((

Odesláno

Máš klímu a servo? Inak by tam mali byť tieto remenice a vodiace kladky (remenica serva, alternátoru, klímy a kľukovky) a potom dve kladky z toho by jedna mala byť samonapínacia a druhá excentrická, to znamená, že nie je uchytená v strede ale trochu bokom. Táto kladka sa povoluje a ňou už vlastne pohýbeš ako potrebuješ.

Takto nejak vyzerá tá excentrická kladka. Aretačnú skrutku povolíš a došponuješ koľko treba pohybom kladky.

[upravil dne 14/1/12 20:29 od marko306]

post-19160-14109621806311_thumb.png

Odesláno
takto to tam neni vôbec vyriešené tam škoda do ach jaj...na toto by som prišiel aj sám ... ale to tak neni :(( nemôžš kuknuť z iného motora ? lebo motor tam je menený no a ten aké ma vin neviem :((

Je to z auta od kterýho jsi mi dal VIN... mimochodem dle serviceboxu auto z roku 90...

Klimu nemá, posilovač ano... tedy pokud ten vin souhlasí...

Odesláno

hej hej mam takú ako napisal marko takže keď stým imbusom to povolím tak sa mi sama už aj dá na inú polohu nie ? lenže tu kladku mam napnutú už na maximum .. akože dotiahnutá na fest... ak sme sa pochopili...

Odesláno

Kladka musí byť poriadne zatiahnutá aby sa nepovolila a tou kladkou šponuješ klinová remeň (ten máš buď volný alebo napnutý).

Len tak pre zaujímavosť, nemáš ho náhodou moc napnutý? keď ti píska.

Odesláno
hej hej mam takú ako napisal marko takže keď stým imbusom to povolím tak sa mi sama už aj dá na inú polohu nie ? lenže tu kladku mam napnutú už na maximum .. akože dotiahnutá na fest... ak sme sa pochopili...

Pokud jí povolíš tak se ti úplně povollí řemen a musíš jí dotáhnout za ten čtyřhran. Jestli už nemáš kam přitahovat tak můžeš mít třeba nesprávnou délku řemene. Stříkni na něj trochu mýdlové vody jeslti to přestane. Píská to souvisle nebo to spíš \"žvejká\" .

Odesláno

Ty s tým excentrom vieš točiť dokola osi upevňovacieho šróbu. Musíš sa ho pokúsiť dať do čo najspodnejšej polohy, ale ako písal Koblih a Judes, nesmie byť ani príliš napnutý, ale zas môžeš mať aj zlú dĺžku remeňa, čo by asi bolo najpravdepodobnejšie, lebo si písal, že tam máš už iný motor a ak ti objednávali remeň podľa VIN tak ti mohli asi zajednať zlý remeň.

Odesláno

nie remeň by mal byť dobrý obiednavali podla roku atď som povedal že motor je 96 tak pôjdem to skusiť ja som sa zatiaľ dostal že som to povoloval a zatahoval imbusom a tým sa ta kladka hýbala... buď to bolo povolené alebo zatiahnuté...no dnes to pôjdem skusiť ... pravdepodobne... a piska to keď je mokrý (keď prejdem po kaluži atď)

Odesláno

Kladka se hýbala protože ji řemen vracel ... takže jsi to ještě víc povolil. Lehce povol ten imbus a pak čtyřhranem napínej. Pokud nei nemáš tak to jde se čtyřhranem na malé gole... řemen napneš, držíš to napnuté a dotáhneš ten imbus.

Odesláno

Ok, tak už nič neskúšaj. Ak ti teda píska iba keď je mokrý, tak si kúp bočný kryt na remenice čo býva pripojený k podblatníku. To je celí tvoj problém. Každému začne zväčša pískať remeň ak je mokrý. Je to normálne.

[upravil dne 15/1/12 11:11 od marko306]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...