Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Může mi někdo poradit jak připojit k tomuto autorádiu,ke kterému jde připojit CD měnič,MP3 přehrávač,který má Line out?Přes kazetový adaptér to je nic moc-spíš nic než moc.;)

V autoelektrice jsem amatér takže prosím polopatisticky.Díky

Odesláno

Aby to nebylo podobný jako jsem řešil já pro rádio 4030 ve 406ce. Taky jsem chtěl nějak vytáhnout Line-in, ale prostě to nešlo. :( Viz. Line-in v této sekci. :papa

Odesláno

no pokud má to rádio Line-in (vstup) tak cinch kablem napojíš toho MP3 přehrávače co má Line-out (výstup) snad bez problému, ne?

pokud ale rádio nemá Line-in (vstup) tak ti zbývá jen ten kazetový adaptér.

Pokud nemá přehrávač MP3 Line-out (výstup) tak myslím existuje kabel na jednom konci cinch a na druhém jack, tady ale bacha možeš to taky odpálit, před zkoušením stáhnout hlasitost u obojího na min. a pomalu přidávat. a nejlépe si ještě zjistit jestli jde do toho Line-in (vstup) pouštět vysokourovnový signál (čili zesílený).

tot teoreticky vše, praxe může být ale jiná, záleží na tipech. mk:papa

Odesláno

Kdyz jsem u tech vstupu vystupu.... jak je pripojen CD menic k radiu?.. To je myslim vic nez jen stereo kanal... nejakej \"vicekolik\" nebo ne? ...

Jsem tu otazku od Pavla 206 pochopil ze ma origo radio s moznosti pripojeni CD changeru ktery chce nahradit nejakym \"mp3 diskmenem\".. nebo ne?

To by me taky zajimalo jak na to... tatka ma ve 306 origo radio a take moznost pripojeni CD menice - taky by nebylo spatny tam neco nabastlit :(

Odesláno

pro mk405:kdyby na rádiu byl Line in tak neotravuju chytrý lidi a píchnu to tam a jasně jsem psal že přehrávač má Line out tak co je na tom nepochopitelného

pro Tomana:díky že jsi mě pochopil a snad nám někdo poradí

Odesláno

Tak jsem se na ono tema bavil s Hicsem a zjistil jsem ze to neni tak jednoduche jak by se mohlo zdat. Prepisu to asi takhle:

Radio komunikuje s changerem a musi od nej dostat odpoved a az pak uvolni pro signal vstup. Tim kolikem jde levy a pravy kanal do radia, ale bude to hluchy pokud mu nejak nerekneme ze ho ma \"pustit\" - tu praci dela soft changeru. Takze touto cestou to pry nepujde... teda urcite ne nijak jednoduse.

Da se to pripojit misto AM radioveho pasma (pustite AM radio a misto toho se aktivuje vstup z line AUX vami tak nabastlenem)... to jsem zkousel i na svem starsim blaupunktu (Hics telefonicky navigoval ) ale na mem radiu to proste neslo... - neni 100% moznost zprovozneni na kazdem radiu.

:papa

Odesláno

Ja sem todle resil u sveho stereho Sonaka, ten taky komunikuje s changerem datove, takze kdyz neni pripojenej tak se nezaktivuje line in. Vyresil sem to bastlem v zapojeni. Prerusil sem cestu mezi tunerem a audio procesorem na pasmu LW a pripojil sem prez kondiky line in. Takze misto LW byl audio vstup. Je k tomu ale potreba schema a trochu zrucnosti. Schemata se prej daji na netu sehnat, ale nikdy sem to nezkousel.

Odesláno

Jo a jeste se kdysy podavali k changerum FM vysilace pro pripojeni k radiu co nema vubec moznost pripojeni changeru, ale zase je tam ztrata kvality zvuku a sehnat to bude asi problem.

Odesláno

2 Xplod: To vyřazení středních vln mě taky napadlo, když jsem chtěl Line-in. Byl jsem od toho odrazen, že je to úplně jinak řešený a strašně to zkreslí zvuk takže to taky padlo. Ale pokud máš možnost Changeru tak mi neříkej že by bylo až tak složitý místo něj se někde napíchnout. Nevím nejsem technik je to jen čistě teoretická myšlenka.

