Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, začala mi rachotit řemenice, tak jí chci vyměnit a mám pár otázek na lidi, co už to někdy dělaly. Takže:

1. Je řemenice na klínku, nebo je na kuželu.

2. Pokud se bude sundávat řemenice, musí se aretovat rozvody?

Díky za rady, protože podle obrázků autodílů se to poznat nedá, co fotka to originál.

Odesláno

Díky za rychlou odpověď. A ještě jedna otázka, už jsem se setkal, že byl závit na řemenici levej, ale předpokládám, že tady bude klasiskej pravej, když je to na klínku...

Odesláno

Zkusim to povolit pelouchem a uvidime.

No,projevuje se to,jakoby chrastila kladka,nebo rozvody,jen pri poslechu je zrejmy,ze je to zvenku. Pak jsem oddelal ten plast u podbehu a bylo jasno,ohoblovany a mirne mimo stred.

Jeste otazka,je vic druhu remenic, muzu tam dat od jakyhokoliv vyrobce?

Odesláno

ta řemenice je celkem dobře slyšet při jízdě na málo plynu klidnou čtvrtí mezi domy s otevřenými před. okny:), není to vtip, je to opravdu tak;)

po její výměně tou samou trasou zaznamenáte velký rozdíl

Odesláno

No mě začalo být slyšet takový, jak bych to popsal, jako když někde něco lehce pravidelně škrtá. Je to slyšet na volnoběh ráno když vyjedu z garáže. Jinak jsem to nestudoval, tak nevím jestli v jiných otáčkách je to slyšet, ale na volnoběh je to zřetelný.

Odesláno

Na volnobeh je to slyset opravdu zretelne. Ve vyssih otackach uz to tak patrny neni,ale rumplovat to urcite musi. Remenice jsou dva druhy, ta co tam je ta pruzinova a pak druha,ktera tlumi gumou. Tak kterou.

Odesláno

No začla klepat, protože se vysypala. Tedy ten pružící vnitřek. Stane se, únava materiálu atd :-) Zkusím dát fotku, jakou jsem dnes vyfotil, už je tam na hraně a je mimo osu, odstavil jsem a zejtra vyměním :)

Odesláno

No myslím, že ta poznámka směřovala jinam... někdy se ta řemenice vysype třeba kvůli zaseklé volnoběžce alternátoru. Pokud pak vyměníš jen řemenici tak za pár set nebo tisíc km se ti může vysypat znovu... takže pečlivě zkontrolovat.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Jak dopadla výměna řemenice a kolik stála nová??

Zřejmě mě to taky čeká, je slyšet a když mrknu podel motoru na řemenice, tak vrchní krásně běží a spodní vypadá že hází.

Odesláno

Výměna byla uplně v pohodě, sundal jsem část podběhu, co zakrývá bok motoru a tam na mě hned koukla řemenice, zvršku jsem nasadil klíč na napínák, zatlačil a napínák povolil řemen, kterej jsem sundal. Řemenici jsem musel povolit pelouchem, protože celej šroub byl zajištěnej lepidlem a ráčnou mi to nešlo. Povolí se jen středovej šroub a řemenice se jen sundá rukou, žádný páčení. Dal jsem novou, šroub znovu natřel lepidlem (tekutou závlačkou) a dotáhl. A řemen opět stejným způsobem nasadil. Řemenici jsem koupil za 1200 Kč ...ale já mám trošku jiný ceny, mám přístup k dílům, ale jinak myslím, že stojí 1750 Kč :)

• O 4 měsíce později...
Odesláno

prave vcera mi zacala dost vyrazne klepat remenice a byl to opravdu rachot kdyz jsem mel po stranach prekazky a zvuk se mohl odrazet. klepalo to zezacatku malinko a tak jsem si rikal do servisu jeste dojedu ale po cca 2km to bylo jako rechtacka a tak jsem radeji uplne zastavil.koukl opet pod kapotu a mirne se z tama kourilo. ihned jsem volal bratrankovi at pro me prijede,ze nebudu riskovat at se tam neco vice podela. odvezl jsem to svymu servisakovi a pry dobre,ze jsem nejel dale jinak to mohlo udelat peknou paseku.jel jsem z pardubic a nastesti me to zaclo presne na zacatku prahy. je to ale poprvy, kdy mi peugeotek vypovedel sluzbu a to jsem ho po ceste z prahy do pardubic chvalil:roll

>ten zvuk se opravdu nena s nicim jinym zamenit<

• O 3 týdny později...
  • O 9 měsíců později...
Odesláno

Ahoj

chrastí mi řemenice na klikové hřídeli, ta \"pomocná\" , a teď mi jde o to , jestli ji stačí jen povolit a sundat, nebo jestli se musí aretovat rozvody. Nerad bych je nějak rozhasil..... je to 306 HDI..... poradíte? V článku jsem se nedočetl jestli ano či ne. Někdo říká ano, někdo ne.

díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...