BV406 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 zjistil jsem, ze mam v servu misto hydraulickeho oleje pekny hnus ... tmavou hustou kapalinu a chci se zeptat, nemam moznost si s tim ted hrat ani dostat se pod auto, tak jestli je mozne, ze bych ce nejvice kapaliny odsal skrz vyrovnavaci nadobu a pote dolil novou kapalinou po rysku ? budu muset odvzdusnovat system ? pripadne jak ? Citovat
Ferry Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 to muzes, ale preci jen ti dost zustane jeste v hadicich a zbytecne si ten olej zaspinis, v ty nadrzce je tak sest deci a celkova napln je necelej litr. odzvdusnuje se to tak, ze tocis volantem od jedne krajni polohy do druhe, nejdrive nekolikrat (alespon 10x na kazdou stranu) bez nastartovaneho motoru a pak jeste po nastartovani znovu a kontrolujes hladinu dolevas a divas se, jestli jdou bublinky vypousteni se dela taky tocenim volantu z krajni polohy do krajni ale pochopitelne jen bez nastartovaneho motoru, pripadne remenici serva tocit jen rukou [upravil dne 3/1/12 16:22 od Ferry] Citovat
BV406 Odesláno 3. leden 2012 Autor Odesláno 3. leden 2012 hmm, 6deci je pres pullitr , pokud bych to udelal takto dvakrat-trikrat, tak je mozne, ze se kvalita kapaliny v okruhu rapidne zlepsi na mnozstvi oleje nehledim, jsem u zdroje OK, jen me to tak napadlo jako takove rychle elegantni vylepseni kvality stavajici naplne, ale asi ne na dlouho ... Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 zajímavá výměna oleje v servu:), ale když jsi u zdroje,tak proč néé, napiš pak, jestli se to podařilo a jaký je výsledek:papa Citovat
BV406 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 no, nerikam, ze to bude hned, ale urcite dam vedet a spis bych to opravdu nazval vylepsenim kvality stavajici naplne, nez vymenou :DDDD [upravil dne 4/1/12 09:36 od BV406] Citovat
zepko Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 len taky dotaz k tomu, istotne sa to robi aj s nenastarvovanym motorom ? ma to vobec nejaky vyznam ak nejde cerpadlo ? okrem toho to ide bez nastartovaneho motora fakt tazko ... osobne sa s tym prave dneska hram tiez, s tym servom, lebo som mal uz pod minimum som si vsimol ale u mna to vyzera asi takto, uz trikrat som tam dnes dolieval, vzdy dam viac cca 2-3cm nad risku max, nastratujem motor, vytocim to cca. 10x dolava a doprava ... vypnem motor, skontrolujem hladinu, samozrejme vtedy o tom nemam ani sajnu kolko je tam v skutocnosti, lebo zakazdym sa mi to troska napeni, tak pockam nejaku pol hodinu kym to upadne, no vzdy sa mi znizi hladina v porovnani s tym co som tam predtym dolial tak proces opakujem znova ... zatial som tam dolial mozno 1,5dcl, dufam ze sa mi to niekde nestraca, to penenie je snad zapricinene tym, ze pri vytacani do stran sa vytlaca este prebytocny vzduch, ktory sa nachadza niekde v obehu, ale uz je pozitivne to, ze mi to nechrapci ani jemne pri vytacani Citovat
koblih69 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 význam to má, potřebuješ to vytlačit z těch pístnic.... no uvidíš, hlídej to, ale u 407 se stává, že to pod manžetami prolíná a to je poměrně drahý špás... jinak trochu pleteme jabka s hruškama - tvoje auto má Elektrohydrauliku kdežto u 406 je mechanické čerpadlo. Pohledej ve starších tématehc je toho tu hodně. Citovat
Ferry Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 no kdyz si zvednes predek auta, aby byla kola ve vzduchu, tak jde tocit snadno i bez motoru, istotne je nejdriv potreba naplnit servo kdyz nebezi, abys ho pak pri behu naprazdno bez oleje s nastartovanym motorem nepridrel, nez si staci nasat olej z nadrzky. Proto jsem to take vyslovne zminoval (je to tak napsane i v servisnim postupu Peugeot) Citovat
zepko Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 ok, tak beriem spat, tych vlakien o 407 som si uz precital az az ... len vzdy sa tam najde niekto kto radi nejak inak ako som pisal vyssie tak som to robil takym sposobom, som skoncil pri 4tom doliati, spolu som tam dal asi tak 1,7dcl a uz to prestalo aj penit a citelne ide tocenie volantom hladsie a aj citlivejsie to o odvzdusneni teda plati aj pre moj pripad? cize elektrohydrauliku? myslim na to bez nastartovaneho motora. alebo je to len v pripade ak je tam mechanicke cerpadlo ? Citovat
koblih69 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 No tak je trochu nešťastný to řešit ve vklákně 406 pak je to nepřehledné, kdyžtak prosím pokračuj v nějakém vláknu 407. U 407 je problém že v zimě hladina poklesne, taky mě to vyděsilo... a pak se to zavzdušní. Je to známý problém, který najdeš i v AUTODATA... řešením je nalít cca 2-3 cm nad rysku a odvzdušnit. Odvzušnění je ideální cca 10x na jednu a 10x na druhou stranu a vždycky chvilku podržet v plném rejdu. Citovat
BV406 Odesláno 20. leden 2012 Autor Odesláno 20. leden 2012 tak experiment s prolevanim se konat nebude pri prilezitosti jine opravy se udela vymena na zvedaku rovnou Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.