Czech.Markus Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 čau, když stojim nebo opravdu jedu po málu na jedničku, a zatáčim volantem do prava nebo do leva tak něco šíleně bouchá, musim ale volantem tak o půl otáčky pak to teprve začne bouchat. Zvuk bych přirovnal jako když přezkakuje pružina, nebo když je hodně vymletá stabylizační tyčka. Auto jsem měl zvednutý tak jsem to zkontroval a čepy na řízení jsou v pořádku, na rameni taky, pružiny taky ok, stabylizační tyčky taky v pořádku, zkoušel jsem zkolama hejbat jestli tam něni někde vůle v čepech a nic tak nevíte co by to mohlo tam tak tlouct, lehce jako by škube volant když stojim a zatáčim ale opravdu lehce. Já jsem si právě myslel že to dělá pružina ale ty jsou ok. Citovat
MilanF1 Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 a co horní uložení tlumiče? Ložisko bude přirezlé a bude pružina poskakovat ... Citovat
Czech.Markus Odesláno 11. leden 2012 Autor Odesláno 11. leden 2012 dík, zejtra se na to kouknu a to zjistim tak ze si polozim ruku na horu, ted jak to vysvětlit :-D na horu na to uložení a někdo bude zatáčet tak by v tom mělo křupat, bouchat. Kdyby to bylo opravdu ono, jak dlouho tak stim můžu jezdit aby jsem tam něco ještě víc nedodělal? Ted jsem přišel o práci takže to opravit nemůžu Citovat
MilanF1 Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 To ti nikdo neřekne, jak dlouho můžeš jezdit ... nicméně čím déle s tím budeš jezdit, tím více bude trpět pružina a může prasknout ... a když to ložisko vyměníš před prasknutím pružiny, neznamená to, že třeba za týden ti neprakne ... Citovat
Ferry Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 ono staci prizvednout predek, aby bylo kolo ve vzduchu a pak koukat na pruzinu, kdyz druhy clovek v aute otaci volantem, pokud bude poskakovat a nebude se natacet plynule nebo dokonce bude nahore stat na miste a bude se kroutit cela pruzina, pak je to jasne a chce to udelat co nejdriv. jak tam nekdo ve vlakne, co jsem daval odkaz, psal, tak tuhle diagnozu mu sdelili mesic pred tim, nez mu pak ta pruzina praskla a to je pak uz auto vetsinou nepojizdne, nedej boze, aby se to stalo za jizdy, muze to byt i nebezpecne Citovat
Czech.Markus Odesláno 12. leden 2012 Autor Odesláno 12. leden 2012 tak je to ono, pravý kolo, když jsem si položil ruku na horu a někdo mi točil s volantem tak v tom křupalo a když jsem se koukal na pružinu tak hořejšek se sekal až se občas začala kroutit pružina. No snad to něco ještě vydrží, ted podřeju dost auto na hledání práce, jsem docela zvědavej jak to dopadne :( pokusim se nezajíždět na parkoviště aby jsem moc nemusel zatáčet na místě, a nechávat auto nak rovně aby jsem to šetřil jak to jen pujde [upravil dne 12/1/12 14:06 od Czech.Markus] Citovat
Ferry Odesláno 12. leden 2012 Odesláno 12. leden 2012 no vidis, a rozhodne pak nekupuj to ulozeni od Monroe, radeji priplat za SKF, porekadlo nejsem tak bohaty abych si kupoval levne veci je v tomto pripade opravdu na miste Citovat
Czech.Markus Odesláno 12. leden 2012 Autor Odesláno 12. leden 2012 jj, to tam určitě nebudu dávat nákej levnej šmejd, jinak snad to aspon něco vydrží než budu mít peníze kolik to tak +- stojí? jo a jinak díky, já jsem to prolejzal celý a todle mě vůbec nenapadlo že by to mohlo bejt to horní uložení tlumiče. Citovat
mmmb Odesláno 12. leden 2012 Odesláno 12. leden 2012 Jakříkají kluci, hlavně to neodkládej jinka máš 3x více starostí a peněz. Vě¨tšinou když to prackne, tak to vezme i něco sebou, takže pak budeš měnit i daší věci na nápravě. Citovat
mmmb Odesláno 12. leden 2012 Odesláno 12. leden 2012 další vlákno, jsou tam i nějaké ceny. Ložiska 1000,- pružiny 2000,- práce 1000,- gumové uložení 1000,- Pokud máš peníze, tak dělej vše hned na obou stranách. Citovat
MilanF1 Odesláno 12. leden 2012 Odesláno 12. leden 2012 Tady máš orientačně cenovky: http://autokelly.cz/#PATH=3761801;16;145661;167505;1423499;1423522;1423529;1423530|CT=4|PCT=16|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0| Většinou stačí měnit jen ložisko, ale to poznáš po demontáži. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.