Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V Mostě na křižovatce u CENTRALU (tř. Budovatelů) se objevily nové semafory. Zatim jsem se s tím setkal jen tady a to toho najezdím celkem dos. Vedle signalizace \"Červená/zelená\" je ještě časový údaj v sekundách po jaké době dojde ke změně. Fotka zachycuje signalizaci pro chodce, ale totéž je i pro řidiče. Docela dobrý nápad.

Setakal se někdo na vašich cestách s obdobou?

post-22450-1410962171255_thumb.jpg

Odesláno

Nevím... Mě to přijde poněkud zbytečně drahé... Zase někdo vymýšlí vymyšlené... Mě se líbí rakouský model, kdy nejprve začne zelená blikat. A to i na semaforu pro chodce. Obdobně se diskutovalo o \"čočkách\" pro tram. Místo, aby se šlo co nejjednodušší cestou (poupravit stávající systém) tak, aby před přeputím to třeba jen blikalo, tak se hledá nový (to se to musej všici naučit, změnit předpisy... NAKOUPIT za těžký prachy - to zas bude tunel!!!)

Odesláno

Možná je to jen pokus na velice rušné křižovatce u nákupního centra. Jinak o \"blikajících\" semaforech proskočila nějaká informace začátkem minulého roku. Čeká to prý jen na úpravu vyhlášky. Je fakt, že na západ od našich hranic už to funguje řadu let.

Odesláno

náme ten rakúsky systém v Košiciach na niektorých križovatkách a je to podľa mňa super vec. Za bývalého režimu bol za križovatkou ďaľší stľp so svetelnou signalizáciou akou rýchlosťou je doporučené ísť po ďaľšiu križovatku, aby vodič prešiel na zelenú, ale nefungovalo to. Blikajúcu zelenú vidno z diaľky, a tento údaj až tesne pred križovatkou. Vlastná skúsenosť z Mostu.

Odesláno

No protože u nás se musí zase něco vytunelovat... A pro to se můsí vytvořit půda... Jako byste to nevěděli... To se na několika málo nesmyslných místech nasadí několik nesmyslných systémů. Pak se to \"vyhodnotí\" a \"vykomunikuje\" a \"vydebatuje\" s \"odbornou veřejností\". Pak se vypíše výběrové řízení - státní zakázka. A pak? Pak už to všichni známe. Koupí se nejdražší systém a tu ještě mnohem dráž. A z toho, co dodavatel vydělá nad rámec normálního obchodu, přičemž i na tom \"navíc\" se ještě víc sám přiživí, klidně dá zainteresovaným státním ouřadům příslušný bakšiš. A kdo to ve finále zaplatí? Daňový poplatník, obce, řidič. DPH se zvýší na 24%, obce prodaj i půdu pod městama, dálniční známka bude stát 2500,-, spotřební daň na paliva bude taky ve výši 300%.

[upravil dne 9.1.2012 21:00 od Edison]

Odesláno

Edison se v tom az podezrele orientuje :P:D jinak podobne jako je to na prvnim obrazku, tak tak to funguje v Holandsku na nekterych vetsich krizovatkach, cas se odpocitaval ovsem pouze pro chodce a taky to nejak vypocitavalo, jak velky je na dane krizovatce provoz a podle toho si musi chodec pockat.. ve spicce jsem cekal asi pul minuty a v noci kdy projelo jen par aut mi to zelenou pustilo jeste nez jsem se k prechodu priblizil, takze to maji i na fotobunku ci na nejaky jiny snimac

Odesláno
V Mostě na křižovatce u CENTRALU (tř. Budovatelů) se objevily nové semafory. Zatim jsem se s tím setkal jen tady a to toho najezdím celkem dos. Vedle signalizace \"Červená/zelená\" je ještě časový údaj v sekundách po jaké době dojde ke změně. Fotka zachycuje signalizaci pro chodce, ale totéž je i pro řidiče. Docela dobrý nápad.

[upravil dne 9/1/12 22:04 od jirka307]

[upravil dne 9/1/12 22:09 od jirka307]

Odesláno

jo setkal na tom sámém místě jsem zvědavej kdy tě potkám:D:papa

[upravil dne 9/1/12 22:04 od jirka307]

Odesláno

Od toho má být správně nastavený to blikání... ;-) Hlavně by to stáílo mnooohem míň, než předělávat systém a ještě doplňovat světlo. Navíc... spíš bych se klonil k tomu, co už v Evropě běží víc, než nějaký pokusný nesmysly... Jde o zvyk lidí... A to nemám na mysli lézt někomu do zadku, ale čisou praktičnost a zvyklost lidí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...