Odesláno

Pavel 206: záměrně jsem popsal všechny varianty, aby to bylo jasné. pro tebe platí: pokud ale rádio nemá Line-in (vstup) tak ti zbývá jen ten kazetový adaptér.

changer a rádio podle mě má signalovej kabel a ovládací kabel rozdíl od diskmenu je ale v tom že changer nemá ovládání a musí se ovládat rádiem (proto ten ovládací). Diskmen má své ovládání takže když ho zapneš tak ti tam ten signál frčí a rádio ho už jen zesiluje takže ovládácí kabel nepotřebuješ.

znovu ale opakuji: tot teoreticky vše, praxe může být ale jiná, záleží na tipech, jeden může takto jet a druhý ne.

mk

Odesláno

Kdyz se napichnes misto strednich vln, tak se zadny zhorseni signalu nekona. Audio procesor u autoradia (u Sony urcite) ma nekolik audio vstupu Tape, FM, AM, LW a Line-IN (pokud ma moznost changeru), ale ten se nezaktivuje kdyz neni pripojenej changer. Takze se musis napichnout nekde jinde. Vsechny vstupy sou stereo a maj stejnou uroven citlivosti. Podle me je stejne nejlepsi si koupit MP3 radio a dal to neresit :) Tak sem to udelal ja :D

Odesláno
Napsán autorem Toman

Tak jsem se na ono tema bavil s Hicsem a zjistil jsem ze to neni tak jednoduche jak by se mohlo zdat. Prepisu to asi takhle:

Radio komunikuje s changerem a musi od nej dostat odpoved a az pak uvolni pro signal vstup. Tim kolikem jde levy a pravy kanal do radia, ale bude to hluchy pokud mu nejak nerekneme ze ho ma \"pustit\" - tu praci dela soft changeru. Takze touto cestou to pry nepujde... teda urcite ne nijak jednoduse.

Da se to pripojit misto AM radioveho pasma (pustite AM radio a misto toho se aktivuje vstup z line AUX vami tak nabastlenem)... to jsem zkousel i na svem starsim blaupunktu (Hics telefonicky navigoval ) ale na mem radiu to proste neslo... - neni 100% moznost zprovozneni na kazdem radiu.

:papa

Presne tak. Už jsem to sem chtel psat. Ten line-in lze taky aktivovat s pomocí interface, který prodávají v eShopu, jehož název si teď nevzpomenu, ale každopádně to lze.

• O 4 týdny později...
Odesláno

[AUX Line-in adapter k orig. radiu RD3

Řeším stejný problém - připojit přenosný CD přehrávač na MP3 k orig. rádiu v P 206.

Jedná se o radio RD3, poslední model (mám asi VDO, ještě bývá Clarion!).

Našel jsem pouze tento adaptér v Italii:

http://www.bortesi.it/interfacce-aux.htm

http://www.tecnosoundsanremo.it/index.html?target=p_1892.html〈=it

Připojení na modrý konektor ISO C3 určený pro připojení měniče u orig. rádia. Na krátké kablíku jsou dva stereo konektory Cinch- červený a bílý. Cena 60 euro.

Kdyby byl k sehnání v ČR, prosím napište.

Scháním také popis, schema tohoto rádia.

Ještě typ na měnič CD VDO Dayton, který umí MP3, za 5500 bez pošt. :

http://www.pixmania.com/cz/cz/86463/art/vdo-dayton/cd-minie-chm-604-mp3.html

Akorát mi vadí, že nezobrazuje tagy u MP3.

Odesláno
Napsán autorem Mirek2

[AUX Line-in adapter k orig. radiu RD3

Řeším stejný problém - připojit přenosný CD přehrávač na MP3 k orig. rádiu v P 206.

Jedná se o radio RD3, poslední model (mám asi VDO, ještě bývá Clarion!).

Našel jsem pouze tento adaptér v Italii:

http://www.bortesi.it/interfacce-aux.htm

http://www.tecnosoundsanremo.it/index.html?target=p_1892.html〈=it

Připojení na modrý konektor ISO C3 určený pro připojení měniče u orig. rádia. Na krátké kablíku jsou dva stereo konektory Cinch- červený a bílý. Cena 60 euro.

Kdyby byl k sehnání v ČR, prosím napište.

Scháním také popis, schema tohoto rádia.

Ještě typ na měnič CD VDO Dayton, který umí MP3, za 5500 bez pošt. :

http://www.pixmania.com/cz/cz/86463/art/vdo-dayton/cd-minie-chm-604-mp3.html

Akorát mi vadí, že nezobrazuje tagy u MP3.

Hlavně tady www.stualarm.cz lze koupit interface, ale maj jen na Sony rádia (zatím).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...