Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadní náprava - kde začít hledat příčinu tlukotu?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Ferry mi tu kdysi poslal odkaz na autokelly s konkrétním díle, který potřebuji - vodorovné tyčky geometrie. Chystám se tam, ale odkaz už asi není aktualní, poradíte mi někdo, jaký díl konkrétně to musím pořídit? Díky

[upravil dne 8/2/12 10:48 od Gargamell]

Vodorovna tycka na zadek 406tky ma OEM kod 517839

Dej rozsirene hledani na autokelly a vyhledat tento kod.. Maji myslim FEBi, MOOG a jeste neco...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

To-Zolco

ten silenblok je nalisovany v tehlici za normalnych okolnosti ho takmer nevidno ,musis dat dole koleso a vytiahnut sroub z toho silenbloku(ktory prechadza jeho stredom) ktory drzi rameno napravy ( strana pri kolese)potom rameno spusttis a az tak ho riadne uvidis

a ci su zle zistis tak ze auto je na zami jeden prudko vikla kolesom a druhy prilozi dlan na ten sroubovy spoj silenbloku a ramena ,ak je vybity tak ucitis klepot

[Edited on 24/3/12 08:29 by krtek 2]

• O 6 měsíců později...
Odesláno

nemenil, ale nemyslim, ze by tyto silentbloky byly nutne menit, co jsem kdy demontoval zadni napravu, tak vzdycky vypadaly slusne. Vetsi problem je nekdy povolit ty ctyri srouby, muze se stat, ze jsou zarezle a pak se utrhne privarena matice uvnitr kastle a to je pak velkej problem, u auta do srotu se sroub urizne, ale opravit to u auta pro dalsi provoz bude diky pristupu skoro nemozne, takze u starsiho auta bych asi tu demontaz napravy uz neriskoval

Odesláno

Klepoce mi niekde zadná náprava,a neviem že kde.Menené tyčky,aj zvyslé aj vodorovné.Bol som z autom na trhačke.On mi hovoril že to budú robiť asi tie silentbloky.

Odesláno

Klepal (bouchal) mi silentblok v zadní těhlici. Měl velkou vůli, byl vymlácený. Vylisován a vyměněn, auto přestalo na nerovnostech poskakovat, plavat a hlavně poklepávat (bouchat). Při troše šikovnosti a vybavení lze přelisovat doma.

Vodorovnými ani svislými tyčkami to u mě nebylo, až po výměně silentbloků zadního ramene je ticho.

post-31496-14109627408564_thumb.jpg

Odesláno

Jak to zjistil já, že je silentblok KO:

1 - auto na hever, sundat kolo

2 - vymáčknout drát k čidlu ABS z ramene (žlutý kroužek)

3 - povolit šrouby označené červenou šipkou (tlumič 18 mm, do těhlice 21 mm)

4 - rameno podložit druhým heverem a po vyndání šroubů spustit dolů (tlačí ho pružina)

5 - chytit za střed silentbloku a zahýbat s ním do stran - vůle je špatně (vyměnit)

post-31496-14109627409159_thumb.jpg

Odesláno

Nevím, já zjistil vůli (pravá strana horší), vyměnil a dál jsem to nezkoumal. Původní silentbloky (auto by mělo mít 180 tisíc najeto) jsem vyhodil a nerozebíral. Na fotce níže levý původní, pravý nový.

Inspiraci jsem čerpal zde:

post-31496-14109627409614_thumb.jpg

Odesláno

Vyrobil jsem si přípravek na vylisování. Kus roury (na soustruhu stočená na průměr 44 mm - silentblok má průměr 45 mm), závitová tyč 14 mm, protikus (neměl jsem větší rouru, tak jsem použil čtverhranný profil) a nějaké podložky a matky. A trošku vybavená dílna (u mě soustruh, stojanová vrtačka, flexa, svářečka a nějaké ty klíče).

post-31496-14109627410186_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...